Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
BenFit High Protein Pretzel Sticks - bezglutenowe proteinowe paluchy bawarskie
Pieczywo świeże, wstępnie podpieczone - termin przydatności do spożycia 2-3 miesiące w momencie daty zakupu. Zgodnie z zaleceniami producenta produkt można zamrozić w warunkach domowych na okres do 6 miesięcy.
Liczysz węglowodany? Na twoim talerzu od miesięcy nie gości pieczywo? Myślisz, że precel mają dużo kalorii i nie ma na nie miejsca w twojej diecie? Nic z tych rzeczy! Proteinowe paluchy preclowe BenFit High Protein Pretzel Sticks to doskonały sposób na dostarczenie organizmowi dodatkowych 12g białka i 6g błonnika i jednocześnie trzymanie się zasad diety. Mając dwa razy więcej białka i prawie 40% mniej węglowodanów niż zwykłe bułki, wysokoproteinowe paluchy od BenFit to wygodny i smaczny sposób na przestrzeganie diety wysokobiałkowej / niskowęglowodanowej / o niskim indeksie glikemicznym - a przy tym bezglutenowej! Bezglutenowe paluchy preclowe wysokobiałkowe BenFit mają wysoką zawartość białka, niską zawartość tłuszczu, niską zawartość cukru, niską zawartość kalorii i są idealne do śniadań białkowych dla osób aktywnie uprawiających sport & fitnessu i w trakcie diety redukcyjnej.
Tradycyjne precle mają brązową, lekko słoną chrupiącą skórkę i miękkie, często słodkawe wnętrze - wypiekane w ten sam sposób bułki nazywane są w Polsce bawarskimi, odniesienie do nazwy wskazuje na zapożyczenie pomysłu na ich przygotowanie z terenu Niemiec, gdzie preclowe wypieki są szczególnie popularne. Sekretem brązowej chrupiącej skórki preclowej / bawarskiej jest krótkie wykąpanie surowych bułek w kąpieli sodowej - wrzątku z z dodatkiem sody oczyszczonej. Podgotowane w ten sposób precle brązowieją w czasie pieczenia i szybko stają się chrupkie na wierzchu, zaś wnętrze pozostaje miękkie i puszyste. Dzięki kąpieli sodowej, precle smakują podobnie jak paluszki - bo soda jest naturalnie słona.
Dzięki wysokobiałkowym paluchom BenFit zapewnisz swojemu śniadaniu, lunchowi lub kolacji odpowiednią dawkę energii, a dzięki wspaniałym wartościom odżywczym możesz bez wyrzutów sumienia włączyć do swojej świadomej diety również białe pieczywo.
Wyjmij puchatego palucha z opakowania i poczuj intensywny zapach świeżego pieczywa na zakwasie. Dotknij pulchnego miąższu bułki i zaciągnij się jego aromatem. Przełóż wypiek dowolnymi dodatkami… możesz wszamać go na słodko z niskocukrowym dżemem truskawkowym, bądź na wytrawnie z sałatą, łososiem i pomidorem. Wgryź się w puchatą bułę i rozkoszuj się chwilą przyjemności!
Pieczywo proteinowe BenFit - najważniejsze informacje w skrócie:
- bezglutenowe (certyfikowany produkt bezglutenowy bez glutenu wśród alergenów krzyżowych)
- 12g białka w jednej bułce
- wstępnie podpiekane bułki - dla zachowania maksymalnej świeżości, nie są surowe, wystarczy, że podpieczesz je kilka minut przed zjedzeniem i będą idealne puszyste jak prosto z piekarni!
- obniżona kaloryczność i zawartość tłuszczu i cukru
- aż o 85% więcej białka niż konwencjonalne produkty bezglutenowe
- aż o 90% mniej tłuszczu i 30% mniej kalorii niż tradycyjne pieczywo białkowe
Podaruj sobie bezglutenowe puszyste paluchy - koniec ograniczeń w diecie, nie musisz rezygnować z pieczywa! Ziarnisty kęs i mocny smak urozmaicą Twój śniadaniowy stół i sprawią, że Twoja świadoma dieta stanie się dziecinnie prosta. Opiecz krótko w piekarniku na złoty kolor, dodaj pyszne dodatki i już masz idealną chrupiącą alternatywę dla tradycyjnych bułek
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
BenFit High Protein Laugenstangen (glutenfrei) - wypiekane* na zakwasie bezglutenowe bawarskie paluchy preclowe o wysokiej zawartości białka
* Pieczywo wstępnie podpieczone, przed zjedzeniem podpiec 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180C
Masa netto: 150g (2 bułki)
Składniki: woda, skrobia pszenna bezglutenowa, białko serwatkowe (z mleka), drożdże, mąka z siemienia lnianego, mąka ze słodkiego łubinu, syrop z cukru inwertowanego (cukier, woda), sól, zagęszczacz: guma guar, sfermentowana skrobia kukurydziana, łuska psyllium, dekstroza, cukier, emulgator lecytyny słonecznikowe.
Zapiekane na naturalnym zakwasie, obgotowane w kąpieli sodowej.
Alergeny: pszenica bezglutenowa, mleko, łubin; może zawierać jaja, soję, fragmenty łupin i pestek
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 244,0kcal/1022,3kJ, tłuszcze 3,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,6g), węglowodany 32,5g (w tym cukry 2,8g), błonnik 8,6g, białko 16,0g, sól 1,5g
Wartości odżywcze w 1 bułce: wartość energetyczna 183,0kcal/766,7kJ, tłuszcze 2,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,4g), węglowodany 24,3g (w tym cukry 2,1g), błonnik 6,4g, białko 12,0g, sól 1,1g
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez BenFit GmbH, Collenbachstraße 39, 40476 Düsseldorf
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i chłodnym, chronić przed światłem i wysuszeniem. Dla przedłużenia świeżości sugerujemy zamrozić bułki w oryginalnym opakowaniu bezpośrednio po otrzymaniu przesyłki rozmrażać pojedynczo krótko przed spożyciem. Maksymalny czas przechowywania w zamrażalniku wynosi 6 miesięcy.