Ciao Carb ProtoPasta, Tagliatelle - makaron akaron proteinowy 60% białka Wstążki
Ciao Carb! [po włosku: "Żegnajcie węglowodany!"] to nazwa a zarazem motto włoskiego twócy wysokobiałkowych makaronów. Nic dziwnego, że to właśnie Włosi postanowili wyjść na przeciw oczekiwaniom wielbicieli makaronu i stworzyć produkt, który smakuje jak makaron, wygląda jak makaron i ma konsystencję makaronu, ale zamiast z mąki, wyrabiany jest z mieszanki proteinowej, dzięki czemu:
- jest niskowęglowodanowy (tylko 6,2g węglowodanów), dzięki czemu zapobiega skokom poziomu insuliny we krwi, które występują w przypadku jedzenia tradycyjnych makaronów i są odpowiedzialne za napady wilczego głodu.
- jest wysokoproteinowy (aż 60g białka!),
- ma wysoką zawartość błonnika (8g - ponad dwa razy więcej błonnika niż tradycyjny makaron)
- ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu daje uczucie sytości na dłużej i wspomaga proces odchudzania lub utrzymania wagi na właściwym poziomie
- doskonale sprawdza się we wszystkich przepisach wykorzystujących makaron.
Produkty CiaoCarb charakteryzują się nie tylko doskonałym smakiem, ale też wysoką jakością zastosowanych składników, do ich wypiekania nie są stosowane wzmacniacze smaku, konserwanty, ani sztuczne barwniki a makarony wypiekane są w tradycyjny sposób.
Porcja 50 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | 170.00 kcal | 340.00 kcal | ||
kJ | 711.50 kJ | 1,423.00 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 1.50 g | 3.00 g | ||
tłuszcze nasycone | 0.30 g | 0.60 g | ||
Węglowodany, w tym | 7.10 g | 14.20 g | ||
cukry | 0.50 g | 1.00 g | ||
Błonnik | 4.00 g | 8.00 g | ||
Białko | 30.00 g | 60.00 g | ||
Sól | 0.30 g | 0.60 g |
Protopasta preparazione alimentare ad elevato contenuto proteico - Makaron wysokoproteinowy makaron typu wstążki
Masa netto: 250g
Składniki: białko pszenne (GLUTEN), mąka pszenna (GLUTEN), izolat białka SOJOwego, białko JAJA kurzego (5%), białko serwatkowe (MLEKO), białko grochu, błonnik pszenny (GLUTEN), stabilizator: guma guar E412
Alergeny: produkt zawiera soję, gluten, jaja i pszenicę. W zakładzie przetwarzane są mleko i orzechy.
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1355kJ / 324kcal, tłuszcze 3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,54g), węglowodany 14,2g (w tym cukry 0g), białko 60g, błonnik 8g, sól 560mg
Producent: wyprodukowano we Włoszech przez FOODITALIA srl Viale Stefano Tinozzi snc 65024 MANOPPELLO SCALO (PE) - Włochy
Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem
Czas gotowania: 15 minut w dużej ilości osolonej wody