NO SUGAR SUGAR Schokolade Vollmilch - rzemieślnicza mleczna czekolada bez cukru z erytrolem i stewią
NO SUGAR SUGAR Schokolade Vollmilch to rzemieślnicza mleczna czekolada bez dodatku cukru, słodzona tylko erytrolem i stewią, oferująca kremowy, delikatnie słodki smak klasycznej mlecznej czekolady. Dzięki naturalnym słodzikom, czekolada zachowuje bogactwo smaku, jednocześnie minimalizując kaloryczność, co czyni ją idealnym wyborem dla osób szukających zdrowszych alternatyw.
Bezcukrowe czekolady NOsugarSUGAR są odpowiednie dla osób na diecie niskowęglowodanowej, niskocukrowej i ketogenicznej, a historia rodzinnej manufaktury, któa je tworzy, budowana jest przez pokolenia już od 1759 roku. Czekoladowe tabliczki NO SUGAR SUGAR są słodzone wyłącznie erytrytolem i stewią (część smaków, np. biała czekolada i biała czekolada z malinami są słodzone tylko erytrolem, nie zawierają stewi) i nie zawierają syntetycznych słodzików ani dodatku cukru.
Każda tabliczka jest naprawdę wyjątkowa, ponieważ w cukierni (czekoladzierni?) każda wykonywany jest ręcznie i indywidualnie pakowana. Wysokiej jakości składniki i krótki prosty skład gwarantują najlepszą jakość i pierwszorzędny smak.
Czekolada ze stewią i erytrolem - dlaczego właśnie taka?
Połączenie stewii i erytrolu jako źródeł słodyczy w niskowęglowodanowych czekoladach to optymalne rozwiązanie dla osób unikających cukru. Powodów jest wiele: Erytrytol+Stewia nie ma kalorii, jest niskowęglowodanowy i przyjazny dla naszych zębów - podobnie jak ksylitol, ale ksylitol nie jest bezkaloryczny! Dlatego to właśnie czekolada z erytrolem jest idealnym towarzyszem dla diabetyków i osób odchudzających się.
Czy wiesz, że nasz Erytrytol+Stewia nie ma gorzkiego posmaku stewii, a efekt chłodzący erytrytolu jest znacznie zmniejszony? Wynika to ze specjalnego procesu produkcyjnego. Dzięki naszemu Erytrytol + Stewia oba produkty są już zmieszane w stanie płynnym, a nie tylko na sucho. Tworzy to znacznie bardziej jednorodną słodycz o mocy słodzącej porównywalnej do cukru.
Czekolady NO SUGAR SUGAR i ich największe zalety:
- aksamitna konsystencja
- bez glutenu
- bez cukru i syropu glukozowo-fruktozowego
- bez maltitolu
- krótki, prosty skład, przepełnione smakiem najwyższej jakości naturalne składniki
- zawartość kakao: minimum 64%
- autentyczne dodatki smakowe - zero syntetycznych aromatów
Wartości Odżywcze
NO SUGAR SUGAR Schokolade Vollmilch - ręcznie robiona mleczna czekolada 38% kakao, bez dodatku cukru, słodzona erytrytolem i stewią
Masa netto: 100g
Składniki: substancja słodząca: erytrytol, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, substancja słodząca glikozydy stewiolowe
Z uwagi na zawartość substancji słodzącej spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Alergeny: soja, mleko; może zawierać mleko, orzechy, pestki i łupiny oraz ich fragmenty, a także zboża zawierające gluten
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 478,0kcal/1999,9kJ, tłuszcze 45,0g (w tym tłuszcze nasycone 28,0g), węglowodany 44,0g (w tym cukry 9,2g , erytrol 34,0g), błonnik 0,3g, białko 7,6g, sól 0,2g
Wartości odżywcze w 25g: wartość energetyczna 119,5kcal/499,9kJ, tłuszcze 11,2g (w tym tłuszcze nasycone 7,0g), węglowodany 11,0g (w tym cukry 2,3g , erytrol 8,5g), błonnik 0,0g, białko 1,9g, sól 0,0g
Producent: wyprodukowano w Niemczech dla NO SUGAR SUGAR GmbH
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, chronić przed źródłem intensywnych zapachów