Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Orgran Pancake Mix Buckwheat - bezglutenowe naleśniki gryczane, wegańska mieszanka
Orgran Pancake Mix Buckwheat - wegańska bezglutenowa mieszanka naleśnikowa na bazie mąki gryczanej to stricte bezglutenowy i bezpszeniczny produkt bez cukru. Pyszna i odżywcza baza do naleśników idealnie wpasuje się w gusta wszystkich członków rodziny. Czas przygotowania nie jest dłuższy niż przygotowanie kawy, więc możesz cieszyć się ulubionymi puszystymi plackami nawet wtedy, gdy goni cię czas.
Pełna naturalnych wartości odżywczych gryczana baza na naleśniki to gwarancja wspaniałego śniadania bez glutenu, mleka, laktozy, soi i lektyn. Proces przygotowania polegający na starannym zmieleniu i natychmiastowym pakowaniu, pozwala zachować świeżość oraz wszystkie dobroczynne właściwości prozdrowotne gryki. Dzięki błyskawicznej metodzie przygotowania, naleśniki gotowe są do spożycia w zaledwie kilka minut. Wystarczy dodać wodę, mleko i jajka, aby cieszyć się pełnowartościowym, pysznym i dodającym witalności śniadaniem - ale receptura na opakowaniu uwzględnia przygotowanie naleśników w wersji wegańskiej lub z mlekiem i jajkami. Okrągłe puszyste placuszki o klasycznej złocisto brązowej barwie to doskonały pomysł na sycące śniadanie.
Jak wszystkie produkty Orgran, także ta mieszanka naleśnikowa jest wolna od 8 najpopularniejszych alergenów:
- produkt bezglutenowy,
- bez pszenicy,
- bez mleka,
- bez jaj,
- bez soi,
- bez drożdży
- odpowiednia dla wegan
- odpowiednia przy diecie FODMAP
Najważniejsze informacje o naleśnikach gryczanych z mieszanki Orgran Pancake Mix Buckwheat
- Opakowanie zawiera 10 indywidualnie zapakowanych saszetek mieszanki, dzięki czemu na długo zachowasz jej świeżość i walory odżywcze
- Bez mleka i laktozy, może być przygotowana z wykorzystaniem mleka roślinnego.
- Bez glutenu, owsa i ich pochodnych
- Wysoka zawartość gryki cenionej z uwagi na właściwości odżywcze, zawartość witamin z grupy B oraz niewielkiej ilości tłuszczu.
- Nie zawieraj konserwantów, lecytyny sojowej ani barwników.
- Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Formuła oparta o składniki pochodzenia roślinnego.
- Z uwagi na zawartość bazową gryki charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym - niższym, niż naleśniki przygotowane na mące pszennej
- Wyróżnia ją bogaty skład aminokwasowy, sprzyja redukcji złego cholesterolu oraz dzięki obecności węglowodanów złożonych, nie powoduje szybkiego wzrostu insuliny we krwi.
Pyszna mieszanka bezglutenowa, która dzięki swojemu unikalnemu składowi, może być przygotowana na kilka różnych sposobów w zależności od preferencji dietetycznych. Od teraz przygotowanie pysznego, odżywczego śniadania to pestka.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Orgran Gluten Free Buckwheat Pancake Mix - bezglutenowa mieszanka do przygotowania naleśników na bazie mąki gryczanej
Masa netto 375g (opakowanie zawiera 10 indywidualnie zapakowanych saszetek, każda o zawartości 37,5g mieszanki)
Składniki: mąka gryczana (49%), skrobia z tapioki, mąka ryżowa, substancja spulchniająca (diwodorofosforan wapnia, wodorowęglan sodu, węglan wapnia), skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca roślinna guma celulozowa.
Produkt bezglutenowy, bez pszenicy, bez mleka, bez jaj, bez soi, bez drożdży, odpowiedni dla wegan, koszerny, odpowiedni dla diety FODMAP
Wartości odżywcze w 100g suchego proszku: wartość energetyczna 342,0kcal/1432,9kJ, tłuszcze 1,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,3g), węglowodany 68,9g (w tym cukry 1,6g), błonnik 5,2g, białko 7,0g, sól 1,2g
Producent: wyprodukowano w Australii przez Orgran Natural Foods Div. of Roma Food Products, 47-53 Aster Avenue, Carrum Dows Vic 3201, Australia dla Orgran (Europe), VIa Serafino Soldano, 19, 00126 Roma, Włochy
Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Walden Farms Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.
PRZEPIS NA NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE
Przygotuj dodatkowo:
Wersja podstawowa: 240ml wody, 90ml mleka , 3 jajka lub ich wegański zamiennik.
Wersja wegańska: 450ml wody, 60ml oleju lub margaryny roślinnej
1. Roztrzep jajka, dodaj pozostałe mokre składniki, a następnie zawartość jednej saszetki mieszanki, zmieszaj do uzyskania jednolitej masy naleśnikowej.
2. Smaż partiami na lekko natłuszczonej, średnio rozgrzanej patelni, przewracaj na drugą stronę gdy brzegi przestana być płynne.