Bartolini BIO makaron z ciecierzycy 100%, penne, bezglutenowy, wysokobiałkowy
  • Bartolini BIO makaron z ciecierzycy 100%, penne, bezglutenowy, wysokobiałkowy
  • Bartolini BIO makaron z ciecierzycy 100%, penne, bezglutenowy, wysokobiałkowy
  • Bartolini BIO makaron z ciecierzycy 100%, penne, bezglutenowy, wysokobiałkowy
  • Bartolini BIO makaron z ciecierzycy 100%, penne, bezglutenowy, wysokobiałkowy
  • Bartolini BIO makaron z ciecierzycy 100%, penne, bezglutenowy, wysokobiałkowy
  • Bartolini BIO makaron z ciecierzycy 100%, penne, bezglutenowy, wysokobiałkowy
Kod produktu: 5901902004583

Bartolini BIO makaron z ciecierzycy 100%, penne, bezglutenowy, wysokobiałkowy

Data ważności: 31.01.2027Dostępny w magazynie

Jednoskładnikowy, naturalnie wysokobiałkowy makaron w kształcie piórek penne z certyfikowanej ekologicznej soczewicy, doskonale sprawdza się w połączeniu z warzywami i gęstym sosem - pesto lub bolognese.

12,74 zł netto

13,38 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 5.35zł/100g

  

Nowość - makaron produkowany z organicznej soczewicy. Czysty skład - makaron to tylko mąka z soczewicy, bez żadnych dodatkowych składników, bez substancji dodatkowych, w tym barwników, przeciwutleniaczy, zagęstników czy aromatów. 

Makaron soczewicowy Bartolini  jest naturalnie bogaty w białko, ma niską zawartość prostych węglowodanów. W porównaniu do tradycyjnego makaronu proteinowy makaron Bartolini  charakteryzuje 3 razy wyższa zawartość białka.

Makaron soczewicowy dzięki wysokie zawartości białka i błonnika jest sycąca, a przy tym bogaty w mikroelementy, jest dobrym źródłem jeśli chodzi o kwas foliowy i zapotrzebowania na tiaminę.

Makaron Bartolini  jest bardzo prosty w przygotowaniu - wystarczy wrzucić makaron do wrzącej wody, gotować przez 5-8 minut, dodać ulubiony sos bądź użyć jako dodatek do zup jarzynowych i można się cieszyć niepowtarzalnym smakiem przygotowanych potraw. 

Najważniejsze informacje o makaronie z soczewicy Bartolini :

  • bez glutenu w składnikach
  • odpowiedni dla wegan i wegetarian
  • tylko jeden składnik, zero dodatków
  • wysoka zawartość białka
  • źródło błonnika 
  • z certyfikowanych ekologicznych upraw
  • produkowany w Polsce

Wartości Odżywcze

Porcja 3g

Wartości odżywcze w:
Porcja 3g
100g
Kalorie
9.81
327.00
kJ
40.62
1,354.00
Tłuszcze, w tym
0.33
11.00
tłuszcze nasycone
0.18
6.00
Węglowodany, w tym
1.02
34.00
cukry
0.57
19.00
Błonnik
1.23
41.00
Białko
0.10
3.40
Sól
0.08
2.50

Bartolini makaron z soczewicy, penne, bezglutenowy

Masa netto: 250g

Składniki: 100% ekologiczna mąka z ciecierzycy (bezglutenowa)

Alergeny: może zawierać jaja i gluten

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 327,0kcal/1354,0kJ, tłuszcze 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 6,0g), węglowodany 34,0g (w tym cukry 19,0g), błonnik 41,0g, białko 3,4g, sól 2,5g

Wartości odżywcze w 3g: wartość energetyczna 9,8kcal/40,6kJ, tłuszcze 0,3g (w tym tłuszcze nasycone 0,1g), węglowodany 1,0g (w tym cukry 0,5g), błonnik 1,2g, białko 0,1g, sól 0,0g

Producent:  Wyprodukowano w UE przez PPH Tabit Sp. z o.o.

Przygotowanie: Zalać makaron wrzącą wodą (100g suchego makaronu na 1L wody), gotować 5-8 minut