Mr Porky Pork Crackles potrójnie prażone keto chrupki z wieprzowiny bez węglowodanów
Jeśli uwielbiasz chipsy i inne słone przekąski, ale unikasz ich ze względu na dietę niskowęglowodanową - pork crunch, znane też jako pork scratchings to ciekawa alternatywa szczególnie dla osób na białkowo-tłuszczowych dietach typu keto - aromatyczne, chrupiące skwarko-chrupki składają się w połowie z białka i w nieco mniej niż 1/3 z tłuszczu, pozostały ułamek to symboliczna ilość węglowodanów i błonnika.
Przygotowywane wg tradycyjnej receptury z mięsa wieprzowego chrupki pork crunch są bardzo aromatyczne i trafiają w gusty wielbicieli swojskich klimatów takich jak wędzone kiełbasy, grilowane mięso czy smalec. Wytopiony tłuszcz zawarty w mięsie gwarantuje przyjemną chrupkość. Ciekawym pomysłem na wykorzystanie pork crunch jest dodanie ich zamiast grzanek do sałatki lub zupy!
W porównaniu do ziemniaczanych chipsów o smaku bekonowym* Pork Crackles
- o 37% mniej tłuszczy nasyconych
- 15 razy mniej węglowodanów,
- ponad 11 razy więcej białka
* Pork Crackles w porównaniu do chipsów bekonowych Peppies Bahlsen, wartości w 100g
Porcja 45 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | 276.75 kcal | 615.00 kcal | ||
kJ | 1,150.65 kJ | 2,557.00 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 20.79 g | 46.20 g | ||
tłuszcze nasycone | 7.38 g | 16.40 g | ||
Węglowodany, w tym | 0.09 g | 0.20 g | ||
cukry | 0.05 g | 0.10 g | ||
Białko | 22.37 g | 49.70 g | ||
Sól | 1.35 g | 3.00 g |
Mr Porky Triple Cooked & Seasoned Pork Crackles - Chrupki ze skórek wieprzowych w oryginalnej mieszance przypraw
Masa netto: 45g
Składniki: skórki wieprzowe,wzmacniacz smaku gluteminian monosodowy, hydrolizoane białko roślinne (soja), sucharki (mąka pszenna, węglan wapnia, żelazona, niacyna tiamina, sól), dekstoza, barwnik ekstrakt papryki i karmel amoniakalny.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 615kcal / 2557kJ, tłuszcze 46,2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,4g), węglowodany <0,2g (w tym cukry <0,1g), błonnik, białko 49,7g, sól 3g
Producent:
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, po otwarciu spożyć w ciągu 1 dnia.