Zagęstniki 24 produktów
Batom, Pektyny jabłkowo-cytrusowe 30g, 100% naturalna substancja żelująca
Batom, Pektyna jabłkowa amidowana 30g, 100% naturalna substancja żelująca
Amylon Agar-Agar E406 wegański bezglutenowy zamiennik żelatyny
Krukam Aquafaba - liofilizowany wyciąg z ciecierzycy, wegański substytut jajka
TerraSana, kuzu szare bryłki, japoński organiczny vege zagęstnik
Bio Planet organiczna guma guar 0,6kg zagęstnik do lodów- E-412 naturalny
Karagen Kappa E407 100g, zagęstnik do żywności
Glutenex bezglutenowa guma guar E412
Konjac Shop Glucomanano de Konjac 250g - mąka konjak 100%
Batom, Pektyna jabłkowa 150g, 100% naturalna substancja żelująca
Batom, Pektyny jabłkowo-cytrusowe 150g, 100% naturalna substancja żelująca
Guma Karobowa 100g, zagęstnik (E-410, mączka chleba świętojańskiego )
Guma Celulozowa 100g, zagęstnik (CMC, Karboksymetyloceluloza E466)
Doves Farm bezglutenowa guma ksantanowa 1kg
Naturalna guma guar E-412, zagęstnik 100g..
TerraSana Arrow Root - kuzu, maranta trzcinowa - skrobia z korzenia
Naturalna guma ksantanowa. E-415 100g
Naturalny cream of tartar - kwaśny winian potasu E336i
Guma guar, guma ksantanowa, mąka konjac i inne zagęstniki
Zagęstniki to półprodukty niezwykle rozpowszechnione w profesjonalnym przemyśle spożywczym.
Jeśli jesteś osobą na diecie i chcesz eksperymentować w kuchni tworząc produkty niskokaloryczne, zagęstniki będą niezwykle pomocnym składnikiem. Mając dostęp do składników, które do tej pory dostępne były jedynie dla profesjonalistów możesz samodzielnie stworzyć dietetyczne odpowiedniki znanych produktów. Konsystencja jest niezwykle ważnym elementem tego jak odbieramy to co jemy. Jeśli danie będzie wodniste (a dietetyczne potrawy często właśnie takie są) nie poczujemy satysfakcji z jedzenia i nie zaspokoimy głodu. Odpowiednio zastosowane zagęstniki mogą skutecznie walczyć z doskwierającym głodem. Jednym z najciekawszych produktów w tej kategorii jest mąka konjac, która nie dość, że zagęszcza posiłek nie dodając mu kalorii to jeszcze (dzięki bardzo wysokiej zawartości błonnika) syci na długie godziny. Guma guar i guma ksantanowa są z kolei niezwykle ważnym składnikiem chlebów i innych wypieków bezglutenowych.