• Obecnie brak na stanie
PastaYoung High Protein Tagiatelle 200g
  • PastaYoung High Protein Tagiatelle 200g
  • PastaYoung High Protein Tagiatelle 200g
  • PastaYoung High Protein Tagiatelle 200g
  • PastaYoung High Protein Tagiatelle 200g
  • PastaYoung High Protein Tagiatelle 200g
  • PastaYoung High Protein Tagiatelle 200g
Kod produktu: 8009452278342
Pasta Young

PastaYoung High Protein Tagliolini - makaron proteinowy tylko 20% węglowodanów, wstążki

Data ważności: 05.08.2025Obecnie brak na stanie

Wysokoproteinowy, wysokobłonnikowy, niskokaloryczny i niskowęglowodanowy (20% węglowodanów, czyli o 68% mniej niż standardowy makaron), a przede wszystkim pyszny jak każdy włoski makaron - oto makaron odpowiedni dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową, wysokoproteinową lub niskoglikemiczną: Pasta Young High Protein Pasta.

17,25 zł netto

17,25 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 8.62zł/100g

  

Pasta Young High Protein Pasta to wysokoproteinowy, wysokobłonnikowy, niskokaloryczny i niskowęglowodanowy (20% węglowodanów, czyli o 68% mniej niż standardowy makaron), a przede wszystkim pyszny jak każdy włoski makaron - oto makaron odpowiedni dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową, wysokoproteinową lub niskoglikemiczną: Pasta Young High Protein Pasta., który najlepiej pasuje do twojego fit stylu życia!

Nie jesz makaronu z obawy, że zawarte w nim węglowodany zrujnują efekty twojego ciężkiego treningu? Już nie musisz go sobie odmawiać, z makaronem Pasta Young High Protein Pasta makaron wraca na twój talerz i znika z listy potraw zakazanych, za którymi tęsknisz.

Makaron białkowy jest idealny do posiłków po treningu. Dzięki zawartości 35% białka, 30% błonnika i obniżonej kalorycznoścu stanowi doskonałą alternatywę do przygotowywania dań z makaronu - jest wszechstronny, idealny do sosu bolońskiego, carbonary, ale również do zup, sałatek i risotto (makaron w kształcie ryżu!).

Każda porcja makaronu to 35% wysokiej jakości białka  i zaledwie 20% węglowodanów - to bez porównania lepsze proporcje składników makroodżywczych niż jakiegokolwiek makaronu, nawet pełnoziarnistego. Jeśli połączysz makaron Pasta Young High Protein Pasta np. z piersią kurczaka, w jednym posiłku możesz zjeść ponad 80g białka!

Wartości odżywcze są ważne, ale najważniejszy jest smak - po intensywnym treningu zasługujesz na coś pysznego! Makaron Pasta Young High Protein Pasta ma konsystencję włoskiego makaronu al dente a jego smak pasuje do dań mięsnych, klasycznych sosów lub zupy. 

Najważniejsze informacje o makaronie białkowym Pasta Young High Protein Pasta:

  • 100% naturalny skład
  • 35% białka
  • 30% błonnika
  • 68% mniej węglowodanów niż zwykł makaron
  • smak i konsystencja tradycyjnego makaronu
  • długie uczucie sytości

Wartości Odżywcze

Porcja 40g

Wartości odżywcze w:
Porcja 40g
100g
Kalorie
127.60
319.00
kJ
535.20
1,338.00
Tłuszcze, w tym
1.20
3.00
tłuszcze nasycone
0.52
1.30
Węglowodany, w tym
8.00
20.00
cukry
0.36
0.90
Błonnik
12.80
32.00
Białko
14.00
35.00
Sól
0.12
0.31

Pasta Young High Protein Pasta - wegański makaron wysokobiałkowy o obniżonej zawartości węglowodanów

Zawiera o 68% mniej węglowodanów niż standardowy makaron pszenny i 5 razy więcej białka i 7 razy więcej błonnika

Masa netto: 200g

Składniki: pszenica durum, błonnik pszenny, izolat białka sojowego, nasiona psyllium, białko jaja kurzego, gluten, stabilizator guma guar

Alergeny: gluten pszenny, soja, jaja

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 319,0kcal/1338,0kJ, tłuszcze 3,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,3g), węglowodany 20,0g (w tym cukry 0,9g), błonnik 32,0g, białko 35,0g, sól 0,3g

Wartości odżywcze w 40g: wartość energetyczna 127,6kcal/535,2kJ, tłuszcze 1,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 8,0g (w tym cukry 0,3g), błonnik 12,8g, białko 14,0g, sól 0,1g

Producent: wyprodukowano we Włsozech przez PY Pasta Young, RdA S.p.A

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem

Przygotowanie: Odmierz porcję suchego makaronu (50g-60g/osobę). Zagotuj wodę w garnku, wrzuć makaron do gotującej się wody. Gotuj 3-4 minut od ponownego zagotowania wody.  Odcedź i od razu podawaj.