Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
BenFit High Protein Whole Grain Buns - bezglutenowe pełnoziarniste bułki wysokobiałkowe z ziarnami
Pieczywo świeże, wstępnie podpieczone - termin przydatności do spożycia 2-3 miesiące w momencie daty zakupu. Zgodnie z zaleceniami producenta produkt można zamrozić w warunkach domowych na okres do 6 miesięcy.
Liczysz węglowodany? Na twoim talerzu od miesięcy nie gości pieczywo? Proteinowe bułki BenFit High Protein Whole Grain Buns to doskonały sposób na dostarczenie organizmowi dodatkowych 12g białka i 6g błonnika i jednocześnie trzymanie się zasad diety. Mając dwa razy więcej białka i prawie 40% mniej węglowodanów niż zwykłe bułki, wysokoproteinowe bułki od BenFit to wygodny i smaczny sposób na przestrzeganie diety wysokobiałkowej / niskowęglowodanowej / o niskim indeksie glikemicznym - a przy tym bezglutenowej!
Wyjmij bułeczkę z opakowania i poczuj intensywny zapach świeżego pieczywa na zakwasie. Dotknij pulchnego miąższu bułki i zaciągnij się jego aromatem. Przełóż wypiek dowolnymi dodatkami… możesz wszamać go na słodko z niskocukrowym dżemem truskawkowym, bądź na wytrawnie z sałatą, łososiem i pomidorem. Wgryź się w puchatą bułę i rozkoszuj się chwilą przyjemności!
Bułki proteinowe BenFit - najważniejsze informacje w skrócie:
- bezglutenowe (certyfikowany produkt bezglutenowy bez glutenu wśród alergenów krzyżowych)
- 12g białka w jednej bułce
- wstępnie podpiekane bułki - dla zachowania maksymalnej świeżości, nie są surowe, wystarczy, że podpieczesz je kilka minut przed zjedzeniem i będą idealne puszyste jak prosto z piekarni!
- obniżona kaloryczność i zawartość tłuszczu i cukru
- aż o 85% więcej białka niż konwencjonalne produkty bezglutenowe
- aż o 90% mniej tłuszczu i 30% mniej kalorii niż tradycyjne pieczywo białkowe
Dlaczego całe ziarno? Produkty pełnoziarniste są ważnym źródłem błonnika pokarmowego i zapewniają uczucie sytości na dłużej. Regulują pracę jelit, wspomagają trawienie i zawierają wiele ważnych witamin z grupy B oraz minerałów.
Podaruj sobie bezglutenowe pełnoziarniste bułeczki - koniec ograniczeń w diecie, nie musisz rezygnować z pieczywa! Ziarnisty kęs i mocny smak urozmaicą Twój śniadaniowy stół i sprawią, że Twoja świadoma dieta stanie się dziecinnie prosta. Opiecz krótko w piekarniku na złoty kolor, dodaj pyszne dodatki i już masz idealną chrupiącą alternatywę dla tradycyjnych bułek.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
BenFit High Protein Brötchen (glutenfrei) - wypiekane* na zakwasie bezglutenowe pełnoziarniste bułki o wysokiej zawartości białka
* Pieczywo wstępnie podpieczone, przed zjedzeniem podpiec 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180C
Masa netto: 150g (2 bułki)
Składniki: woda, skrobia pszenna bezglutenowa, białko serwatkowe (z mleka), drożdże, syrop cukru inwertowanego (cukier, woda), mąka lniana, mąka ze słodkiego łubinu, siemię lniane (1%), nasiona słonecznika (1%), gryka (1%), fermentowana kukurydza skrobia, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, łuska psyllium, dekstroza, cukier, emulgator: lecytyny słonecznikowe
Zapiekane na naturalnym zakwasie.
Alergeny: pszenica bezglutenowa, mleko, łubin; może zawierać jaja, soję, fragmenty łupin i pestek
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 231,0kcal/967,8kJ, tłuszcze 3,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 29,9g (w tym cukry 1,2g), błonnik 7,0g, białko 16,0g, sól 1,3g
Wartości odżywcze w 1 bułce: wartość energetyczna 173,2kcal/725,9kJ, tłuszcze 2,8g (w tym tłuszcze nasycone 0,3g), węglowodany 22,4g (w tym cukry 0,9g), błonnik 5,2g, białko 12,0g, sól 0,9g
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez BenFit GmbH, Collenbachstraße 39, 40476 Düsseldorf
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i chłodnym, chronić przed światłem i wysuszeniem. Dla przedłużenia świeżości sugerujemy zamrozić bułki w oryginalnym opakowaniu bezpośrednio po otrzymaniu przesyłki rozmrażać pojedynczo krótko przed spożyciem. Maksymalny czas przechowywania w zamrażalniku wynosi 6 miesięcy.