Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - mieszanka na bezglutenowe ciasto czekoladowe z niskim IG
Max De Génie Fondant au Chocolat IG28 to bezglutenowa i mieszanka do przygotowania ciasta czekoladowego o obniżonej o 50% zawartości cukru i niskim indeksie glikemicznym.
Zespół Max De Génie przez kilka miesięcy współpracował z utalentowaną cukierniczką Anną z Les Belles Envies, aby opracować przepis dla smakoszy, który podziela wartości obu marek- jego efektem jest właśnie ta niezwykła mieszanka do przygotowania zdrowego ciasta!
Jesteś w środku redukcji i maszysz o rozpływającym się na talerzu wyśmienitym czekoladowym cieście? Mamy rozwiązanie! Dzięki bezglutenowej mieszance do fondantu czekoladowego Max de Génie możesz zafundować sobie przyjemność i zaspokoić wszystkie swoje czekoladowe pragnienia!
Max De Génie Fondant au Chocolat IG28 wykonany jest z ciemnej czekolady o subtelnym smaku, organicznej i pochodzącej z upraw fair trade, o słodyczy wystarczającej, aby rozpłynąć się podczas degustacji tego pysznego deseru. Jest naturalnie bezglutenowe i ma niski indeks glikemiczny, aby zadowolić słodkie ciągoty bez poczucia winy.
Mieszanka ma oznakowanie IGC dla kontrolowanego indeksu glikemicznego 28 i bez rafinowanych cukrów, z dodatkiem mąki z łubinu francuskiego, rośliny strączkowej bogatej w białko i błonnik, która jest niezwykle pożądanym elementem zmianowania upraw, ponieważ przyczynia się do różnorodności biologicznej gleby.
Co to jest IGC?
Jest to etykieta poświadczająca, że produkt został przebadany i gwarantuje bardzo niski indeks glikemiczny (<30). Na opakowaniu znajdziesz wskazówki dotyczące indeksu glikemicznego gotowego ciasta w zależności od tego jakich dodatków użyjesz (są 2 opcje przyrządzenia ciasta, jedna zawiera więcej jajek, druga więcej masła)
Mieszanka na ciasto czekoladowe z orzechami Max De Génie Fondant au Chocolat ma naturalny, organiczny skład, wśród jej składników nie znajdziesz ani cukru, ani słodzików, jest słodzona tylko naturalnie słodkim nektarem z pąków palmy kokosowej, który charakteryzuje się znacznie niższym niż cukier indeksem glikemicznym, a sama słodycz jest czysta, bez słodzikowych posmaków.
Najważniejsze informacje o mieszance Max De Génie Fondant Au Chocolat:
- niskowęglowodanowe
- obniżona o 50% zawartość cukru
- 30% niższa słodycz
- świetny, naturalny, prosty skład
- łatwe przygotowanie
- bez dodatku cukru białego / rafinowanego
- bez glutenu
- bez sztucznych słodzików
- bez polioli
- bez wypełniaczy
- bez sztucznych aromatów
- bez soi
- łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać jajka, mleko i masło
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Max De Génie Organic Fondant au Chocolat Gluten Free And Added Sugar Free - mieszanka do przygotowania bezglutenowego, niskowęglowodanowego ciasta czekoladowego bez dodatku rafinowanego cukru
Masa netto: 340g
Składniki: ciemna czekolada** (miazga kakaowa*, cukier z pąków palmy kokosowej*, masło kakaowe*), cukier z pąków palmy kokosowej*, mieszanka mąk bezglutenowych (migdałowa *, łubinowa*), kakao*.
* składniki pochodzenia organicznego
Alergeny: łubin, migdały; może zawierać gluten i orzechy ziemne
Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta: wartość energetyczna 401,0kcal/1677,0kJ, tłuszcze 27,9g (w tym tłuszcze nasycone 15,8g), węglowodany 21,9g (w tym cukry 19,8g), błonnik 6,9g, białko 12,5g, sól 0,1g
Producent: Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów.
