N!CK'S Nicks Cookie Dough Protein Bar - baton białkowy 174kcal bez dodatku cukru ze stewią i erytrolem
Szwedzka marka N!CK'S wydała prawdziwą wojnę przemysłowi cukrowemu i nie ustaje w rzucaniu mu kolejnych wyzwań, na każdym kroku prowokując cukrowych gigantów i wytykając im jak uzależniają społeczeństwo od cukrowych słodyczy. Także z podziwu dla ich misji i wytrwałości zdecydowaliśmy się na wprowadzenie tych przepysznych produktów na półki Guiltfree!
N!CK'S Nicks Cookie Dough Protein Bar w telegraficznym skrócie
- Pyszny baton proteinowy z niskowęglowodanowego ciasta czekoladowego z prebiotykami, 15 g białka i tylko 4 g węglowodanów netto
- Bez dodatku cukrów z naturalną mieszanką stewii, erytrytolu i ksylitolu, brak, co ma znaczący wpływ na poziom cukru we krwi
- Wysoka zawartość białka dostarcza organizmowi 30% białka z wysokiej jakości peptydów serwatki, mleka i kolagenu
- Bezglutenowe, ponieważ pszenica zamienia się w cukier w twoim ciele. Pszenica i inne „puste węglowodany” powodują szybki wzrost poziomu cukru we krwi
- Białkowa przekąska tylko 174 kcal na każdą porę dnia lub jako przekąska potreningowa Idealne paliwo dla Twoich mięśni
Są trzy rodzaje faktów: suche, smaczne i praktyczne, różnice między nimi przedstawimy poniżej opisując ciasteczkowego batona N!CK'S Nicks Cookie Dough Protein Bar
Suche fakty:
- aż 15 g białka pochodzącego, z mleka, kolagenu i soi,
- tylko 4 g węgli netto,
- zaledwie 174 kcal,
- bez glutenu,
- bez oleju palmowego,
- bez dodatku cukru,
- spora zawartość błonnika prebiotycznego.
Smaczne fakty:
- słodzony erytrytolem, ksylitolem i stewią,
- rewelacyjny smak cookie dough, czyli „ciasta na ciastka”,
- dodatek chrupiących chrupek sojowych,
- czekolada do potęgi drugiej – pyszna czekoladowa warstwa wewnątrz i polewa z aksamitnej, rozpływającej się w ustach mlecznej czekolady na zewnątrz.
Fakty praktyczne
- odżywcza przekąska w ciągu dnia,
- paliwo dla mięśni,
- przegryzka przed lub po treningu,
- przyjemność podczas przerwy w pracy,
- doskonały jako posiłek w podróży.
Te wszystkie informacje mogą dotyczyć tylko jednego — batonika N!CK'S Protein Bar Cookie Dough 174kcal. Jednocześnie jest smaczny, zdrowy i proteinowy. Poza tym może pochwalić się stylowym opakowaniem, które jest pochwałą prostoty i klasy. Brak krzykliwych haseł i grafik, elegancka paleta barw i czytelne informacje. Producent po prostu wie, że to, co najważniejsze i najlepsze skrywa się w środku. A opakowanie nie powinno odwracać uwagi od wnętrza, tylko je elegancko prezentować. Najwidoczniej przełożono tu życiową prawdę o tym, że „liczy się wnętrze”. Wiadomo, że to, co widoczne na pierwszy rzut oka, powinno cieszyć i zachęcać, ale przecież tego papierka nikt nie zjada! Z marką N!CK'S możecie być pewni, że jecie smakołyk najwyższej jakości w dizajnerskim wydaniu.
Może część z Was zastanawia się, jak smakuje cookie dough. „Ciasto na ciastka” to po prostu masa z mąki, masła, jaj i cukru, będąca bazą do przygotowywania słodkich wypieków. Legendy i plotki głoszą, że od wieków ludzie nie mogli się oprzeć i podjadali takie surowe ciasto, zanim włożyli je do pieca. Taka ciasteczkowa masa jest niezwykle smaczna. Ale czy na pewno zdrowa? Przecież ma w sobie surowiznę. Bez obaw! Idea stworzenia bezpiecznej wersji tego rarytasu okazała się bardzo kusząca i stała się trendem mniej więcej od roku 2010 naszej ery. Jej sława nie słabnie! Po pierwsze dlatego, że obłędnie smakuje. Po drugie dlatego, że mąka jest wypieczona, a jajka są pasteryzowane lub w ogóle ich tam nie ma. To jeden z lepszych wynalazków ludzkości zaraz po kole i internetowej sieci WWW! Wypróbujcie N!CK'S Protein Bar Cookie Dough 174kcal i sprawdźcie, jak smakuje postęp! :)
Wartości Odżywcze
N!CK'S Cookie Dough No Added Sugar Protein Bar - bezglutenowy baton proteinowy o smaku masy ciasteczkowej w polewie z czekolady bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 50g
Składniki: białka mleka, mleko w proszku, peptydy kolagenowe, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), polidekstroza (błonnik), substancja słodząca (erytrytol), masło kakaowe, substancja słodząca (ksylitol), chipsy z białka sojowego (izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, sól, stabilizator (węglan wapnia)), rozpuszczalny błonnik kukurydziany, miazga kakaowa, białko jaja w proszku, inulina, masło (mleko), bezglutenowa mąka owsiana, olej roślinny (kokosowy, shea), substancja słodząca (sorbitol), kakao w proszku, naturalny aromat, emulgator (lecytyna słonecznikowa), sól, substancja słodząca (glikozydy stewiolowe), stabilizatory (guma chleba świętojańskiego, guma guar, guma ksantanowa), kardamon, barwnik (barwnik karmelowy)
Alergeny: zawiera soję, mleko i jaja oraz bezglutenowy owies. Może zawierać mleko, jaja, sezam oraz orzechy, w tym orzechy ziemne. Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 348,0kcal/1456,0kJ, tłuszcze 15,0g (w tym tłuszcze nasycone 9,0g), węglowodany 32,0g (w tym cukry 4,5g), ksylitol 24,0g, białko 30,0g, błonnik 14,0g, sól 0,4g
Wartości odżywcze w 50g: wartość energetyczna 174,0kcal/728,0kJ, tłuszcze 7,5g (w tym tłuszcze nasycone 4,5g), węglowodany 16,0g (w tym cukry 2,2g), ksylitol 12,0g, białko 15,0g, błonnik 7,0g, sól 0,2g
Producent: wyprodukowano w Szwecji dla Luthman Backlund Foods AB
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska