• Obecnie brak na stanie
Ketonico La Buena Pizza Proteica - bezglutenowa keto pizza z mąki migdałowej 23g białka
  • Ketonico La Buena Pizza Proteica - bezglutenowa keto pizza z mąki migdałowej 23g białka
  • Ketonico La Buena Pizza Proteica - bezglutenowa keto pizza z mąki migdałowej 23g białka
  • Ketonico La Buena Pizza Proteica - bezglutenowa keto pizza z mąki migdałowej 23g białka
  • Ketonico La Buena Pizza Proteica - bezglutenowa keto pizza z mąki migdałowej 23g białka
  • Ketonico La Buena Pizza Proteica - bezglutenowa keto pizza z mąki migdałowej 23g białka
  • Ketonico La Buena Pizza Proteica - bezglutenowa keto pizza z mąki migdałowej 23g białka
Kod produktu: 704001223733
Ketonico

Ketonico La Buena Pizza Proteica - bezglutenowa keto pizza z mąki migdałowej 23g białka

Data ważności: 24.05.2024Obecnie brak na stanie

Gotowy do użycia, oryginalny włoski spód do pizzy na bazie mąki migdałowej, w którym część mąki zastąpiono błonnikiem i białkiem - ciasto ma smak i konsystencję znakomitej włoskiej pizzy, ale cała pizza dostarcza aż 23g białka!

23,71 zł netto

24,90 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 150 g; 16.60zł/100g

  

Ketonica La Buena Pizza Proteica to idealnie chrupki, złocisty, gotowy spód do wypieku pizzy niskowęglowodanowej - bez zagniatania, bez czekania, bez wyrastania, po prostu dodaj ulubione dodatki, wstaw do piekarnika na 7-15 minut - i gotowe!

Ketonica La Buena Pizza Proteica to najzdrowsza i najbardziej pożywna alternatywa dla tradycyjnej pizzy, dzięki której możesz cieszyć się pizzą bez żadnych wyrzutów sumienia. Niskowęglowodanowa, bogata w błonnik i bogata w białko, Ketonica La Buena Pizza Proteica sprawi, że będziesz się nią delektować, nie rezygnując przy tym ze swojego dobrego samopoczucia. Odkryj przyjemność dbania o siebie z każdym kęsem. 

1 pizza (i to bez dodatków) to aż 23g białka!

Pizza low carb na okrągło!

Uwielbiana za smak, krytykowana za (podobno) niekorzystny wpływ na zdrowie, ale niezaprzeczalnie popularna — pizza jest obecnie znanym na całym świecie daniem, które sprawia przyjemność i wywołuje wyrzuty sumienia. Czy jednak naprawdę zasługuje na opinię niezdrowego, śmieciowego jedzenia? W końcu wszystko zależy od tego, co na niej położymy, prawda? I od tego, czego użyjemy jako ciasta, oczywiście.

Na początek dobra rada dotycząca dodatków: ogranicz przetworzone mięsa i tłuszcze nasycone, zamiast tego dodając dużo warzyw i owoców. Mówiąc ściśle o wartości odżywczej, świeży ananas jest doskonałym wyborem ;)

Jeśli chodzi o spód, oto idealne rozwiązanie: Ketonica La Buena Pizza Proteica! Chociaż zawiera dużo mniej węglowodanów niż standardowe ciasto na pizzę, ma wszystkie pyszne właściwości, których oczekujesz od ciasta na pizzę. Dołóż dodatki, upiecz i... buon appetito!

Spód to fundament pizzy - zbuduj na nim swoją moc

  • Spód — oczywiście nic bez pokrycia! Twoje ciasto białkowe do pizzy jest doskonałą bazą do każdego rodzaju pizzy, na jaki tylko masz ochotę.
  • Sos — większość dostępnych w sklepach, gotowych sosów do pizzy zawiera całą masę cukru, co sprawia, że nie nadaje się dla osób dbających o formę, zamiast tego warto zrobić własny sos ze świeżych pomidorów lub koncentratu pomidorowego, możesz też przyrządzić pizza bianca, bez pomidorów, lub wersję kreatywną z pesto lub awokado!
  • Dodatki — Ponieważ białko jest już w spodzie, postaw na zielone warzywa, grzyby, owoce i zioła! Możesz użyć szynki czy pepperoni jeśli nie potrafisz się bez nich obejść. To Ty decydujesz.
  • Ser — Jeśli zależy Ci na pizzy dobrze zbilansowanej pod kątem wartości odżywczej, nie przesadzaj z serem! Postaw na pyszną, prawdziwą mozzarellę, która zawiera mniej węglowodanów niż większość serów, a jeśli Ci się uda taką znaleźć, wybierz tę o obniżonej zawartości tłuszczu, świetnym pomysłem będzie ser Piórko (koniecznie tarty!). Nie przepadasz za nabiałem? W takim razie możesz zrobić swój własny ser roślinny na bazie orzechów nerkowca, migdałów, soi czy aquafaby.

Najważniejsze informacje o Ketonica La Buena Pizza Proteica:

  • odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej i niskowęglowodanowej
  • bezglutenowa
  • na bazie mąki migdałowej, błonnika i białek jaj
  • gotowa do odpieku - nie wymaga zagniatania
  • aż 18g błonnika w całej pizzy!
  • aż 23g białka w całym spodzie!

Wartości Odżywcze

Porcja 150g

Wartości odżywcze w:
Porcja 150g
100g
Kalorie
610.50
407.00
kJ
2,521.50
1,681.00
Tłuszcze, w tym
52.50
35.00
tłuszcze nasycone
4.35
2.90
Węglowodany, w tym
2.40
1.60
cukry
2.25
1.50
Błonnik
18.00
12.00
Białko
22.50
15.00
Sól
2.25
1.50

La Buena Pizza Proteica  -  gotowy wysokobiałkowy spód do pizzy

Białko przyczynia się do wzrostu i pomaga w utrzymaniu may mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Masa netto: 150g

Składniki: woda, mąka migdałowa, błonnik (psyllium, bambus, jabłko), białka jaj, sól, substancje spulchniające (winian potasu, wodorowęglan sodu), sezam 1%.

Alergeny: jaja, migdały, sezam, może zawierać soję.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 407,0kcal/1681,0kJ, tłuszcze 35,0g (w tym tłuszcze nasycone 2,9g), węglowodany 1,6g (w tym cukry 1,5g), błonnik 12,0g, białko 15,0g, sól 1,5g

Wartości odżywcze w 125g (1 spód): wartość energetyczna 610,5kcal/2521,5kJ, tłuszcze 52,5g (w tym tłuszcze nasycone 4,3g), węglowodany 2,4g (w tym cukry 2,2g), błonnik 18,0g, białko 22,5g, sól 2,2g

Producent:  wyprodukowano w UE dla LifeStyle Labs S.L.

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48h

Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 220°C. Posmaruj pizzę sosem i dodaj ulubione składniki do smaku. Umieść pizzę w piekarniku i piecz przez 7-15 minut, aż brzegi będą złotobrązowe (zalecany czas może się różnić w zależności od rodzaju używanego sprzętu).