Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Lo-Dough Miracle Caramel Crunch Cake Bar 147kcal - najmniej kaloryczny baton czekoladowo-karmelowy
Lo-Dough to innowacyjna brytyjska marka, która przyzwyczaiła nas do niezwykłych produktów, skrajnie niskowęglowodanowe i ultraniskokaloryczne tortille Lo-Dough pozostawiły konkurencję daleko w tyle, nie inaczej jest z mieszanką do keto ciasta czekoladowego brownie. Mimo to słysząc Miracle Cake Bar można pomyśleć, że to chwyt marketingowy, a nazwa na wyrost - bo co może być magicznego w batonie? Wszystko! Bo Lo-Dough Miracle Caramel Crunch Cake Bar to po prostu kawał dobrego ciasta czekoladowego z karmelem!
Cake Bar to nazwa, która idealnie oddaje charakter - to połączenie ciastka brownie z batonem czekoladowym. Masa jest ciastowa, typowa dla ciasta czekoladowego, lekko wilgotna, biszkoptowo puszysta, ale jednocześnie konkretna, bardziej zwarta niż w typowym cieście, za to polewa ciemnej czekolady szczelnie otulająca batona z każdej strony i ciągnąca masa karmelowa nadaje mu cechy batona. Magiczność polega na tym, że baton ważący 60g, czyli tyle, ile przeciętny baton białkowy, i więcej, niż np. Mars czy Snickers, ma zaledwie 147kcal! Dzięki tak niskiej kaloryczności i znikomej zawartości cukru (zaledwie 1g cukru w całym batonie), możesz cieszyć się intensywnym smakiem solidnej porcji czekoladowego deseru na każdej diecie, a wysoka zawartość błonnika (jeden baton zawiera ponad 15g błonnika, czyli pokrywa ponad połowę dziennego zapotrzebowania na ten składnik) baton na długo syci.
Najważniejsze informacje o Lo-Dough Miracle Caramel Crunch Cake Bar Cake Bar:
- cały baton ma tylko 147kcal!
- znikoma zawartość cukru - tylko 1g cukru w batonie
- słodzony erytrolem i izomaltem - nie zawiera maltitolu ani aspartamu
- bardzo wysoka zawartość sycącego błonnika
- autentyczny smak czekoladowego brownie
Bezbrzeżnie pyszny, ultra satysfakcjonujący czekoladowy Cake Bar smakuje jeszcze lepiej, gdy krótko podgrzejesz go w mikrofalówce, zmienia się w ciepłe, rozpływające się w ustach czekoladowe niebo idealnie zaspokajając ochotę na słodycze gdy czujesz, że jedyne czego pragniesz, to czekolada.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Lo-Dough Miracle Caramel Crunch Cake Bar reduce calorie chocolate flavored bar - baton bez dodatku cukru o smaku czekoladowym z masą o smaku karmelowym w polewie z ciemnej czekolady, o obniżonej kaloryczności, zawiera substancje słodzące
Masa netto 60g
Składniki: niskocukrowa masa karmelowa (21%) (oligofruktoza, regulator wilgotności (regulator wilgotności gliceryna], olej z nasion palmy (certyfikat RSPO], woda, masło (mleko], olej palmowy (certyfikat RSPO], emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, emulgator tristearynian sorbitanu, lecytyna rzepakowa], substancja żelująca (pektyny], sól), polewa o smaku ciemnej czekolady (substancje słodzące (izomalt, sukraloza], olej palmowy (certyfikat RSPO], odtłuszczone kakao, emulgatory (emulgator lecytyna sojowa, emulgator polirycynooleinian poliglicerolu]), rozpuszczalny błonnik kukurydziany, regulator wilgotności (regulator wilgotności gliceryna), woda, substancja słodząca erytrol, błonnik pszenny, albumina (suszone białko jaja kurzego), odtłuszczone kakao, chrupki (2%) (izolat białka serwatkowego (mleko)], mąka ryżowa, odtłuszczone kakao, regulatory kwasowości (węglan potasu, węglan sodu]), stabiliztory (E464, substancja zagęszczająca guma karobowa, substancja zagęszczająca guma ksantanowa), aromaty naturalne, skrobia z tapioki, błonnik ziemniaczany, substancje spulchniające (fosforan monowapniowy, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, węglan sodu), substancje konserwujące (substancja konserwująca sorbinian potasu, przeciwutleniacz kwas askorbinowy), barwnik (barwnik karmel amoniakalny), substancja zagęszczająca mąka konjac, mąka z łuski pyllium, sól.
Alergeny: gluten (pszenica), jaja, soja, mleko; może zawierać gorczycę, sezam, siarczyny, mleko, inne zboża zawierające gluten, orzechy (w tym orzechy ziemne).
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 245,0kcal/1025,7kJ, tłuszcze 9,1g (w tym tłuszcze nasycone 7,5g), węglowodany 40,3g (w tym cukry 2,0g , poliole 28,5g), białko 5,1g, błonnik 7,5g, sól 0,6g
Wartości odżywcze w 1 batonie: wartość energetyczna 147,0kcal/615,4kJ, tłuszcze 5,5g (w tym tłuszcze nasycone 4,5g), węglowodany 24,2g (w tym cukry 1,2g , poliole 17,1g), białko 3,1g, błonnik 4,5g, sól 0,4g
Producent: Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla Lo-Dough Limited.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem i źródłem intensywnych zapachów, po otwarciu opakowania chronić przed wysuszeniem.