Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Adam's Bread Helles - Chleb Adama Jasny, wegański chleb ultra niskowęglowodanowy (3g węglowodanów)
Adam's Bread Helles wegańska mieszanka do wypieku chleba z nasionami słonecznika, złotą mąką lnianą i białkiem pszennym zachwyci Cię swoim niepowtarzalnym smakiem. Zastosowanie aromatycznych przypraw nadaje pieczywu łagodny drożdżowy posmak - dzięki zawartym w nim drożdżom pieczywo staje się puszyste i chrupiące. Tym, co wyróżnia tę mieszankę do pieczenia, jest imponująca zawartość składników odżywczych.
Dzięki zawartości białka 42 g, błonnika 9,3 g i zawartości węglowodanów zaledwie 3,2 g oraz 5,5 tłuszczu jest idealny dla tych, którzy świadomie chcą stosować dietę niskowęglowodanową i wysokobiałkową. Lekki chleb zawiera również doskonałą równowagę aminokwasów – 10 745 mg niezbędnych aminokwasów na 100 g. Jest także bogaty w naturalne minerały.
Przygotowanie jest szybkie i łatwe, dzięki czemu możesz cieszyć się pysznym, pożywnym pieczywem w mgnieniu oka. Sięgnij po naszą mieszankę do pieczenia chleba już teraz i poznaj wyjątkowy smak i korzyści, jakie oferuje.
Wskazówka: aby uzyskać jeszcze lepszy efekt i wyjątkowo chrupiącą skórkę, zalecamy użycie błonnika bambusowego.
To takie proste: rozsyp błonnik bambusowy na powierzchni roboczej, aby lepiej zagnieść ciasto (właściwości nieprzywierające). Następnie możesz posmarować gotowy bochenek odrobiną błonnika bambusowego.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Adams Brot Helles 2.0 - mieszanka do wypieku białego chleba niskowęglowodanowego
Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 400g)
Składniki: Białko pszenne 74%, mąka ze złotego lnu*, siemię lniane 6%, błonnik bambusowy, nasiona słonecznika 3%, sól kamienna, drożdże, przyprawy (*częściowo odtłuszczone)
Alergeny: gluten (pszenica, owies); może zawierać zboża i produkty zawierające gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.
Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 249,0kcal/1043,3kJ, tłuszcze 5,5g (w tym tłuszcze nasycone 0,7g), węglowodany 3,2g (w tym cukry 0,9g), białko 43,1g, sól 1,2g
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.
Sposób przygotowania:
- Zagniataj ręcznie masę do pieczenia z 230 ml letniej wody przez około 2 minuty, aż powstanie ciasto.
- Gdy tylko ciasto stanie się lepkie, przestań wyrabiać, nie dodawaj dodatkowej wody!
- Ciasto włożyć do natłuszczonej formy do pieczenia lub w formie bochenka na blachę do pieczenia i przykryć ściereczką.
- Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 45 minut.
- Następnie posmarować powierzchnię wodą i piec w temperaturze 160°C (piekarnik z termoobiegiem) przez około 40 minut.