The Beginnings Cacao & Almonds - naturalny wegański baton proteinowy bez słodzików i oleju palmowego
The Beginnings Cacao & Almonds Protein Bar to proteinowy, naturalny, w 100% roślinny batonik proteinowy z kokosem, nerkowcami i migdałami, roślinnie słodzony, RAW (surowy), bez słodzików, glutenu, laktozy i oleju palmowego.
Wojciech Cejrowski, podróżnik, fotograf, miłośnik krajów Latynoameryki, smakosz yerba mate i posiadacz włości w Meksyku, Ekwadorze, Arizonie, Teksasie oraz na rodzimym Pomorzu, w jednej ze swoich książek wysunął tezę, że wołowina to sałatka, bo przecież krowa całe życie je trawę, a więc w 100% składa się z roślin. Można by rzec, że takie mięso jest wegańskie, choć niektórzy mogą uznać te słowa za obrazoburcze. Podążając tym tokiem myślenia, skoro kakaowiec, z którego produkuje się kakao, jest rośliną, to czekolada jest sałatką podobnie jak stek T-bone. W każdym kłamstwie lub dziwacznej teorii musi być jakieś ziarnko prawdy.
Trzymając się tych wniosków, proponujemy Wam prawdziwie odżywczą sałatkę w oryginalnym wydaniu: The Beginnings Cacao & Almonds Protein Bar!
Po pierwsze jest to sałatka bakaliowo-kakaowa. No ale kto powiedział, że każda sałatka musi być z warzyw? Przecież znana jest sałatka owocowa, chętnie przygotowywana na kinderbale w misce zrobionej z wydrążonego arbuza. I niech nie ogranicza nas wyobraźnia! Owsianki i gofry też można podać w wersji wytrawnej, a od lat znamy pizzę z dodatkiem ananasa bądź pieczone mięsa z jabłkami i pomarańczami. Także ta sałatka jest z bakalii i kakao.
Po drugie – nie podamy tej sałatki w misce. Ani w szklanej, ani w bambusowej, ani w plastikowej, ani takiej zrobionej z arbuza. Ta sałatka jest zwarta w swej formie i ma kształt niewielkiego prostokąta. Podajemy ją wprost do ręki. Odwijamy z papierka i już – gotowa do spożycia bez użycia zbędnej zastawy.
Po trzecie chcemy ogłosić, że porcja tej sałatki jest jak na sałatkę niewielka, ale jej wartość odżywcza jest niezwykle skondensowana. Taki sałatkowy, słodki lunch zapewni porządną porcję białka i błonnika. Syci na długo i daje energetycznego kopa. Poza tym przynosi niewiarygodnie przyjemne doznania podczas konsumpcji. Chrupie, bo ma w sobie prawdziwe prażone ziarno kakaowca, nerkowce, migdały i kokos. Oblepia podniebienie przyjemną słodyczą, pochodzącą z daktyli oraz syropu z agawy. I pozostawia po sobie głęboki, czekoladowy smak na długo.
The Beginnings Cacao & Almonds Protein Bar w pigułce
- króciutki, prosty skład
- wegański skład
- baza proteinowa RAW
- wyrazisty, ale nieprzesłodzony smak
- bez glutenu
- bez mleka i laktozy
- zero słodzików
Jeśli sałatka, to tylko The Beginnings Cacao protein bar 40 g! :)
Wartości Odżywcze
The Beginnings Cocoa & Almonds Protein Bar - wegański baton proteinowy z nerkowcami, daktylami, kakao i kokosem
Masa netto 40g
Składniki: daktyle, syrop z agawy, wiórki kokosowe, orzechy nerkowca, migdały, białko grochu 6%, kruszone ziarno kakaowca, kakao 4%, czekolada (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, kakao w proszku, wanilia), sól morska.
Alergeny: nerkowce, migdały
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 388,0kcal/1620,0kJ, tłuszcze 13000,0g (w tym tłuszcze nasycone 5,5g), węglowodany 55,0g (w tym cukry 38,0g), błonnik 5,0g, białko 12,0g, sól 0,8g
Wartości odżywcze w 50g: wartość energetyczna 194,0kcal/810,0kJ, tłuszcze 6500,0g (w tym tłuszcze nasycone 2,7g), węglowodany 27,5g (w tym cukry 19,0g), błonnik 2,5g, białko 6,0g, sól 0,4g
Wyprodukowano w UE dla Smartfoody, SIA (SIA), 42103094360, Rīga, Grostonas iela 21 - 97, LV-1013
Importer: Guiltfree.pl K. Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł intensywnych zapachów. Dla zachowania najlepszych walorów smakowych i konsystencji spożyć wkrótce po otwarciu.