Flatout ProteinUP Wrapsy niskowęglowodanowe 12g białka - Humus z Czerwonej Papryki
Mięciutkie, przypieczone, pełnoziarniste wrapsy Flatout z papryką są doskonałym uzupełnieniem diety osób unikających węglowodanów i liczących kalorie. Nowe wrapsy ProteinUP zawierają jeszcze więcej białka - aż 12g białka w jednym placku.
Tortille Flatout ProteinUP są wypiekane z pełnoziarnistej mąki i ciecierzycy z oliwą extra virgin i dodatkiem pikantnej papryki - dzięki swojej unikalnej recepturze wrapsy Flatout zachowują pyszny smak pszennego placka przy minimalnej zawartości węglowodanów zastapionych wartościowym białkiem i sycącym błonnikiem,
Upieczony na chrupko wraps z sosem i dodatkami to pyszna pizza proteinowa, a zawinięty z mięsem i warzywami to klasyczna, sycąca tortilla.
Wybierając wrapsy Flatout zamiast zwykłego pieczywa nie tylko oszczędzasz kalorie, ale dostarczasz swojemu organizmowi dodatkowego białka i błonnika - dzięki temu, choć flatouty są dużo mniej kaloryczne, dzięki wysokiej zawartości białka i błonnnika są bardzo sycące i na długo zaspokajają apetyt.
Flatout ProteinUP w porównaniu do zwykłych tortilli*:
- prawie 30% mniej kalorii
- o jedną trzecią mniej tłuszczu
- ponad 4 razy mniej węglowodanów!
- 3 razy mniej cukru
- prawie 4 razy więcej białka
- 4 razy więcej błonnika
* Wrapsy Flatout ProteinUp Core 12 w porównaniu do Tesco Wraps Placki pszenne tortilla, wartości odżywcze na 100g
Wartości Odżywcze
Flatout bread ProteinUp Red Pepper Hummus - Wrapsy z pełnoziarnistej mąki wzbogacone białkiem, z papryką
Masa netto: 285g (5 wrapsów)
Składniki: woda, witalny gluten pszenny, pszenna mąka pełnoziarnista, wzbogacona mąka pszenna {maka pszenna, niacyna, zredukowane żelazo, mononitrat tiaminy, ryboflawina, kwas foliowy}, gotowana ciecierzyca, błonnik owsiany, izolat białka pszenicy, łamane nasiona czerwonej papryki, olej sojowy, oliwa extra virgin, substancje spulchniające {soda oczyszczona, E450, drożdże}, stabilizator kwas fumarowy, substancja słodząca maltitol, barwnik spożywczy annato, substancja zagęszczająca guma celulozowa, guma guar i guma ksantanowa, substancje konserwujące {sorbinian potasu i propionian sodu}, sól, stabilizator E516, substancja ulepszająca E930, enzymy.
Alergeny: produkt zawiera pszenicę, mleko i soję.
Wartości odżywcze 1 wrapsa: wartość energetyczna 552kJ / 130kcal, tłuszcze 2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 10g (w tym cukry <1g), błonnik 8g, białko 12g, sól 0,72g
Wartości odżywcze 1 wrapsa: wartość energetyczna 969kJ / 228kcal, tłuszcze 3,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 17,5g (w tym cukry <1g), błonnik 14g, białko 21g, sól 1,27g
Producent: Flatout, Inc., 1422 Woodland Dr., Saline, MI 48176, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia -Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. W zamrażalniku fabrycznie zamknięte opakowanie można przechowywać przez okres do 4 miesięcy, po rozmrożeniu spożyć w ciągu 2 tygodni. Przed otwarciem produktu nie jest konieczne trzymanie go w lodówce, jednak ma to znaczący wpływ na przedłużenie trwałości i świeżości produktu i jest rekomendowaną formą przechowywania.