Przygotowanie:
- Przygotuj dodatkowo 4 jajka, 120g masła lub 120g (130ml) rafinowanego oleju roślinnego o neutralnym zapachu (kokosowy, słonecznikowy, rzepakowy)
- Rozgrzej piekarnik do 180C z termoobiegiem, umieść blachę w środkowej części piekarnika.
- Rozpuść masło (lub olej kokosowy) na małym ogniu w rondelku, aż stanie się płynne. Delikatnie mieszając wlej mieszaninę do rondelka, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
- Zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia na 2-3 minuty. Dodaj jajka (ważne, aby zawartość garnka nie była zbyt gorąca, aby jajka się nie ścięły i nie ugotowały!). Wymieszaj ponownie.
- Okrągłą formę o średnicy 21cm wysmaruj tłuszczem i posyp mąką, wlej do niej ciasto (można też użyć papieru do pieczenia).
- Sprawdź, czy piekarnik jest nagrzany do 180C i piecz przez 10 min i ani minuty więcej (to klucz do sukcesu). Jeśli używasz mniejszych foremek np. muffinkowych skróć czas pieczenia to 5-6 minut
- Fondant po wyjęciu z piekarnika nadal będzie lejący i TAK MA BYĆ ale po ostygnięciu stężeje.
Polecane produkty
Sukrin Chocolate Cake - czekoladowe ciasto bez cukru, mieszanka do wypieku
Hiszpańska odtłuszczona mąka migdałowa 39g białko / 283kcal
Max De Génie Low Carbohydrate Flour Mix - uniwersalna keto mąka niskowęglowodanowa bez glutenu
Torras Zero Dark Fondant - Ciemna Czekolada bez cukru 85% kakao
Zen Sweet Brownie - keto mieszanka do wypieku migdałowego brownie bez cukru i glutenu
Zen Sweet Chocolate Chip - keto mix do bezglutenowych ciasteczek z czekoladą
KetoBrownie, Blondie - keto ciastko waniliowe z mąi migdałowej ze stewią i erytrolem
Swerve Chocolate Chip Cookie - keto ciasteczka z czekoladą, mix bez glutenu
Diabetic Kitchen Keto Cinnamon Donut - mieszanka do przygotowania bezglutenowych donutów bez cukru, ze stewią
Swerve Brown Sugar - substytut brązowego cukru bez kalorii
Swerve Confectioners - naturalny
Swerve Granular - erytrol sypki, słodzik zero kalorii, naturalny substytut cukru
No Sugar Aloud Brownie Mix mieszanka do przygotowania 6 keto brownie z masłem orzechowym
Good Dee's Low Carb Carrot Muffin & Cake - mix do bezglutenowych keto muffinów z mąki arbuzowej
Good Dee's Low Carb Chocolate Brownie - mieszanka do wypieku keto ciasta brownie z mąki słonecznikowej
Good Dee's Low Carb Chocolate Snack Cake - mieszanka do wypieku czekoladowego keto ciasta z mąki słonecznikowej
Good Dee's Low Carb Coconut Snack Cake - mieszanka do przygotowania kokosowego keto biszkopta bez cukru
Good Dee's Low Carb Muffin - mix do bezglutenowych keto muffinów z mąki słonecznikowej
Good Dee's Low Carb Peanut Butter Cookie - mieszanka do przygotowania orzechowych keto ciastek bez cukru
Good Dee's Low Carb Snickerdoodle - mieszanka do przygotowania keto ciasteczek bez cukru
Good Dee's Low Carb Cookie - mieszanka do przygotowania keto herbatników bez cukru i glutenu
Keto Queen Kreations Brownie Mix - niskowęglowodanowy mix do czekoladowego ciasta bez glutenu i cukru
Keto Queen Kreations Cinnamon Coffee Cake - niskowęglowodanowy mix do cynamonowego ciasta bez glutenu i cukru
Keto Queen Kreations Pancake - niskowęglowodanowy mix do naleśników bez glutenu i cukru
Swerve Sweets Pancake & Waffle Mix - keto naleśniki, mix bez glutenu
