KoxBar Marciński - rzemieślniczy baton proteinowy
KoxBar Marciński - odkryj ten smak
Ten baton waży 90g, ma 18g białka i 323kcal
Ten smak, na który pomysł zrodził się rok temu, dopracowywaliśmy przez 10 miesięcy i już dziś wiemy, że będziecie prosić, żeby wrócił - i wróci na pewno, bo tego połączenie smaków nie sposób zapomnieć, ale wróci dopiero za rok.
Jest w nim wszystko co można sobie wymarzyć myśląc o zaklęciu smaku rogali Marcińskich w batonie - miękka masa pełna autentycznego białego maku i pasty z surowych orzechów włoskich oblana polewą z prawdziwej belgijskiej białej czekolady bez cukru, obsypanej chrupiącymi karmelizowanymi migdałami, makiem, rodzynkami i skórką pomarańczową. Dużo mocnych smaków w perfekcyjnej harmonii.
***********
Batony proteinowe KoxBar od kuchni
Rzemieślnicze batony proteinowe KoxBar - jedyne takie. Stworzone z miłości i pasji do smaku, aromatu, dobrego składu. Formuła każdego batona jest budowana od zera w naszej manufakturze, długo dobieramy składniki, proporcje, tak, aby maksymalnie zbliżyć się do koncepcji, która stanowiła inspirację dla danego batona. Z tego powodu batony różnią się masą, wielkością, kalorycznością, staramy się, żeby zawartość białka oscylowała wokół 20g w batonie - oprócz tego, że to słodkości, mają być też funkcjonalne z punktu widzenia osób aktywnych fizycznie. W składzie unikamy cukru, maltitolu oraz oleju palmowego.
Tworzymy batony takie, jakie sami chcemy jeść. Bez kompromisów.
Batony KoxBar dzielą się na nadziewane masą, kremem, musem lub owocami, takie, do których dodajemy kruche dodatki do wnętrza masy (orzechy i/lub ciasteczka). Jeśli chodzi o polewę, która stanowi najbardziej kaloryczny składnik batona, wychodząc naprzeciw Waszym oczekiwaniom przygotowujemy batony bez polewy, z pół polewą (tylko z wierzchu) oraz całe oblane czekoladą - nie używamy gotowych czekolad ani kuwertur (z wyłączeniem czekolady Ruby), jako polewy używamy czekolady proteinowej bez cukru przygotowywanej w naszej manufakturze, na potrzeby wegańskich batonów opracowaliśmy nawet nowatorską recepturę wegańskiej proteinowej czekolady bez cukru, z której jesteśmy niesłychanie dumni!
- PO CO TO ROBIMY? KoxBary powstały z miłości do smaku, aromatu i wyśrubowanego makro - początkowo były formą testowania nowych Funky Flavors, z czasem stały się pasją i powodem, dla których odkrywamy aromaty.
- JAK TO ROBIMY? Wszystkie KoxBary są robione ręcznie, w minimalnych partiach po kilkanaście sztuk ze smaku. Tak jest i będzie - nie zależy nam na masowej produkcji, chcemy dzielić się pasją, smakiem & najwyższą jakością.
Czego już nie ma, tego już nie będzie!
KoxBary pojawiają się w Guiltfree raz na kilka tygodni, ze szczególnych okazji, są dostępne kilka dni i znikają na zawsze - w kolejnej partii będą już niemal zawsze inne smaki, bo życie jest zbyt krótkie, a lista naszych smakowych pomysłów zbyt długa, żeby się powtarzać - choć mamy swoich ulubieńców, z których nigdy nie zrezygnujemy, wiemy, że wkrótce będą i twoimi ulubieńcami :)
- CHEAT CLEAN? Smak ma być złożony, skład wręcz przeciwnie! Stawiamy na proste składniki najwyższej jakości. Nie stosujemy żadnych konserwantów, dlatego KoxBary mają krótki termin ważności. Gdyby Twoja babcia wiedziała czym są batony proteinowe, piekłaby na podwieczorek KoxBary :) Bliska jest nam zasada 80/20 dlatego w doskonale czystych składnikach znajdziesz 'cheatowe' dodatki - ciasteczka, czekoladki, żelki, które stawiają smakową kropkę nad 'i'.
