• Obecnie brak na stanie
Damhert - Dark chocolate without orange peel
  • Damhert - Dark chocolate without orange peel
  • Damhert - Dark chocolate without orange peel
  • Damhert - Dark chocolate without orange peel
  • Damhert - Dark chocolate without orange peel
  • Damhert - Dark chocolate without orange peel
  • Damhert - Dark chocolate without orange peel
  • Damhert - Dark chocolate without orange peel
  • Damhert - Dark chocolate without orange peel
  • Damhert - Dark chocolate without orange peel
Kod produktu: _5299
Damhert

Damhert ciemna czekolada bez cukru z tagatozą, ze skórką pomarańczową

Obecnie brak na stanie

Doskonałej jakości belgijska ciemna czekolada bez cukru to idealne rozwiązanie dla wielbicieli czekolady unikających białego cukru. Pyszna, klasyczna ciemna czekolada z tagatozą o niskim indeksie glikemicznym (IG3) ma obniżoną kaloryczność a smakuje jak czekolada z cukrem!

8,45 zł netto

10,39 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 85 g; 12.22zł/100g

Główny smak: Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak pomarańcza – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Jedyna czekolada słodzona wyłącznie tagatozą, a więc bez sacharozy (białego cukru), - doskonała dla osób, które nie tolerują maltitolu lub ksylitolu, a szukają czekoladowych słodyczy bez cukru.

Ponieważ tagatoza ma o prawie 70% mniej kalorii niż biały cukier, słodzona nią czekolada jest mniej kaloryczna niż zwykła czekolada. Słodzone tagatozą czekolady cechuje naturalna słodycz - są odpowiednie dla osób, które sa nadwrażliwe na smak stewii czy ksylitolu w słodyczach, bo czekolady z tagatozą smakują tak samo, jak czekolada ze zwykłym cukrem. Równocześnie tagatoza charakteryzuje się niezwykle niskim indeksem glikemicznym IG3 - dzięki temu jest odpowiednia dla osób na diecie wymagającej stałej kontroli poziomu cukru we krwi.

Co to jest tagatoza?

Tajemnica naturalnie słodkiego smaku czekolad Damhert tkwi w zastosowaniu opatentowanej w Belgii tagatozy pozyskiwanej z mleka krowiego (w wyniku syntezy tagatoza jest pozbawiana alergenów mlecznych i nie zawiera białek mleka), słodzika bezpiecznego dla diabetyków, ponieważ jego spożycie nie powoduje gwałtownego wzrostu stężenia glukozy we krwi. Pod względem chemicznym tagatoza to cukier prosty o 6 wiązaniach węglowych a więc budowie podobnej do fruktozy. Słodkość tagatozy jest zbliżona do cukru i wynosi aż 92% słodkości białego cukru stołowego, jednak jej kaloryczność jest wielokrotnie niższa - co wynika z największej zalety tagatozy: niemal nie jest metabolizowana przez ludzki organizm. Drugą dużą zaletą tagatozy w porównaniu do polioli (np. ksylitol, sorbitol itd.) jest to, że nie wywołuje ona biegunek ani wzdęć.

Więcej informacji na temat tagatozy znajdziesz na naszym blogu.

Wartości Odżywcze

Porcja 15g

Wartości odżywcze w:
Porcja 15g
100g
Kalorie
61.95
413.00
kJ
259.57
1,730.47
Tłuszcze, w tym
4.82
32.10
tłuszcze nasycone
2.93
19.50
Węglowodany, w tym
7.29
48.60
cukry
tagatoza
6.48
43.20
poliole
Białko
0.84
5.60
Błonnik
1.16
7.70
Erytrytol
Sód
0.60
4.00
(ekwiwalent soli)
1.50
10.00

Damhert chocolat noir sans sucres ajoutés, avec orange - Ciemna czekolada bez dodatku cukru ze skórką pomarańczową, zawiera substancję słodzącą

Masa netto: 85g 

Składniki: ciemna czekolada (96%) [masa kakaowa (51,8%), Tagatoza (43.2%), masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy], kawałki pomarańczy (4%), aromat. Zawiera naturalnie występujące cukry. Nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.

Alergeny: soja; może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.

Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 1709kJ / 413kcal, tłuszcze 32,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,5g), węglowodany 48,6g (w tym cukry 5,4g,  tagatoza 43,2g), białko 5,6g, błonnik 7,7g, sól 0,01g

Producent: wyprodukowano przez Damhert NVSA, Kapelstraat 154 . B-3550 Heusden-Zolder, Belgia

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródła ciepła.

Dystrybutor: Walden Farms Warda Poniecka, 05-503 Wola Gołkowska