Splenda Brown Sugar Blend - mieszanka słodząca z sukralozą i brązowym cukrem
Keto Queen Kreations Snickerdoodle - niskowęglowodanowy mix do ciastek bez glutenu i cukru
Keto Queen Kreations Sugar Cookie - niskowęglowodanowy mix do ciastek bez glutenu i cukru
Xucker Bronxe europejski erytrol a la brązowy cukier trzcinowy bez kalorii
KetoBrownie, Chocolate Almond - keto ciastko czekoladowe z mąki migdałowej ze stewią i erytrolem
Zen Sweet Monk Fruit - naturalny słodzik sypki do pieczenia zero kcal
Good Dee's Circus Rainbow Sprinkles - kolorowa posypka 'cukrowa' bez cukru
Good Dee's Low Carb Pecan Cookie - mieszanka do przygotowania pekanowych keto ciastek bez cukru
Keto & Co Chocolate Peppermint Dessert - mix do czekoladowo-miętowego musu bez cukru
Keto & Co Decadent Dark Chocolate Dessert - mix do czekoladowego musu bez cukru
Truvia Brown Sugar Blend - mieszanka słodząca ze stewią i brązowym cukrem
Good Dee's Low Carb Blueberry Pancake Mix - mieszanka do keto naleśników z borówkami, bezglutenowa, bez erytrolu i stewi
Truvia Stevia Confectioners - odpowiednik cukru pudru zero kcal
Truvia Organic Stevia Original - płynny słodzik stewiowy w kroplach
Truvia Organic Stevia Vanilla - płynny waniliowy słodzik stewiowy w kroplach
Truvia Stevia Naturally Sweet Crystal - słodzik zero kcal w krystzałkach ze stewią i erytrolem
Truvia Stevia Sweet Complete 1:1 - słodzik zero kcal w krystzałkach ze stewią i erytrolem
Truvia Stevia Leaf - 40 saszetek - słodzik w saszetkach ze stewią i erytrytolem
Truvia Stevia Leaf - 400 saszetek - słodzik w saszetkach ze stewią i erytrytolem
Damhert Fondant - ciemna czekolada 45% bez dodatku cukru
Heartland Keto Sweet Confectioners - naturalny cukier puder bez kcal
Frankonia Protein White Chocolate Crisp - biała czekolada proteinowa z chrupkami 30g białka
Swerve Packets - erytrolowy słodzik zero kalorii w saszetkach
Torras Dark Fondant 95% - czekolada gorzka bez cukru
Twix Sticks 99kcal (CHEAT MEAL) - batonik Twix
ANS Ketosys Ketomate French Vanilla - zabielacz creamer do kawy z MCT i BrainBoost
Cultured Foods Hey Sweetie - słodzik zero kcal w kryształkach ze stewią i erytrolem,
Cultured Foods Hey Sweetie, słodzik puder, stewia & erytrol, odpowiednik cukru pudru bez kcal
Gerblé Chocó Fondant Lait - maślane herbatniki z mleczną czekoladą bez dodatku cukru i bez oleju palmowego
Gerblé Chocó Fondant Blanc - maślane herbatniki z białą czekoladą bez dodatku cukru i bez oleju palmowego
Booty Bar Crunch Chocolate Fondant - baton proteinowy 191kcal, 17g białka & 18g błonnika, Brownie & Mus Czekoladowy
Torras Chocolate Negro Fondant - fondant cukierniczy ciemnej czekolady 52% kakao bez cukru
Torras Chocolata Blanca Fondant - biała czekolada bez dodatku cukru, blok cukierniczy 200g
Betty Crocker Low Fat Blueberry Muffin Mix - mieszanka do niskotłuszczowych babeczek z jagodami
Torras Chocolate Fondant - ciemna czekolada bez dodatku cukru
Battle Bites DynaBar Chocolate Fondant - podwójny baton proteinowy z kremem czekoladowym
Simply Keto Erythritol Gold - keto erytrol naturalny słodzik bez kalorii a la brązowy cukier trzcinowy
Gerblé Chocó Biscuits Choco Fondant Noir - maślane herbatniki z ciemną czekoladą bez dodatku cukru i bez oleju palmowego
