Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
  • Torras Dark Chocolate, no added sugar block 200g
Kod produktu: 8410342008053
Torras

Torras Chocolate Negro Fondant - fondant cukierniczy ciemnej czekolady 52% kakao bez cukru

Dostępny w magazynie

Fondant cukierniczy wegańskiej ciemnej czekolady 52% kakao bez dodatku cukru, idealny do wypieków niskowęglowodanowych i dla cukrzyków.

Produkt o szczegółowej specyfikacji rodzajowej, przeznaczony do zastosowań profesjonalnych.

(...)

15,42 zł netto

18,97 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 9.48zł/100g

Główny smak: Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

Kupując ten produkt dostaniesz 3 pkt lojalnościowe. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 3 pkt lojalnościowe. Więcej informacji


Torras Chocolate Negro Fondant  to fondant cukierniczy wegańskiej ciemnej czekolady 52% przeznaczony dla profesjonalnych cukierników, o poniższej specyfikacji:

  • zawartość masy kakaowej 52%
  • zawartość masy tłuszczowej (tłuszcz kakaowy) 29%
  • stopień upłynnienia 3/5
  • temperatura temperowania 30°C-32°C
  • temperatura fuzji 38-41°C
  • twardnienie 26-27°C
  • optymalne zastosowania: zdobienia, wypełnienia forem pralinowych, nadzienia, polewy

Wskazówka: w celu roztopienia czekolady w kuchence mikrofalowe ustaw urządzenie na moc max 500W i podgrzewaj etapami trwającymi maksymalnie 90 sekund, mieszając masę czekoladową po każdym podgrzaniu do momentu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Sugerowana liczba podgrzań: 2-3 razy. Pamiętaj, że czekolada bezcukrowa na bazie maltitolu ma niższa temperaturę spalenia niż czekolada z cukrem lub czysta miazga kakaowa!

Najważniejsze informacje o Torras Chocolate Negro Fondant :

  • bez dodatku cukru
  • słodzone tylko maltitolem
  • odpowiednie dla diety niskowęglowodanowej
  • wegańskie - bez mleka, bez laktozy
  • bez oleju palmowego, na bazie miazgi kakaowej i masła kakaowego
  • krótki, przejrzysty, prosty skład
Porcja 40 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 188.80  kcal 472.00  kcal
kJ 790.47  kJ 1,976.17  kJ
Tłuszcze, w tym 13.60  g 34.00  g
tłuszcze nasycone 8.40  g 21.00  g
Węglowodany, w tym 19.60  g 49.00  g
cukry 0.20  g 0.50  g
poliole 18.00  g 45.00  g
Białko 2.40  g 6.00  g
Błonnik 3.60  g 9.00  g
Sól 0.03  g 0.08  g

Torras Chocolate Negro Fondant - kuwertura ciemnej czekolady bez cukru 52% kakao, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 0,2kg

Składniki: substancja słodząca maltitol, miazga kakaowa, masło kakaowe, inulina z cykorii, kakao częściowo odtłuszczone, emulgator lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy.

Masa kakaowa min 52%

Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan. Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

Alergeny: może zawierać inne orzechy i mleko

Produkt odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej. 

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 472,0kcal/1976,1kJ, tłuszcze 34,0g (w tym tłuszcze nasycone 21,0g), węglowodany 49,0g (w tym cukry 0,5g , poliole 45,0g), białko 6,0g, błonnik 9,0g, sól 0,0g

Producent: wyprodukowano w Hiszpanii przez Chocolates Torras S.A., Ctra, Girona-Banyoles km15, 17844 Cornella de Terri

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem