Smucker's gęsty dip karmelowy bez cukru
Lśniący, aksamitny dip karmelowy o intensywnym smaku ciągnącego, słodkiego karmelu. Gęsta, słodka masa do rozsmarowywania nożem na naleśnikach, omletach czy ciastach - nie spływa.
Gęsty karmelowy dip nie zawiera tłuszczu i nie ma ani grama cukru!
Bezcukrowy dip Smucker's jest słodzony poliolami (inaczej alkohole wielowodorotlenowe, poliole), dzięki czemu nie podnosi poziomu cukru we krwi i zapobiega napadom ochoty na słodycze.
Po podgrzaniu w kuchence mikrofalowej dip Smucker's idealnie sprawdza się podawany na gorąco - podawany na ciepło ma bardziej intensywny smak i aromat i ciągnącą konsystencję.
Wartości Odżywcze
Smucker's Sugar free caramel topping - Dip bez cukru o smaku karmelowym - zawiera substancje słodzące
Masa netto: 333g
Składniki: maltodekstryna, woda, substancja słodząca syrop maltitolowy, regulator wilgotności gliceryna, substancja słodząca sorbitol, mleko odtłuszczone, olej sojowy, aromat, skrobia kukurydziana, sól, barwnik karmelowy E150d, w pełni utwardzony olej z nasion bawełny, substancja zagęszczająca: karagen, substancja konserwująca: sorbinian potasu, stabilizator: fosforan sodu, regulator kwasowości: cytrynian sodu, substancja słodząca: sukraloza, stabilizator: E471, barwnik E102, przeciwutleniacz: E319, barwnik E129. E102 i E129 mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Ze względu na substancje słodzące, spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Alergeny: Zawiera mleko, soję.
Wartości odżywcze 1 porcji (2 łyżki, 38g; 9 porcji w słoiku): 377kJ/90kcal, 0g tłuszczu, 24g węglowodany (w tym 0g cukry, 13g poliole), 0g białka, 0g błonnika, 65mg sodu (ekwiwalent 163mg soli)
Wartości odżywcze w 100g: 992kJ/237kcal, 0g tłuszczu, 63g węglowodany (w tym 0g cukry, 34,2g poliole), 0g białka, 0g błonnika, 171mg sodu (ekwiwalent 429mg soli)
Producent: Wyprodukowano w USA dla The J.M.Smuckers Company, USA
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wskazówki dotyczące podgrzewania: Zdjąć pokrywkę. Wstawić słoi do kuchenki mikrofalowej na max. 30-45 sekund. Jeśli słoik nie jest pełen, odpowiednio skrócić czas podgrzewania. Uwaga! Słoik i polewa będą bardzo gorące!!