Splenda USA w saszetkach, pudełko 400 saszetek
Oryginalna Splenda w saszetkach z USA.
Splenda ® słodycz zawdzięcza sukralozie, nie zawierającej kalorii substancji słodzącej, 600 razy słodszej od cukru którą można stosować jako element zdrowej i zrównoważonej diety pomagającej zmniejszyć ilość przyswajanych cukrów i węglowodanów.
W wyniku procesu produkcji sukralozy cukier (sacharoza) jest przetwarzany na niezawierającą kalorii i niemal niezawierającą węglowodanów substancję słodzącą. Jedna saszetka Splenda® odpowiada 2 łyżeczkom cukru i zawiera mniejszą ilość węglowodanów niż jakakolwiek inna dostępna na rynku substancja słodząca (poniżej 0,5 grama) i jest to ilość niezbędna do nadania produktowi pożądanej objętości i ułatwienia dozowania.
Ponadto Splenda® wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur (do 220°C) co oznacza, że jej struktura chemiczna nie ulega modyfikacji w trakcie przygotowywania potraw w wysokiej temperaturze – dzięki temu Splenda® jest właściwym produktem do stosowania np. przy wypieku ciast (w przeciwieństwie do aspartamu).
Najważniejsze informacje o Splenda ®*:
- zawiera jedynie ułamek kalorii zawartych w cukrze
- jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
- jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
- jest odporna na działanie wysokich temperatur - nadaje się do pieczenia i gotowania
- odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
- nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku
* Informacje dotyczą sukralozy, substancji słodzącej zawartej w słodziku Splenda®
Wartości Odżywcze
Splenda słodzik w saszetkach z sukralozą
Masa netto: 1g x 400
Składniki: substancje wypełniające {dekstroza, maltodekstryna}, substancja słodząca sukraloza.
Produkt odpowiedni dla wegetarian.
Produkt bezglutenowy.
Producent: Wyprodukowano i zapakowano w USA dla McNeil Nutritionals, LLC, Fort Washington, PA, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Kornelia Warda-Poniecka Walden Farms, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu.