Diet Radisson Raspberry Wafers 100g
  • Diet Radisson Raspberry Wafers 100g
  • Diet Radisson Raspberry Wafers 100g
  • Diet Radisson Raspberry Wafers 100g
  • Diet Radisson Raspberry Wafers 100g
  • Diet Radisson Raspberry Wafers 100g
  • Diet Radisson Raspberry Wafers 100g
Kod produktu: 8412224002623

Diet Radisson Raspberry Wafers - wegańskie wafelki z kremem malinowym bez cukru

Data ważności: 28.02.2025Dostępny w magazynie

Kruche, delikatne wegańskie wafelki bez dodatku cukru przekładane słodkim kremem malinowym

11,30 zł netto

11,87 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 300 g; 3.96zł/100g

Główny smak: Smak malina – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Diet Radisson Barquillos Frambuesa sin azúcares to przywiezione do Guiltfree aż z Hiszpanii kruche, delikatne wegańskie wafelki bez dodatku cukru przekładane słodkim kremem malinowym

Dzieciaki z lat 80. i 90. ubiegłego wieku, jakie były Wasze ulubione domowej roboty słodkości? Dekadencki blok czekoladowy z herbatnikami? Wielokolorowe galaretki w pucharkach? Mocno kakaowe ciasto zwane murzynkiem? Czy może wafle przekładane?

Dziś na warsztat bierzemy właśnie wafle - a dokładniej ich historię i rodzaje. Czym mogą być przekładane? Czym tylko chcecie! Galaretką, dżemem, kremem czekoladowym czy masą kajmakową! Opcji było wiele, więc za każdym razem ukochany deser mógł smakować nieco inaczej. Poziom trudności: 1. Koszt: 1. Satysfakcja: 10 :) Tak w skrócie prezentują się te łakocie.

Podobne słodycze wymyślono też w innych krajach. Rzekomo w XVIII w. w Holandii pewien piekarz między dwa okrągłe wafle rozsmarował cukrowy syrop – tak powstał stroopwafel, współcześnie jeden z najpopularniejszych dodatków do kawy i herbaty w tamtym rejonie świata. Za naszą południową granicą znane są tatranky. Powstały po II wojnie światowej na terenie Czechosłowacji. Pierwotnie miały formę trójkątną, nawiązującą do kształtu gór, jednak z czasem stały się pięciowarstwowymi, prostokątnymi pysznościami. Wafelki przełożone są kremem czekoladowym lub arachidowym, a polewą czekoladową oblewa się tylko wąskie brzegi. Jednak mawia się, że praojcem naszych rodzimych wafli przekładanych, które były swego rodzaju efektem pomysłowości peerelowskich gospodyń domowych (tworzyły „coś z niczego” w dobie braków w zaopatrzeniu sklepów), był Oskar Pischinger. Ten wiedeński cukiernik miał stworzyć w drugiej połowie XIX w. torcik z wafli przełożonych maślanym kremem czekoladowym, który podbił podniebienia Austriaków. Jego smak szybko trafił na tereny dzisiejszej Małopolski i na dobre zagościł w deserowym menu Polaków.

Lata mijają, a zamiłowanie do prostych i nieco trącących myszką słodkości trwa. Jeśli macie ochotę spróbować, jak smakuje tego typu przysmak, to polecamy DIAT Radisson - Barquillos Rellenos con Frambuesa Vegan y sin Azúcar Añadido – pyszne i lekkie wafelki nadziane aksamitnym kremem malinowym.To co prawda produkcja hiszpańska, ale wiernie oddaje ideę przekładanych wafli znanych z polskich domów. Mimo tradycyjnej formy i klasycznego smaku nie mają w składzie ani cukru, ani soli, a skład jest w 100% wegański.

Wybierzcie się w kulinarną podróż w przeszłość, chrupiąc DIAT Radisson - Barquillos Rellenos con Frambuesa Vegan y sin Azúcar Añadido!

Wartości Odżywcze

Porcja 25g

Wartości odżywcze w:
Porcja 25g
100g
Kalorie
115.75
463.00
kJ
481.75
1,927.00
Tłuszcze, w tym
6.75
27.00
tłuszcze nasycone
6.25
25.00
Węglowodany, w tym
15.75
63.00
cukry
0.98
3.90
poliole
8.75
35.00
Białko
1.15
4.60
Błonnik
0.83
3.30
Sól
0.02
0.08

Diet Radisson barquillos rellenos con frambuesa sin azúcares añadidos - wegańskie wafelki bez dodatku cukru z kremem o smaku malinowym i z substancjami słodzącymi

Masa netto: 100g  

Składniki: mąka pszenna, substancja słodząca (maltitol), tłuszcz roślinny (kokosowy), suszona malina (2%), emulgator (lecytyna sojowa), substancje spulchniające (wodorowęglan sodu i węglan magnezu), aromat.

Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający

Alergeny: pszenica, soja; może zawierać soję, mleko i orzechy ziemne, inne orzechy

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 463,0kcal/1927,0kJ, tłuszcze 27,0g (w tym tłuszcze nasycone 25,0g), węglowodany 63,0g (w tym cukry 3,9g , poliole 35,0g), białko 4,6g, błonnik 3,3g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 25g: wartość energetyczna 115,7kcal/481,7kJ, tłuszcze 6,7g (w tym tłuszcze nasycone 6,2g), węglowodany 15,7g (w tym cukry 0,9g , poliole 8,7g), białko 1,1g, błonnik 0,8g, sól 0,0g

Producent: wyprodukowano w Hiszpanii przez Productora Alimenticia General Espanola S.A.

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 15-18 stopni Celsjusza.