- DLA KOGO? KoxBary tworzymy dla najbliższych, przyjaciół Guiltfree i ich przyjaciół, a skoro to czytasz, to jesteś jednym z nich! KoxBary powstają z myślą o Fit Freakach, którzy wieszają poprzeczkę wysoko i sobie, i innym.
Wartości Odżywcze
KOXBAR MARCIŃSKI
Masa netto: 90g (produkt robiony ręcznie w małych partiach, możliwe odchylenia masy gotowego wyrobu +/- 5%)
Data produkcji: 19. marca 2024
Składniki: mieszanka białkowa (mleko) {(izolat białka mleka (składający się z białka kazeinowego mlecznego i białka serwatkowego z mleka ], koncentrat białka serwatkowego 80% (mleko), peptydy leucyny), aromaty, sól, substancja zagęszczająca guma guar, substancja słodząca sukraloza i acesulfam potasu}, substancja słodząca erytrol, biały mak, mieszanka aromatyczna {inulina, aromat, migdały (15%), substancje słodzące (sukraloza, glikozydy stewiolowe ze stewii)}, Vitafiber (izomalooligosacharydy), polewa z belgijskiej białej czekolady bez dodatku cukru {substancja intensywnie słodząca: maltitol, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy}, miazga orzechowa {50:50 organiczne surowe orzechy włoskie, organiczne surowe orzechy cashew), oleje roślinne {woda, oleje roślinne (słonecznikowy (18,3%) lniany (5,8%), palmowy, rzepakowy (1,6%)), sól (0,4%), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, emulgator lecytyna sojowa), naturalny aromat, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny)}, granola z makiem i karmelizowanymi migdałami {migdały (migdały, cukier, erytrol), (płatki owsiane, syrop daktylowy [daktyle], błonnik z korzenia cykorii, mąka pszenna, ekstrudowane chrupki ryżowe [mąka ryżowa], olej rzepakowy, mąka pszenna orkiszowa, mąka ryżowa, mak biały 4%, emulgator: lecytyny; naturalny aromat), płatki owsiane, rodzynki 12% (rodzynki 99,5%, olej słonecznikowy), suszone daktyle (daktyle, mąka ryżowa), ekstrudowane chrupki ryżowe [mąka ryżowa], żelki o smaku pomarańczowym (zagęszczony przecier jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok pomarańczowy, błonnik cytrusowy, substancja żelująca: pektyny; naturalny aromat pomarańczowy), prażone orzeszki ziemne 4%, ciasteczka (mąka pszenna, cukier, olej kokosowy, melasa trzcinowa, sól, naturalny aromat, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu), biała czekolada (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, emulgator: lecytyny), sól, aromaty Funky Flavors.
Alergeny: poza alergenami wytłuszczonymi na liście składników możliwa obecność mleka, glutenu, soi i pszenicy oraz innych zbóż zawierających gluten, skorupiaków, łubinu oraz orzechów innych niż wymienione wśród składników, w tym także orzechów ziemnych.
Wyprodukowano: wytworzono ręcznie dla Guiltfree.pl Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Termin przydatności: w przypadku przechowywania w lodówce 7 dni od daty na opakowaniu, 10 dni w przypadku zamrożenia bezpośrednio po zakupie. W przypadku przechowywania w temperaturze pokojowej należy spożyć w ciągu 3 dni.
Warunki przechowywania: Produkt ręcznie robiony, świeży, zalecamy przechowywanie w lodówce, w przypadku dłuższego przechowywania sugerujemy mrożenie w warunkach domowych. Najlepsze walory smakowe baton rozwija w temperaturze pokojowej, dlatego dobrze wyjąć go z lodówki minimum 1h przed planowanym spożyciem.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 358,8kcal/1502,5kJ, tłuszcze 17,7g (w tym tłuszcze nasycone 7,6g), węglowodany 43,1g (w tym cukry 3,7g , poliole 10,0g , erytrol 16,4g), białko 20,0g, błonnik 11,1g, sól 0,0g