Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Emix Malina, kisiel bez dodatku cukru i bez słodzików, z witaminą C
Emix kisiel o smaku malinowym bez cukru i bez substancji słodzących, z dodatkiem ekstraktu suszonych owoców i z dodatkiem witaminy C i tylko z roślinnymi barwnikami - jedna porcja kisielu (z opakowania przygotujesz 4 porcje) pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na tą witaminę.
Wybierając kisiel Emix możesz cieszyć się lekkim owocowym deserem bez cukru i posłodzić go tym słodzikiem, do którego masz największe zaufanie - np. erytrolem, ksylitolem albo stewią.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Emix kisiel z witaminą C o smaku malinowym, bez dodatku cukru i bez substancji słodzących
Masa netto: 40g
Składniki: skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości kwas cytrynowy, barwniki {betanina, antocyjany}, sól, aromaty, maltodekstryna, suszony koncentrat maliny w proszku 0,14%, substancja wzbogacająca witamina C,
Alergeny: możliwa obecność glutenu, soi, mleka i jaj
Wartości odżywcze 100g suchego proszku kisielowego: wartość energetyczna 320,0kcal/1340,8kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 80,0g (w tym cukry 0,0g), białko 0,0g, sól 0,5g
Wartości odżywcze w 40g kisielu w proszku (zawartość 1 opakowania, do przygotowania 4 porcji deseru): wartość energetyczna 128,0kcal/536,3kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 32,0g (w tym cukry 0,0g), białko 0,0g, sól 0,2g
Producent: wyprodukowano w Polsce przez Bakalland S.A.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Instrukcja przygotowania kisielu bez cukru:
Przygotuj 500ml wody i 40g erytrolu albo 10 pastylek słodzika, zawartość opakowania rozmieszaj w 150ml odlanej z całości wody. Pozostałą wodę zagotuj z erytrolem lub innym wybranym słodzikiem, pod koniec gotowania wlej do wody roztwór kisielu i mieszaj do uzyskania jednolicie gęstej konsystencji. Podawaj na zimno lub na ciepło, można udekorować np. owocami.