Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Balviten Low Carb Keto Pizza - bezglutenowa keto pizza z mąki migdałowej 15g białka
Balviten Low Carb Keto Pizza to idealnie chrupki, złocisty, gotowy spód do wypieku pizzy niskowęglowodanowej - bez zagniatania, bez czekania, bez wyrastania, po prostu dodaj ulubione dodatki, wstaw do piekarnika na 7-15 minut - i gotowe!
Balviten Low Carb Keto Pizza to najzdrowsza i najbardziej pożywna alternatywa dla tradycyjnej pizzy, dzięki której możesz cieszyć się pizzą bez żadnych wyrzutów sumienia. Niskowęglowodanowa, bogata w błonnik i bogata w białko, Balviten Low Carb Keto Pizza sprawi, że będziesz się nią delektować, nie rezygnując przy tym ze swojego dobrego samopoczucia. Odkryj przyjemność dbania o siebie z każdym kęsem.
1 pizza (i to bez dodatków) to aż 22,5białka!
Pizza low carb na okrągło!
Uwielbiana za smak, krytykowana za (podobno) niekorzystny wpływ na zdrowie, ale niezaprzeczalnie popularna — pizza jest obecnie znanym na całym świecie daniem, które sprawia przyjemność i wywołuje wyrzuty sumienia. Czy jednak naprawdę zasługuje na opinię niezdrowego, śmieciowego jedzenia? W końcu wszystko zależy od tego, co na niej położymy, prawda? I od tego, czego użyjemy jako ciasta, oczywiście.
Na początek dobra rada dotycząca dodatków: ogranicz przetworzone mięsa i tłuszcze nasycone, zamiast tego dodając dużo warzyw i owoców. Mówiąc ściśle o wartości odżywczej, świeży ananas jest doskonałym wyborem ;)
Jeśli chodzi o spód, oto idealne rozwiązanie: Balviten Low Carb Keto Pizza! Chociaż zawiera dużo mniej węglowodanów niż standardowe ciasto na pizzę, ma wszystkie pyszne właściwości, których oczekujesz od ciasta na pizzę. Dołóż dodatki, upiecz i... buon appetito!
Spód to fundament pizzy - zbuduj na nim swoją moc
- Spód — oczywiście nic bez pokrycia! Twoje ciasto białkowe do pizzy jest doskonałą bazą do każdego rodzaju pizzy, na jaki tylko masz ochotę.
- Sos — większość dostępnych w sklepach, gotowych sosów do pizzy zawiera całą masę cukru, co sprawia, że nie nadaje się dla osób dbających o formę, zamiast tego warto zrobić własny sos ze świeżych pomidorów lub koncentratu pomidorowego, możesz też przyrządzić pizza bianca, bez pomidorów, lub wersję kreatywną z pesto lub awokado!
- Dodatki — Ponieważ białko jest już w spodzie, postaw na zielone warzywa, grzyby, owoce i zioła! Możesz użyć szynki czy pepperoni jeśli nie potrafisz się bez nich obejść. To Ty decydujesz.
- Ser — Jeśli zależy Ci na pizzy dobrze3 zbilansowanej pod kątem wartości odżywczej, nie przesadzaj z serem! Postaw na pyszną, prawdziwą mozzarellę, która zawiera mniej węglowodanów niż większość serów, a jeśli Ci się uda taką znaleźć, wybierz tę o obniżonej zawartości tłuszczu, świetnym pomysłem będzie ser Piórko (koniecznie tarty!). Nie przepadasz za nabiałem? W takim razie możesz zrobić swój własny ser roślinny na bazie orzechów nerkowca, migdałów, soi czy aquafaby.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Balviten High Protein Keto Pizza - gotowy wysokobiałkowy spód do pizzy
Masa netto: 150g
Składniki: woda, mączka migdałowa, błonniki (z babki płesznik, bambusowy, jabłkowy), białka jaj, sól, substancje spulchniające (winian potasu, wodorowęglan sodu)
Alergeny: jaja, sezam, może zawierać soję
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 407.0kcal/1681.0kJ, tłuszcze 35.0g (w tym tłuszcze nasycone 2.9g), węglowodany 1.6g (w tym cukry 1.5g), błonnik 12.0g, białko 15.0g, sól 1.50g
Wartości odżywcze w 150g: wartość energetyczna 610.5kcal/2521.5kJ, tłuszcze 52.5g (w tym tłuszcze nasycone 4.3g), węglowodany 2.4g (w tym cukry 2.2g), błonnik 18.0g, białko 22.5g, sól 2.25g
Ostrzeżenie: Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i matki karmiące.
Warunki Przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wilgocią, światłem i gorącem. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności podana na spodzie opakowania, po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu i spożyć w ciągu 2 dni.