• Obecnie brak na stanie
Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
  • Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - Chocolate Fondant
Kod produktu: 3770012380052
Max de Génie

Max De Génie Fondant Au Chocolat IG28 - mieszanka na bezglutenowe ciasto czekoladowe z niskim IG

Data ważności: 01.09.2024Obecnie brak na stanie

Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego, bezglutenowego ciasta czekoladowego typu fondant bez dodatku cukru i bez słodzików. Nie zawiera ani białego cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików, jest słodzone nektarem z pąków palmy kokosowej - dzięki temu gotowe ciasto ma o 50% mniej cukru niż tradycyjne ciasto czekoladowe i niski indeks glikemiczny (IG 28 lub 32). 

29,52 zł netto

31,00 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 340 g; 9.12zł/100g

Główny smak: Smak brownie – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak kakao – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Max De Génie Fondant au Chocolat IG28 to bezglutenowa i mieszanka do przygotowania ciasta czekoladowego o obniżonej o 50% zawartości cukru i niskim indeksie glikemicznym.

Zespół Max De Génie przez kilka miesięcy współpracował z utalentowaną cukierniczką Anną z Les Belles Envies, aby opracować przepis dla smakoszy, który podziela wartości obu marek- jego efektem jest właśnie ta niezwykła mieszanka do przygotowania zdrowego ciasta!

Jesteś w środku redukcji i maszysz o rozpływającym się na talerzu wyśmienitym czekoladowym cieście? Mamy rozwiązanie! Dzięki bezglutenowej mieszance do fondantu czekoladowego Max de Génie możesz zafundować sobie przyjemność i zaspokoić wszystkie swoje czekoladowe pragnienia!

Max De Génie Fondant au Chocolat IG28 wykonany jest z ciemnej czekolady o subtelnym smaku, organicznej i pochodzącej z upraw fair trade, o słodyczy wystarczającej, aby rozpłynąć się podczas degustacji tego pysznego deseru. Jest naturalnie bezglutenowe i ma niski indeks glikemiczny, aby zadowolić słodkie ciągoty bez poczucia winy. 

Mieszanka ma oznakowanie IGC dla kontrolowanego indeksu glikemicznego 28 i bez rafinowanych cukrów, z dodatkiem mąki z łubinu francuskiego, rośliny strączkowej bogatej w białko i błonnik, która jest niezwykle pożądanym elementem zmianowania upraw, ponieważ przyczynia się do różnorodności biologicznej gleby.

Co to jest IGC?

Jest to etykieta poświadczająca, że produkt został przebadany i gwarantuje bardzo niski indeks glikemiczny (<30). Na opakowaniu znajdziesz wskazówki dotyczące indeksu glikemicznego gotowego ciasta w zależności od tego jakich dodatków użyjesz (są 2 opcje przyrządzenia ciasta, jedna zawiera więcej jajek, druga więcej masła)

Mieszanka na ciasto czekoladowe z orzechami Max De Génie Fondant au Chocolat ma naturalny, organiczny skład, wśród jej składników nie znajdziesz ani cukru, ani słodzików, jest słodzona tylko naturalnie słodkim nektarem z pąków palmy kokosowej, który charakteryzuje się znacznie niższym niż cukier indeksem glikemicznym, a sama słodycz jest czysta, bez słodzikowych posmaków.

Najważniejsze informacje o mieszance Max De Génie Fondant Au Chocolat:

  • niskowęglowodanowe
  • obniżona o 50% zawartość cukru
  • 30% niższa słodycz
  • świetny, naturalny, prosty skład
  • łatwe przygotowanie
  • bez dodatku cukru białego / rafinowanego
  • bez glutenu
  • bez sztucznych słodzików
  • bez polioli
  • bez wypełniaczy
  • bez sztucznych aromatów
  • bez soi
  • łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać jajka, mleko i masło 

Wartości Odżywcze

Porcja 42.5g

Wartości odżywcze w:
Porcja 42.5g
100g
Kalorie
170.43
401.00
kJ
712.73
1,677.00
Tłuszcze, w tym
11.86
27.90
tłuszcze nasycone
6.72
15.80
Węglowodany, w tym
9.31
21.90
cukry
8.42
19.80
Błonnik
2.93
6.90
Białko
5.31
12.50
Sól
0.06
0.13

Max De Génie Organic Fondant au Chocolat Gluten Free And Added Sugar Free - mieszanka do przygotowania bezglutenowego, niskowęglowodanowego ciasta czekoladowego bez dodatku rafinowanego cukru

Masa netto: 340g 

Składniki: ciemna czekolada** (miazga kakaowa*, cukier z pąków palmy kokosowej*, masło kakaowe*), cukier z pąków palmy kokosowej*, mieszanka mąk bezglutenowych (migdałowa *, łubinowa*), kakao*.

* składniki pochodzenia organicznego

Alergeny: łubin, migdały; może zawierać gluten i orzechy ziemne

Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta: wartość energetyczna 401,0kcal/1677,0kJ, tłuszcze 27,9g (w tym tłuszcze nasycone 15,8g), węglowodany 21,9g (w tym cukry 19,8g), błonnik 6,9g, białko 12,5g, sól 0,1g

Producent:  Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów. 

Przygotowanie:

  1. Przygotuj dodatkowo 4 jajka, 120g masła lub 120g (130ml) rafinowanego oleju roślinnego o neutralnym zapachu (kokosowy, słonecznikowy,  rzepakowy)
  2. Rozgrzej piekarnik do 180C z termoobiegiem, umieść blachę w środkowej części piekarnika.
  3. Rozpuść masło (lub olej kokosowy) na małym ogniu w rondelku, aż stanie się płynne. Delikatnie mieszając wlej mieszaninę do rondelka, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
  4. Zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia na 2-3 minuty. Dodaj jajka (ważne, aby zawartość garnka nie była zbyt gorąca, aby jajka się nie ścięły i nie ugotowały!). Wymieszaj ponownie.
  5. Okrągłą formę o średnicy 21cm wysmaruj tłuszczem i posyp mąką, wlej do niej ciasto (można też użyć papieru do pieczenia).
  6. Sprawdź, czy piekarnik jest nagrzany do 180C i piecz przez 10 min i ani minuty więcej (to klucz do sukcesu). Jeśli używasz mniejszych foremek np. muffinkowych skróć czas pieczenia to 5-6 minut
  7. Fondant po wyjęciu z piekarnika nadal będzie lejący i TAK MA BYĆ ale po ostygnięciu stężeje.