Filtruj według
Cena
Producenci
więcej... mniej
Produkt odpowiedni dla diety
Zastosowane substancje słodzące
Subst. słodzące, których unikasz
więcej... mniej
Kaloryczność porcji
Produkty Wege i Eko
Wyklucz alergeny
Bezglutenowy
Typ
Typ Cukierków
Smak Cukierków
Forma słodzika
Rodzaj Produktu
Filtrowanie
Kategorie

Wybierz kategorię

Szukaj po smaku

Zagęstniki 24 produktów

Amylon Agar-Agar E406 wegański bezglutenowy zamiennik żelatyny

Bezglutenowy Agar-Agar, roślinna substancja żelująca, bezwonna i bezsmakowa, bogata w mangan, magnez, żelazo, wapń, sód i cynk. Żeluje kilka razy silniej niż żelatyna. Stosowany jest w kuchni wegańskiej zamiast żelatyny. Agar rozpuszcza się w temperaturze >80 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach. Nie trzeba wkładać go do lodówki, ponieważ nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej.
6,41 PLNbrutto5,21 zł netto + 23% VAT
6,41 PLNbrutto5,21 zł netto + 23% VAT

TerraSana, kuzu szare bryłki, japoński organiczny vege zagęstnik

Organiczna japońska skrobia kuzu to doskonały zagęstnik pochodzenia roślinnego odpowiedni dla wegan, osób na diecie bezglutenowej lub diecie paleo. Niewielka ilość doskonale zagęszcza desery, sosy i zupy nie zmieniając smaku potraw i zachowując przejrzystość płynów (nie matowi).
32,47 PLNbrutto32,47 zł netto + 0% VAT
32,47 PLNbrutto32,47 zł netto + 0% VAT

Karagen Kappa E407 100g, zagęstnik do żywności

Naturalna substancja pochodzenia roślinnego stosowana do żelowania produktów spożywczych oraz obniżania ich kaloryczności poprzez zwiększenie objętości. Nietrawiony w organiźmie, może być stosowany jako substancja balastowa (błonnik).
12,98 zł-11,25%11,52 PLNbrutto10,67 zł netto + 8% VAT
12,98 zł-11,25%11,52 PLNbrutto10,67 zł netto + 8% VAT

Konjac Shop Glucomanano de Konjac 250g - mąka konjak 100%

Czysty błonnik rozpuszczalny bez białka, tłuszczu, cukru, skrobi i glutenu. Mąka konjak, z której powstaje makaron shirataki (shirataki zawiera tylko 4% konjak, reszta to woda!) - chłonie do 200 razy więcej wody w stosunku do swojej objętości (1 łyżeczka mąki konjak może wchłonąć do 1,4L wody) 100% źródło błonnika, idealna do zwiększania objętości potraw i zagęszczania bez dodawania kalorii.
63,96 PLNbrutto63,96 zł netto + 0% VAT
63,96 PLNbrutto63,96 zł netto + 0% VAT

TerraSana Arrow Root - kuzu, maranta trzcinowa - skrobia z korzenia

Maranta trzcinowata to bezglutenowa, lekkostrawna mąka skrobiowa zwana arrow root, pozyskiwana z korzeni roślin zaliczających się do rodziny botanicznej marantowatych pochodzących z Ameryki Południowej. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.
17,93 zł-20,91%14,18 PLNbrutto13,13 zł netto + 8% VAT
17,93 zł-20,91%14,18 PLNbrutto13,13 zł netto + 8% VAT

Naturalny cream of tartar - kwaśny winian potasu E336i

Tajemniczy składnik amerykańskich i angielskich przepisów czyli Cream of Tartare, znany także jako kwaśny winian potasu czy po prostu winniki to naturalna substancja stosowana przede wszystkim do nadawania objętości i sztywności ubitej pianie z jaj - niezastąpiony do bezów i kremowych słodkich deserów.
24,56 PLNbrutto22,74 zł netto + 8% VAT
24,56 PLNbrutto22,74 zł netto + 8% VAT

Guma guar, guma ksantanowa, mąka konjac i inne zagęstniki

Zagęstniki to półprodukty niezwykle rozpowszechnione w profesjonalnym przemyśle spożywczym.

Jeśli jesteś osobą na diecie i chcesz eksperymentować w kuchni tworząc produkty niskokaloryczne, zagęstniki będą niezwykle pomocnym składnikiem. Mając dostęp do składników, które do tej pory dostępne były jedynie dla profesjonalistów możesz samodzielnie stworzyć dietetyczne odpowiedniki znanych produktów. Konsystencja jest niezwykle ważnym elementem tego jak odbieramy to co jemy. Jeśli danie będzie wodniste (a dietetyczne potrawy często właśnie takie są) nie poczujemy satysfakcji z jedzenia i nie zaspokoimy głodu. Odpowiednio zastosowane zagęstniki mogą skutecznie walczyć z doskwierającym głodem. Jednym z najciekawszych produktów w tej kategorii jest mąka konjac, która nie dość, że zagęszcza posiłek nie dodając mu kalorii to jeszcze (dzięki bardzo wysokiej zawartości błonnika) syci na długie godziny. Guma guar i guma ksantanowa są z kolei niezwykle ważnym składnikiem chlebów i innych wypieków bezglutenowych.