Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
PastaYoung High Protein Tagliolini - makaron proteinowy tylko 20% węglowodanów, wstążki
Pasta Young High Protein Pasta to wysokoproteinowy, wysokobłonnikowy, niskokaloryczny i niskowęglowodanowy (20% węglowodanów, czyli o 68% mniej niż standardowy makaron), a przede wszystkim pyszny jak każdy włoski makaron - oto makaron odpowiedni dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową, wysokoproteinową lub niskoglikemiczną: Pasta Young High Protein Pasta., który najlepiej pasuje do twojego fit stylu życia!
Nie jesz makaronu z obawy, że zawarte w nim węglowodany zrujnują efekty twojego ciężkiego treningu? Już nie musisz go sobie odmawiać, z makaronem Pasta Young High Protein Pasta makaron wraca na twój talerz i znika z listy potraw zakazanych, za którymi tęsknisz.
Makaron białkowy jest idealny do posiłków po treningu. Dzięki zawartości 35% białka, 30% błonnika i obniżonej kalorycznoścu stanowi doskonałą alternatywę do przygotowywania dań z makaronu - jest wszechstronny, idealny do sosu bolońskiego, carbonary, ale również do zup, sałatek i risotto (makaron w kształcie ryżu!).
Każda porcja makaronu to 35% wysokiej jakości białka i zaledwie 20% węglowodanów - to bez porównania lepsze proporcje składników makroodżywczych niż jakiegokolwiek makaronu, nawet pełnoziarnistego. Jeśli połączysz makaron Pasta Young High Protein Pasta np. z piersią kurczaka, w jednym posiłku możesz zjeść ponad 80g białka!
Wartości odżywcze są ważne, ale najważniejszy jest smak - po intensywnym treningu zasługujesz na coś pysznego! Makaron Pasta Young High Protein Pasta ma konsystencję włoskiego makaronu al dente a jego smak pasuje do dań mięsnych, klasycznych sosów lub zupy.
Najważniejsze informacje o makaronie białkowym Pasta Young High Protein Pasta:
- 100% naturalny skład
- 35% białka
- 30% błonnika
- 68% mniej węglowodanów niż zwykł makaron
- smak i konsystencja tradycyjnego makaronu
- długie uczucie sytości
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Pasta Young High Protein Pasta - wegański makaron wysokobiałkowy o obniżonej zawartości węglowodanów
Zawiera o 68% mniej węglowodanów niż standardowy makaron pszenny i 5 razy więcej białka i 7 razy więcej błonnika
Masa netto: 200g
Składniki: pszenica durum, błonnik pszenny, izolat białka sojowego, nasiona psyllium, białko jaja kurzego, gluten, stabilizator guma guar
Alergeny: gluten pszenny, soja, jaja
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 319,0kcal/1338,0kJ, tłuszcze 3,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,3g), węglowodany 20,0g (w tym cukry 0,9g), błonnik 32,0g, białko 35,0g, sól 0,3g
Wartości odżywcze w 40g: wartość energetyczna 127,6kcal/535,2kJ, tłuszcze 1,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 8,0g (w tym cukry 0,3g), błonnik 12,8g, białko 14,0g, sól 0,1g
Producent: wyprodukowano we Włsozech przez PY Pasta Young, RdA S.p.A
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem
Przygotowanie: Odmierz porcję suchego makaronu (50g-60g/osobę). Zagotuj wodę w garnku, wrzuć makaron do gotującej się wody. Gotuj 3-4 minut od ponownego zagotowania wody. Odcedź i od razu podawaj.