Santini Wielkanoc, jajeczka z czekolady ciemnej z ksylitolem, bez cukru
Ręcznie robione wegańskie jajeczka z ciemnej czekolady 72% kakao bez dodatku cukru i bez glutenu, słodzonej tylko ksylitolem, idealny prezent 'n zająca dla maluchów na diecie bezglutenowej lub bezcukrowej.
Produkowana w niewielkich partiach ręcznie robiona czekolada bez cukru.
Ręcznie robione czekolady Santini bez cukru zawierają tylko naturalne składniki, są efektownym słodkim prezentem dla osób najbliższych na diecie bez cukru.
Porcja 10 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | 55.50 kcal | 555.00 kcal | ||
kJ | 228.80 kJ | 2,288.00 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 4.70 g | 47.00 g | ||
tłuszcze nasycone | 2.81 g | 28.10 g | ||
Węglowodany, w tym | 2.76 g | 27.60 g | ||
cukry | 0.16 g | 1.60 g | ||
poliole | 2.51 g | 25.10 g | ||
Białko | 0.92 g | 9.20 g | ||
Błonnik | 1.24 g | 12.40 g | ||
Sól | 0.01 g | 0.08 g |
Santini Wielkanoc, jajeczka z czekolady ciemnej bez dodatku cukru z ksylitolem
Masa netto: 120g
Składniki: czekolada gorzka min. 72%, ksylitol, masło kakaowe, emulgator, lecytyna słonecznikowa.
Minimalna zawartość masy kakaowej 72%
Alergeny: bez glutenu i laktozy, może zawierać soję.
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 2288 kJ/555 kcal, tłuszcz 47g, w tym kwasy tłuszczowe 28,1g, węglowodany 27,6g, w tym cukry 1,6g, poliole 25,1g, błonnik 12,4g, białko 9,2g, sól 0,08g
Producent: wyprodukowano w Polsce dla Santini, Chlebowa 4/8, 61-003 Poznań
Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 12-20°C i wilgotności do 60%