• Obecnie brak na stanie
Splenda sweetener with sucralose
  • Splenda sweetener with sucralose
  • Splenda sweetener with sucralose
  • Splenda sweetener with sucralose
Kod produktu: c7640107203107
Splenda

Splenda - słodzik sypki 60g

Obecnie brak na stanie

Splenda®

  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku
  • zawiera ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej

9,59 zł netto

10,36 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 60 g; 17.27zł/100g

  

Splenda® słodycz zawdzięcza substancji o chemicznej nazwie sukraloza, nie zawierającej kalorii substancji słodzącej, 600 razy słodszej od cukru którą można stosować jako element zdrowej i zrównoważonej diety pomagającej zmniejszyć ilość przyswajanych cukrów i węglowodanów. 

Sukraloza została odkryta w 1976r. w laboratoriach Tate&Lyle w Queen Elizabeth College i w tym samym roku proces jest powstawania został opatentowany. W wyniku tego procesu cukier (sacharoza) jest przetwarzany na niezawierającą kalorii i niemal niezawierającą węglowodanów substancję słodzącą. Jedna tabletka Splenda® (odpowiada 1 łyżeczce do herbaty cukru) zawiera mniejszą ilość węglowodanów niż jakakolwiek inna dostępna na rynku substancja słodząca (poniżej 0,5 grama) i jest to ilość niezbędna do nadania produktowi pożądanej objętości i formy tabletki. 

Ponadto Splenda® wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur (do 220°C) co oznacza, że jej struktura chemiczna nie ulega modyfikacji w trakcie przygotowywania potraw w wysokiej temperaturze – dzięki temu Splenda® jest właściwym produktem do stosowania np. przy wypieku ciast (w przeciwieństwie do aspartamu).

Najważniejsze informacje o Splenda®*:

  • zawiera jedynie ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • jest odporna na działanie wysokich temperatur - nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku

* Informacje dotyczą sukralozy, substancji słodzącej zawartej w słodziku Splenda®

 

Dozowanie Splenda® sypka:

  • 0,5g Splenda (płaska mała łyżeczka) = 5g cukru stołowego (normalna łyżeczka lekko kopiasta)

 

Wartości Odżywcze

Porcja 0.6g

Wartości odżywcze w:
Porcja 0.6g
100g
Kalorie
2.09
349.00
kJ
8.77
1,462.31
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
0.59
98.80
cukry
0.04
7.10
poliole
skrobie
Białko
Błonnik
0.00
0.00
Erytrytol
Sód
0.00
0.00
(ekwiwalent soli)
0.00
0.00
Uwagi

Splenda słodzik sypki z Sukralozą

Waga netto 60g

Skład: maltodekstryna, substancja słodząca sukraloza (1%). 

Alergeny: mleko, soja.

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Wartości odżywcze na 100g produktu: 349kcal, 0g białka, 98,8g węglowodany (w tym 7,1g cukry), 0g tłuszcze, 0g błonnik, śladowe ilości sodu.

Wartości odżywcze na 1 łyżeczkę: 2kcal, 0g białka,  0,5g węglowodanów, 0g tłuszcze, 0g błonnik, 0g sodu.

Producent: Wyprodukowano i zapakowano Ww Wielkiej Brytanii dla Johnson&Johnson Ltd., UK.

Dystrybutor: Kornelia Warda-Poniecka Walden Farms, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu.