• Obecnie brak na stanie
BSN Crisp Bars Vanilla Marshmallow
  • BSN Crisp Bars Vanilla Marshmallow
  • BSN Crisp Bars Vanilla Marshmallow
  • BSN Crisp Bars Vanilla Marshmallow
  • BSN Crisp Bars Vanilla Marshmallow
  • BSN Crisp Bars Vanilla Marshmallow
  • BSN Crisp Bars Vanilla Marshmallow
Kod produktu: 834266006922
BSN

BSN Crisp Bar Vanilla Marshmallow - 18g białka & 180kcal, chrupiący baton białkowy

Data ważności: 18.10.2023Obecnie brak na stanie

Chrupiący batonik pełen drobnych słodkich kuleczek, duży, lekki i sycący, o niskiej kaloryczności i wysokiej zawartości białka znakomitej jakości, pięciofrakcyjna formuła proteinowa oparta jest o  izolat białka serwatkowego WPI, koncentrat białka serwatkowego WPC, koncentrat białka mleka MPC oraz izolat białka sojowego,i albuminę białka jaja kurzego.

15,99 zł netto

17,27 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 55 g; 31.40zł/100g

Główny smak: Smak marshmallow – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak jogurt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Unikatowe kuleczkowe batony proteinowe z 5 źródłami białka prosto z USA - BSN Crisp Bar Vanilla Marshmallow! 

Źródła dowodzą, że przed wiekami pianki marshmallows były stosowane jako lek na kaszel. Niemożliwe? A jednak! Sama angielska nazwa pochodzi o rośliny Althaea officinalis. Po polsku to prawoślaz lekarski, a  po angielsku marsh mallow właśnieJuż starożytni Egipcjanie stosowali korzeń tej rośliny do leczenia kaszlu i bólu gardła oraz leczenia ran. Gotowali kawałki korzeni z miodem do uzyskania gęstej masy, którą następnie przecedzali i schładzali, a później używali w razie potrzeby. W XIX w. Francuzi zajęli się modyfikacją egipskiego pomysłu. Stworzono Pâte de Guimauve, czyli miękki deser produkowany poprzez ubicie suszonych korzeni prawoślazu z cukrem, wodą i białkami jaj. Sprzedawano je w formie pastylek do ssania. Stopniowo jednak marsh mallow zastępowano żelatyną, a do masy dodawano skrobię kukurydzianą, co pozwoliło na stworzenie słodyczy, które znamy współcześnie. Takie pianki stały się powszechne w USA już na początku XX w., a w połowie tego stulecia przyjęły charakterystyczny kształt walców. 

Chyba najbardziej popularne desery z użyciem pianek to po prostu pieczenie ich nad ogniem do zrumienienia. Wtedy z wierzchu mają skarmelizowaną skórkę, podczas gdy wewnątrz skrywają lepkie, ciągnące, miękkie nadzienie. YummyInny popularny biwakowy przysmak, którego przepis liczy ok. 100 lat to s’more, czyli pieczona pianka z kostką czekolady między dwoma krakersami. Rzekomo był przysmakiem skautów. :) Podobnie długoletnią tradycję ma krem marshmallow, który stanowi nieodzowny element kanapki fluffernutter (dwie kromki chleba, a pomiędzy nimi masło orzechowe oraz piankowy krem). Mało to odżywczy produkt, ale jakże kuszący. :) 

Jeśli lubisz smak tradycyjnych pianek, ale chcesz z nich wyciągnąć nieco więcej niż zbędne kalorie, to polecamy Ci BSN Crisp Bar Vanilla Marshmallow: 

  • baton napakowany białkiem – 18 gramów białka w porcji, 
  • aż 5 źródeł białka o zróżnicowanej kinetyce trawienia i strukturze aminokwasowej
  • niska kaloryczność - tylko 180kcal w batonie
  • doskonała relacja zawartości białka do kaloryczności
  • niespotykana lekka, chrupiąca konsystencja – pełen chrupkich proteinowych kuleczek, 
  • tylko 2g cukru, 
  • bezglutenowy, 
  • obłędnie pyszny, 
  • o smaku waniliowych pianek! 

To przekąska funkcjonalna zainspirowana starożytną, leczniczą recepturą. Spróbuj już dziś!  

Wartości Odżywcze

Porcja 55g

Wartości odżywcze w:
Porcja 55g
100g
Kalorie
180.00
327.27
kJ
753.62
1,370.23
Tłuszcze, w tym
6.00
10.91
tłuszcze nasycone
4.50
8.18
Węglowodany, w tym
19.00
34.55
cukry
2.00
3.64
poliole
10.00
18.18
Białko
18.00
32.73
Błonnik
9.00
16.36
Sól
0.43
0.77

BSN Syntha-6 Protein Crisp Bar Vanilla Marshmallow - Wysokoproteinowy baton o smaku waniliowych pianek marshmallow z chrupkami i jogurtem, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 55g

Składniki: mieszanka białkowa (koncentrat białka serwatkowego (mleko), izolat białka serwatkowego (mleko), koncentrat białek mleka), izolat białka sojowego, izomalto-oligosacharydy, olej roślinny (olej z olejowca gwinejskiego, olej palmowy, olej shea), polidekstroza, substancja słodząca syrop maltitolowy, gliceryna, hydrolizowany izolat białka sojowego, woda, skrobia z tapioki, ryż brązowy, skrobia ryżowa, aromat naturalny; aromat (zawiera sezam), jogurt w proszku (kultury bakterii mlekowych), odtłuszczone mleko w proszku, albumina (suszone białko jaja kurzego), substancja spulchniająca węglan wapnia, migdały, substancja zagęszczająca agar, sól, syrop z brązowego ryżu, emulgator lecytyna słonecznikowa, substancja słodząca sukraloza, przeciwuttleniacz tokoferole, emulgator lecytyna sojowa.

Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.

Alergeny: zawiera składniki pochodzenia mlecznego, jaja i soję; może zawierać orzechy, w tym orzechy zimne, oraz pszenicę.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 327,2kcal/1370,2kJ, tłuszcze 10,9g (w tym tłuszcze nasycone 8,1g), węglowodany 34,5g (w tym cukry 3,6g , poliole 18,1g), białko 32,7g, błonnik 16,3g, sól 0,7g

Wartości odżywcze w 55g: wartość energetyczna 180,0kcal/753,6kJ, tłuszcze 6,0g (w tym tłuszcze nasycone 4,5g), węglowodany 19,0g (w tym cukry 2,0g , poliole 10,0g), białko 18,0g, błonnik 9,0g, sól 0,4g

Producent: Wyprodukowano w USA dla Bio-Engineered Supplements & Nutrition, Inc.: 3500 Lacey Road, Suite 1200, Downers Grove, IL

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Data ważności: data ważności podana na opakowaniu według amerykańskiego systemu datowego tzn. w formacie Miesiąc/Dzień/Rok - data ważności 12.05.23 oznacza 5. grudnia 2023 a nie 12. maja 2023.