Bartolini BIO makaron z ciecierzycy 100%, penne, bezglutenowy, wysokobiałkowy
Nowość - makaron produkowany z organicznej soczewicy. Czysty skład - makaron to tylko mąka z soczewicy, bez żadnych dodatkowych składników, bez substancji dodatkowych, w tym barwników, przeciwutleniaczy, zagęstników czy aromatów.
Makaron soczewicowy Bartolini jest naturalnie bogaty w białko, ma niską zawartość prostych węglowodanów. W porównaniu do tradycyjnego makaronu proteinowy makaron Bartolini charakteryzuje 3 razy wyższa zawartość białka.
Makaron soczewicowy dzięki wysokie zawartości białka i błonnika jest sycąca, a przy tym bogaty w mikroelementy, jest dobrym źródłem jeśli chodzi o kwas foliowy i zapotrzebowania na tiaminę.
Makaron Bartolini jest bardzo prosty w przygotowaniu - wystarczy wrzucić makaron do wrzącej wody, gotować przez 5-8 minut, dodać ulubiony sos bądź użyć jako dodatek do zup jarzynowych i można się cieszyć niepowtarzalnym smakiem przygotowanych potraw.
Najważniejsze informacje o makaronie z soczewicy Bartolini :
- bez glutenu w składnikach
- odpowiedni dla wegan i wegetarian
- tylko jeden składnik, zero dodatków
- wysoka zawartość białka
- źródło błonnika
- z certyfikowanych ekologicznych upraw
- produkowany w Polsce
Wartości Odżywcze
Bartolini makaron z soczewicy, penne, bezglutenowy
Masa netto: 250g
Składniki: 100% ekologiczna mąka z ciecierzycy (bezglutenowa)
Alergeny: może zawierać jaja i gluten
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 327,0kcal/1354,0kJ, tłuszcze 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 6,0g), węglowodany 34,0g (w tym cukry 19,0g), błonnik 41,0g, białko 3,4g, sól 2,5g
Wartości odżywcze w 3g: wartość energetyczna 9,8kcal/40,6kJ, tłuszcze 0,3g (w tym tłuszcze nasycone 0,1g), węglowodany 1,0g (w tym cukry 0,5g), błonnik 1,2g, białko 0,1g, sól 0,0g
Producent: Wyprodukowano w UE przez PPH Tabit Sp. z o.o.
Przygotowanie: Zalać makaron wrzącą wodą (100g suchego makaronu na 1L wody), gotować 5-8 minut