• Promocja
  • -25,27%
  • Obecnie brak na stanie
Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
  • Damhert Tagatesse Sucrettes Recharge
Kod produktu: c5412158010469
Damhert

Tagatesse zapas 500 tabletek słodzika

Obecnie brak na stanie

Zapas 500 tabletek do ekonomicznego uzupełnienia oryginalnego dyspensera słodzika Tagatesse.

23,82 zł

16,48 zł netto

17,80 PLN brutto Zniżka 25,27%
Ilość produktów:

Masa netto 25 g; 71.20zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Tagatesse to słodzik z naturalną tagatozą, bezglutenowy, o naturalnych właściwościach prebiotycznych, nieszkodliwy dla zębów.

Opakowanie zawiera 500 tabletek w 5 saszetkach - każda saszetka uzupełnia orygnalny dyspenser Tagatesse. Uwaga! Tylko nowe dyspensery (z fioletowym zamknięciem) można uzupełniać. Dyspensery starego typu, z niebieskim zamknięciem, nie są wielokrotnego użytku.

Tagatoza występuje naturalnie w różnych produktach mlecznych oraz owocach - choć jest pozyskiwana z mleka, kryształki tagatozy nie zawierją ani glukozy, ani laktozy, co jest ważną informacją dla osób wrażliwych na laktozę. 

Najważniejszą zaletą tagatozy jest niska kaloryczność - ma prawie 3 razy mniej kalorii niż zwykły cukier (150kcal/100g), i niemal równą cukrowi słodycz. Osoby zwracające uwagę na naturalne pochodzenie produktów cenią tagatozę za to, że jest naturalnym słodzikiem występującym naturalnie w mleku, a nie substancją syntetyczną.

Stosowanie słodzików często oznacza pogodzenie się z gorzkawym posmakiem, jaki zostawiają - pod tym względem tagatoza także wyróżnia się na tle pozostałych słodzików, bo jej smak nie różni się od smaku zwykłego cukru - tagatoza ma czysty, słodki smak, który nie pozostawia nie przyjemnego uczucia w ustach. Tagatoza jest stabilna w wysokich temperaturach - nie zmienia swojego smaku pod wpływem ciepła, może być stosowana do gorących napoi a także do ciast i wypieków.

Słodzik tagatoza - najważniejsze informacje:

  • naturalne pochodzenie - nie jest syntetycznym, ani sztucznym słodzikiem
  • bardzo niski indeks glikemiczny - tagatoza praktycznie nie podnosi poziom cukru we krwii, dlatego jest odpowiednia dla diabetyków chorujących na cukrzycę typu I i II
  • przyjazna zębom, nie powoduje próchnicy.
  • ma właściwości probiotyczne; wspomaga florę przewodu pokarmowego, właściwą pracę jelit oraz trawienie.
  • niska kaloryczność - prawie 3 razy niższa niż cukru
  • wygląda i smakuje jak cukier
  • nie pozostawia sztucznego posmaku.
  • nie powoduje bólu żołądka

Wartości Odżywcze

Porcja 0.06g

Wartości odżywcze w:
Porcja 0.06g
100g
Kalorie
0.17
281.00
kJ
0.71
1,190.00
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
0.05
78.20
cukry, w tym
0.03
55.60
tagatoza
0.01
20.00
poliole
0.00
0.00
skrobia
0.00
0.50
Błonnik
0.00
3.70
Białko
0.00
2.70
Sól
0.00
0.90

Tagatesse słodzik w tabletkach na bazie tagatozy, zapas tabletek do uzupełnienie dyspensera

Masa netto: 25g (500 tabletek)

Ekwiwalent słodyczy: 1 tabletka odpowiada słodyczą 1 płaskiej łyżeczce kostce cukru (4g)

Składniki: laktoza (mleko) (58,5%), D-tagatoza (pochodna z mleko) (20%), substancja słodząca sukraloza (9,5%), substancja przeciwzbrylająca karboksymetyloceluloza, L-leucyna, skrobia

Producent:  wyprodukowano przez Damhert NVSA, Kapelstraat 154 . B-3550 Heusden-Zolder, Belgia

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem i zawilgoceniem.