Truvia Stevia Leaf - 140 saszetek - słodzik w saszetkach ze stewią i erytrytolem
Truvia Stevia Leaf - 80 saszetek - słodzik w saszetkach ze stewią i erytrytolem
Keto Queen Kreations Artisan Bread Mix - niskowęglowodanowy keto mix do chleba bez glutenu
Keto Queen Kreations Pound Cake Mix - niskowęglowodanowy mix do ciasta bez glutenu
Good Dee's Midnight Moon Sprinkles - kakaowa posypka 'cukrowa' bez cukru
Good Dee's Low Carb Chocolate Chip Cookie Baking Mix - mieszanka do keto ciastek bez cukru z kawałkami czekolady
Good Dee's Low Carb Pancake & Baking Mix - mieszanka do keto naleśników, bezglutenowa, bez erytrolu i stewi
Max De Génie Organic Banana Bread - mieszanka na bezglutenowy chlebek bananowy bez cukru
Max De Génie BIO Farine d'arachide - organiczna odtłuszczona mąka z prażonych orzechów ziemnych
Keto Hero Broodmix 1KG - keto mix do chleba (na 4 bochenki)
Xucker Like Sugar - słodzik z erytrolem do pieczenia i karmelizowania, 65% mniej kalorii niż cukier
Max De Génie Biscuits de Noël - mieszanka na bezglutenowe pierniczki bez białego cukru, niskie IG
Max De Génie Molleux Noisette - mieszanka na bezglutenowe ciasto świąteczne 50% mniej cukru, niskie IG
Max De Génie Cake Choco & Noisettes IG28 - mieszanka na bezglutenowe ciasto czekoladowo-laskowe z niskim IG
Max De Génie Flan Pâtissier Vanille IG28 - mieszanka na bezglutenowe ciasto waniliowe z niskim IG
Max De Génie BIO Farine d'amande - organiczna odtłuszczona mąka z prażonych migdałów
Max De Génie BIO Farine de Noisette - organiczna odtłuszczona mąka z prażonych orzechów laskowych
Inni klienci wybrali także
Aerosoles Al Gusto Grilled Chicken - smakowa oliwa extra virgin w spray'u, smak Grillowany Kurczak
Plamil So Free Easter Vegan Oat M!lk Egg - wegańskie jajo z ksylitolem z (bez)mlecznej czekolady bez mleka i glutenu
Sweet Switch Trüffel - praliny czekoladowo-orzechowe bez dodatku cukru ze stewią
Beanies Christmas Variety Pack - 12 saszetek świątecznych smaków, liofilizowana, aromatyzowana kawa instant 2kcal
Bolero ze stewią Lychee - 1kcal, mix na 1,5L
Emix Fit Galaretka Jagoda - galaretka bez cukru o smaku jagodowym
Bolero ze stewią Melon Miodowy - 1kcal, mix na 1,5L
Xucker Schoko Kuchen - mieszanka do ciasta czekoladowego bez cukru z ksylitolem
Diet Radisson Raspberry Wafers - wegańskie wafelki z kremem malinowym bez cukru
Bolero ze stewią Ice Tea Cytryna - 1kcal. mix na 1,5L
Max De Génie BIO Farine de Noisette - organiczna odtłuszczona mąka z prażonych orzechów laskowych
Frank & Oli Apple Pie & Cinnamon Christmas Cookie - wegańskie miękkie ciasteczko szarlotkowe bez cukru, edycja limitowana
FitRec Fajna Galaretka Arbuz, galaretka bez cukru 19kcal w porcji
![Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant](https://guiltfree.pl/52226-large_default/max-de-genie-fondant-au-chocolat-ig28-mieszanka-na-bezglutenowe-ciasto-czekoladowe-z-niskim-ig.jpg)
Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego, bezglutenowego ciasta czekoladowego typu fondant bez dodatku cukru i bez słodzików. Nie zawiera ani białego cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików, jest słodzone nektarem z pąków palmy kokosowej - dzięki temu gotowe ciasto ma o 50% mniej cukru niż tradycyjne ciasto czekoladowe i niski indeks glikemiczny (IG 28 lub 32).