Aldelis szarpane mięso kurczaka w sosie Tex-Mex 21g białka, 98kcal
Doskonałej jakości chude mięso z piersi kurczaka gotowane w niskiej temperaturze (slow cooking) w lekko pikantnym sosie kuchni tex mex, a następnie szarpane, a nie krojone (shredded albo pulled chicken), w wygodnej puszce.
Jedna puszka to tylko 98kcal i aż 21g białka w formie pysznego soczystego, delikatnie doprawionego mięsa z kurczaka.
Opakowanie zawiera dwie puszki, każda z nich to porcja idealna na posiłek - jako dodatek do kanapki, sałatki, czy dania z sosem na ciepło.
Wartości Odżywcze
Aldelis szarpane mięso kurczaka w sosie Tex-Mex
Masa netto: 150g
Składniki: pierś z kurczaka gotowana (51%) [pierś z kurczaka, woda, sól, stabilizator (trójfosforan sodowy), błonnik roślinny], Sos Tex-Mex (49%): woda, koncentrat pomidorowy, cebula, papryka czerwona, papryka zielona, ocet, przyprawy, skrobia kukurydziana modyfikowana, cukier, sól, kwas cytrynowy.
Kraj pochodzenia mięsa: Hiszpania
Alergeny: produkt bezglutenowy
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 265kJ /63kcal, tłuszcze <0,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,5g), węglowodany 5g (w tym cukry 2,5g), białko 14g, sól 1,3g
Producent: wyprodukowano w Hiszpanii, przez Aldelís, Aves Nobles y Derivdos, S.L., Micropolígono Alimentario Mercazaragoza, Calle O, naves 11 a 17 – 50014 Zaragoza (Spain)
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu zakryć opakowanie i przechowywać w lodówce; spożyć w ciągu 3 dni.