Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
LC Foods Chocolate Ice Cream Mix - mieszanka do 1,8L keto lodów czekoladowych bez cukru
** DATA WAŻNOŚCI 2023-12-31 **
LC Foods to jednak z ciekawszych keto-marek, produkty ketogeniczne produkowali, a właściwie tworzyli, nbo to istne arcydzieła, dekadę wcześniej zanim keto stało się modne i popularne. LC Foods nie dba o reklamę ani o krzykliwe opakowania, a mimo to produkty marki sprzedają się jak świeże bułeczki - za tym sukcesem nie stoi żaden tajemniczy trik, wyjątkowe mieszanki do wypieku są wychwalane pod niebiosa przez osoby na diecie ketogenicznej czy diabetycznej, które po tygodniach czy miesiącach wyrzeczeń są tak zachwycone tym, jak dobrze mogą smakować czekoladowe lody low carb, o ile są przygotowane z mieszanki, która ma tak wyjątkowy, dopracowany skład jak ten mix - że bardzo chętnie dzielą się w internecie swoimi entuzjastycznymi opiniami na temat mieszanek LC Foods wciągając w krąg wtajemniczonych wielbicieli LC Foods kolejne osoby.
Co powiesz na keto lody czekoladowe?
LC Foods Ice Cream Mix to mieszanka do przygotowania odpowiednich dla diety ketogenicznej lodów czekoladowych - o zawartości 1g węglowodanów w porcji 120ml! Doskonała, kremowa konsystencja, intensywnie słodki, autentycznie czekoladowy smak, do tego krótka lista składników i możliwość przygotowania bez maszynki do lodów - to wszystko składa się na przepis na sukces w kuchni.
Wszystko, co musisz dodać, to kremówka*, ekstrakt wanilii i lodowata woda!
Fantastyczne jest to, że mieszanka do lodów jest bazą, z której możesz wyczarować desery lodowe używając odrobiny wyobraźni i kreatywności! Dodaj do ciasta orzechy, kawę rozpuszczalną albo ekstrakt mięty lub olejek pomarańczowy by podkręcić smak. Możesz dodać polewę, posypkę, albo bitą śmietanę z erytrolem, lody możesz podać w gotowych wafelkach bez cukru, albo przygotować wersje sandwichowe, możesz też użyć foremek do lodów na patyku i gotowe lody oblać czekoladą! Możliwości są naprawdę nieograniczone, a jedna pyszniejsza od drugiej!
Najważniejsze informacje o LC Foods Ice Cream Mix:
- odpowiednie dla diety ketogenicznej
- odpowiednie dla diety paleo
- bez glutenu
- bez cukru
- tylko 1g węglowodanów w porcji (po uwzględnieniu wszystkich składników!)
- 100% naturalny skład
- bez sztucznych słodzików
- bez konserwantów
- bez sztucznych barwników i aromatów
- bardzo wysoka zawartość błonnika (ponad 60% w suchej masie!)
- łatwe i szybkie w przygotowaniu
* Producent zaleca dodanie śmietanki pełnotłustej, z recenzji produktu dostępnych na stronie producenta i w serwisie Amazon USA wynika, że wiele osób przygotowuje z powodzeniem lody na bazie mlek roślinnych - nie testowaliśmy tego rozwiązania i nie możemy zagwarantować, że w takiej wersji lody faktycznie wyjdą.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
LC Foods Low Carb Chocolate Ice Cream Mix - niskowęglowodanowa mieszanka do przygotowania lodów czekoladowych, bez cukru, z substancjami słodzącymi
Masa netto: 148g (opakowanie zawiera mieszankę bazową do przygotowania 16 porcji lodów).
Przybliżona objętość gotowej masy lodowej w całości 1,8L w przypadku użycia maszynki do lodów i około 1L w przypadku przygotowania lodów z użyciem miksera ręcznego.
Składniki: autorska mieszanka proteinowa (izolat białka mleka, izolat białka serwatkowego (mleko)), inulina (błonnik z korzenia cykorii), oporna maltodekstryna, błonnik roślinny, polidekstroza, kakao, substancja słodząca erytrol, substancja słodząca glikozydy stewiolowe, substancja słodząca ekstrakt monk fruit, sól, substancja zagęszczająca guma celulozowa.
Alergeny: mleko, może zawierać gluten, pszenicę i orzechy
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 358,69kcal/1500kJ, tłuszcze 13,7g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 21,7g (w tym cukry 0,0g, erytrol 13g), błonnik 63g, białko 15,2g, sól 0,08g
Producent: Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
PRZYGOTOWANIE LODÓW NISKOWĘGLOWODANOWYCH
Składniki, oprócz LC-Ice Cream Mix® przygotuj dodatkowo:
- 420ml lodowatej wody
- 1 łyżeczka ekstraktu wanilii (koniecznie)
- 240ml śmietanki kremówki 36% (nie można zastąpić odtłuszczoną śmietaną)
Przygotowanie lodów niskowęglowodanowych w maszynce:
- przelej wodę, wanilię i zawartość opakowania do misy blendera, rozpocznij pracę miksera powoli i stopniowo zwiększaj obroty do maksymalnej mocy przez 2 minuty.
- dodaj kremówkę i miksuj na niskich obrotach jeszcze przez 20 sekund
- wlej masę lodową do szklanej miski i umieścić przykrytą w zamrażarce na 2 godziny, mieszając przy brzegach po 1 godzinie
- przelej schłodzoną masę lodową do misy urządzenia do lodów i postępuj zgodnie z instrukcją urządzenia
- dla urozmaicenia pod koniec pracy maszyny dodaj do masy ulubione orzechy, jagody lub aromaty
- jeśli chcesz przechowywać lody, upewnij się, że pudełko jest całkowicie szczelne (brak dostępu powietrza) i maksymalnie dopasowane do objętości lodów, tak, aby wypełniało je całkowicie nie pozostawiając kieszeni powietrznych powodujących krystalizację masy lodowej.
Przygotowanie lodów niskowęglowodanowych bez maszyny do lodów:
- dodatkowo potrzebne narzędzia i akcesoria: blender, 3 tacki do robienia kostek lodu, robot kuchenny, ręczna praska (taka jak do ziemniaków), duża szklana lub metalowa misa
- przygotuj masę lodową zgodnie z instrukcją dla wersji maszynowej ale wykorzystując 240ml wody i 160ml kremówki
- wypełnij masą foremki do lodu i zamrażaj minimum 6h, aż całkiem stwardnieją
- postępując szybko przełóż kostki do schłodzonej misy, dodaj pozostałą część wody i kremówki (powinny być schłodzone) i rozbij kostki lodu na drobniejsze kawałki używając praski, a następnie wrzuć masę do blendera kielichowego i miksuj krótko na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej masy
- jeśli chcesz przechowywać lody, upewnij się, że pudełko jest całkowicie szczelne (brak dostępu powietrza) i maksymalnie dopasowane do objętości lodów, tak, aby wypełniało je całkowicie nie pozostawiając kieszeni powietrznych powodujących krystalizację masy lodowej.