Body Attack Proteinowe gofry i naleśniki Mix Wanilia puszka 300g
- łatwe & szybkie w przygotowaniu
- wysokoproteinowe
- niskokaloryczne
- o wspaniałym waniliowym smaku
- wystarczy dodać wody
Mix proteinowy Body Attack to idealny sposób na przygotowanie łatwo i szybko pysznych, niskowęglowodanowych gofrów lub naleśników o wysokiej zawartości białka.
Wystarczy wymieszać 3 łyżki mieszanki ze 150ml wody aby uzyskać 3-4 naleśniki. Jeśli zmniejszysz ilość wody, z tej samej ilości mieszanki upieczesz 2 złociste, chrupiące gofry o cudownym waniliowym smaku.
Tak przyrządzone naleśniki to doskonały początek dnia dla żyjących aktywnie osób, które dbają o dietę i sylwetkę a jednocześnie nie mają wiele czasu na przygotowywanie skomplikowanych posiłków.
Skład Body Attack Mix opiera się na mące, wysokiej jakości białku serwatkowym, proteinach mlecznych oraz białku jajka - wysoko przyswajalnych białkach zapewniających optymalne wartości odżywcze. Zawarte w mieszance Body Attack białka wspomagają budowę zwartej masy mięśniowej i wspierają utrzymanie smukłej sylwetki. Body Attack Mix dostarcza aż 35g białka dostarczając jednoczęśnie zaledwie 4g cukru!
Porcja 100 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | 363.00 kcal | 363.00 kcal | ||
kJ | 1,542.80 kJ | 1,542.80 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 5.20 g | 5.20 g | ||
tłuszcze nasycone | ||||
tłuszcze trans | ||||
tłuszcze jednonienasycone | ||||
tłuszcze wielonienasycone | ||||
Węglowodany, w tym | 44.10 g | 44.10 g | ||
cukry | ||||
poliole | ||||
skrobie | ||||
Białko | 35.00 g | 35.00 g | ||
Błonnik | 2.30 g | 2.30 g | ||
Erytrytol | ||||
Sód | 1,500.00 mg | 1,500.00 mg | ||
(ekwiwalent soli) | 3,750.00 mg | 3,750.00 mg | ||
Uwagi |
Body Attack Protein Pancake baking mix, original Vanilla flavor - proteinowa mieszanka do wypieku naleśników i gofrów o smaku waniliowym
Masa netto: 300g
Składniki: Mąka pszenna, koncentrat białek serwatkowych 29% (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku (5%), białko jaja kurzego (4%), proteiny mleka (2,3%), aromaty (z zawartością glutenu), regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja spulchniająca proszek do pieczenia, tłuszcz roślinny, regulator kwasowości: difosforan, substancja przeciwzbrylająca: węglan wapnia, skrobia kukurydziana, tłuszcz roślinny, emulgator lecytyna sojowa, sól, substancje słodzące: cyklaminian sodu, sacharyna, sukraloza.
Alergeny: Gluten, jaja, mleko, soja; może zawierać sezam
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym pokrywką opakowaniu.
Sposób przygotowania:
Naleśniki: Zmieszaj 3 czubate łyżki (100g) ze 150ml zimnej wody, rozmieszaj widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji, usmaż na średnim ogniu, na patelni przetartej naoliwionym ręcznikiem kuchennym 4 naleśniki.
Gofry: Zmieszaj 3 czubate łyżki (100g) ze 100ml zimnej wody, rozmieszaj widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji, upiecz w nagrzanej na 80% mocy gofrownicy.