Flatout ProteinUP Core 10 - Wrapsy niskowęglowodanowe 10g białka - Pełnoziarniste
Mięciutkie, pełnoziarniste wrapsy Flatout są doskonałym uzupełnieniem diety osób unikających węglowodanów i liczących kalorie. Nowe wrapsy ProteinUP zawierają jeszcze więcej białka - aż 12g białka w jednym placku.
Tortille Flatout ProteinUP są wypiekane z pełnoziarnistej mąki, ciecierzycy i siemienia lnianego, z dodatkiem oliwy extra virgin - dzięki swojej unikalnej recepturze wrapsy Flatout zachowują pyszny smak pszennego placka przy minimalnej zawartości węglowodanów zastapionych wartościowym białkiem i sycącym błonnikiem,
Upieczony na chrupko wraps z sosem i dodatkami to pyszna pizza proteinowa, a zawinięty z mięsem i warzywami to klasyczna, sycąca tortilla.
Wybierając wrapsy Flatout zamiast zwykłęgo pieczywa nie tylko oszczędzasz kalorie, ale dostarczasz swojemu organizmowi dodatkowego białka i błonnika - dzięki temu, choć flatouty są dużo mniej kaloryczne, dzięki wysokiej zawartości białka i błonnnika są bardzo sycące i na długo zaspokajają apetyt.
Flatout ProteinUP w porównaniu do zwykłych tortilli**:
- prawie 30% mniej kalorii
- o jedną trzecią mniej tłuszczu
- ponad 4 razy mniej węglowodanów!
- 3 razy mniej cukru
- prawie 4 razy więcej białka
- 4 razy więcej błonnika
* Wartości na 100g w porównaniu do Tesco Wraps Placki pszenne tortilla
Porcja 57 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | 110.00 kcal | 192.98 kcal | ||
kJ | 460.90 kJ | 808.60 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 2.50 g | 4.39 g | ||
tłuszcze nasycone | 0.00 g | 0.00 g | ||
Węglowodany, w tym | 12.00 g | 21.05 g | ||
cukry | 0.00 g | 0.00 g | ||
Błonnik | 8.00 g | 14.04 g | ||
Białko | 10.00 g | 17.54 g | ||
Sól | 0.67 g | 1.18 g |
Flatout bread ProteinUp Core 12 - Wrapsy z pełnoziarnistej mąki wzbogacone białkiem
Masa netto: 285g (5 wrapsów)
Składniki: woda, pszenna mąka pełnoziarnista, błonnik owsiany, witalny gluten pszenny, wzbogacona mąka pszenna {maka pszenna, niacyna, zredukowane żelazo, mononitrat tiaminy, ryboflawina, kwas foliowy}, gotowana ciecierzyca, mąka sojowa, mąka z siemienia lnianego, izolat białka pszenicy, drożdże, substancja słodząca maltitol, olej sojowy, oliwa extra virgin, substancje spulchniające {soda oczyszczona, E450}, kwas fumarowy, barwnik spożywczy annato, substancja zagęszczająca guma celulozowa, substancje konserwujące {sorbinian potasu i propionian sodu}, sól, stabilizator E516, substancja ulepszająca E930, enzymy.
Alergeny: produkt zawiera pszenicę, mleko i soję.
Wartości odżywcze 1 wrapsa: wartość energetyczna 552kJ / 130kcal, tłuszcze 2,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 8g (w tym cukry <1g), błonnik 10g, białko 12g, sól 0,75g
Wartości odżywcze 1 wrapsa: wartość energetyczna 969kJ / 228kcal, tłuszcze 4,37g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 14g (w tym cukry <1g), błonnik 17,5g, białko 21g, sól 1,31g
Producent: Flatout, Inc., 1422 Woodland Dr., Saline, MI 48176, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia -Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. W zamrażalniku fabrycznie zamknięte opakowanie można przechowywać przez okres do 4 miesięcy, po rozmrożeniu spożyć w ciągu 2 tygodni. Przed otwarciem produktu nie jest konieczne trzymanie go w lodówce, jednak ma to znaczący wpływ na przedłużenie trwałości i świeżości produktu i jest rekomendowaną formą przechowywania.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 192,9kcal/808,5kJ, tłuszcze 4,3g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 21,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 14,0g, białko 17,5g, sól 1,1g
Wartości odżywcze w 57g: wartość energetyczna 110,0kcal/460,9kJ, tłuszcze 2,5g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 12,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 8,0g, białko 10,0g, sól 0,6g