Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
LC Foods Cinnamon Buns Mix - niskowęglowodanowa mieszanka na keto bułeczki cynamonowe
LC Foods to jednak z ciekawszych keto-marek, produkty ketogeniczne produkowali, a właściwie tworzyli, nbo to istne arcydzieła, dekadę wcześniej zanim keto stało się modne i popularne. LC Foods nie dba o reklamę ani o krzykliwe opakowania, a mimo to produkty marki sprzedają się jak świeże bułeczki - za tym sukcesem nie stoi żaden tajemniczy trik, wyjątkowe mieszanki do wypieku są wychwalane pod niebiosa przez osoby na diecie ketogenicznej czy diabetycznej, które po tygodniach czy miesiącach wyrzeczeń są tak zachwycone tym, jak dobrze może smakować czekoladowe ciasto low carb, o ile ma tak wyjątkowy, dopracowany skład jak ten mix - że bardzo chętnie dzielą się w internecie swoimi entuzjastycznymi opiniami na temat mieszanek LC Foods wciągając w krąg wtajemniczonych wielbicieli LC Foods kolejne osoby.
Skąd najlepiej wziąć cynamonowe bułeczki? Ze swojej kuchni! Niewykonalne? Już nie! Teraz nie masz wymówek. Nie damy się nabrać na standardowe argumenty, że nie umiesz piec, że nie potrafisz zachować proporcji składników, że drożdżowe jest za suche, że zawsze wychodzi zakalec albo (co gorsze!), że ciasto jest niezdrowe. Never again!
LC Foods Cinnamon Buns Mix to prawdziwie pyszna mieszanka, dzięki której w mgnieniu oka przygotujesz aromatyczne cinnamon buns. Ich zapach będzie rozchodził się po osiedlu i kusił przechodniów. Nie zdziw się, gdy do drzwi zapuka sąsiadka z naprzeciwka bądź zupełnie przypadkowy nieznajomy. To będą cynamonki, za którymi będą ustawiać się kolejki!
Najważniejsze jest chyba to, że stworzysz nie byle buły, ale dogłębnie cynamonowe bułeczki o niskiej zawartości węglowodanów. Teraz nawet diabetycy mogą poczuć, czym jest kulinarna rozpusta!
Chwyć paczkę naszego mixu, dodaj suszone drożdże, rozpuszczone masło, śmietankę oraz wodę gazowaną. Wymieszaj, ulep kulkę, wałkuj, posmaruj cynamonowym, słodkim nadzieniem, zroluj i podziel na kawałki. Jeśli masz taką fantazję, możesz do nadzienia dodać posiekane orzechy. Teraz zostaje już tylko włożyć ciacho do formy i upiec na rumiano. Jeśli najdzie Cię ochota na coś ekstra, przygotuj fit polewę lub lukier. I to wszystko! Rach-ciach, niewiele roboty, chwilka sprzątania i już masz coś pysznego do kubka kawy lub herbaty. Możesz zjeść sam/sama albo podzielić się z ukochaną/ukochanym. Przypominamy, że zwierzęta, choć są ukochane, nie mogą jeść słodyczy! Nawet tych zdrowych! :) Jeśli masz złote serce i dużą dozę gościnności niczym Monica Geller, możesz poczęstować sąsiadów. Pamiętaj jednak, że wtedy mogą dobijać się do Twych drzwi o każdej porze dnia i nocy, żądając kolejnych porcji najlepszych cynamonek w mieście!
Oczywiście zrozumiemy, że trudno będzie się podzielić tak niezwykłym wypiekiem. Nic to, o siebie też trzeba zadbać. O siebie i swój dobrostan. Wtedy możesz zjeść całą blachę cynamonek w domowym zaciszu. A jeśli starczy Ci silnej woli, część możesz zamrozić na „czarną godzinę”. Cynamonki będą na Ciebie czekać! :)
Najważniejsze informacje o LC Foods Cinnamon Buns Mix:
- odpowiednie dla diety ketogenicznej
- odpowiednie dla diety paleo
- bez cukru
- 100% naturalny skład
- bez sztucznych słodzików
- bez konserwantów
- źródło błonnika
- pyszne i puszyste jak z piekarni
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
LC Foods Low Carb Cinnamon Buns Mix - niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku bułeczek cynamonowych
Masa netto: 157g (opakowanie zawiera mieszankę bazową do wypieku 9 bułeczek)
Składniki: opatentowana mieszanka izolatu białka pszenicy, pszenicznej skrobi opornej, mąki z siemienia lnianego i witalnego glutenu pszennego, błonnik inulina (korzeń cykorii), polidekstroza oporna, substancja spulchniająca proszek do pieczenia, sól, substancja słodząca organiczne glikozydy stewiolowe oraz owoc mnicha, barwnik dwutlenek tytanu, enzymy.
Alergeny: gluten, pszenica, może zawierać orzechy
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 511,4kcal/2143,1kJ, tłuszcze 5,7g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 5,7g (w tym cukry 0,0g), błonnik 68,9g, białko 40,2g, sól 1,9g
Producent: Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki na 9 cynamonek
- 2,5 łyżeczki drożdży instant (nie ma w zestawie)
- 3 łyżki miękkiego masła
- ekstrakt wanilii
- 4 łyżki śmietanki kremówki 36%, w temperaturze pokojowej
- 2 łyżki ciepłej wody gazowanej
- opcjonalnie garść orzechów włoskich lub migdałów
Przygotowanie bułeczek:
- wsyp zawartość opakowania do miski, dodaj suche drożdże, wymieszaj
- dodaj masło, kremówkę, wodę i wanilię
- zagnieć ciasto ok 2 minuty, jeśli wydaje się za suche dodaj 2 łyżki wody gazowanej, nie więcej. Ciasto ma się dać wałkować
- przygotuj masę cynamonową dodając 2 łyżki wody i 1 łyżkę roztopionego masła do dołączonej saszetki z cynamonem.
- Podziel masę ciastową na 3 równe części, każdą rozwałkuj na wydłużony prostokąt i pokrój na 3 paski, posmaruj 1/3 sosu cynamonowego i posyp pokrusoznymi orzechami, zawiń każdą taśmę w osobną cynamonową rolkę, powtórz z pozostałymi dwiema porcjami ciasta
- Ułóż cynamonki w formie tak by dość ściśle do siebie przylegały, i wstaw na dno piekarnika nagrzanego do 40°C na około 40 minut aby wyrosły
- Po tym czasie wyjmij cynamonki z piekarnika, nagrzej piekarnik do 190°C i piecz bułeczki na środkowym poziomie piekarnika przez 13-14min. Odczekaj minimum 15 minut przed wyjęciem bułeczek z formy i ułożeniem na kratce do całkowitego wystudzenia, jedz i lukruj dopiero gdy wystygną