Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Targroch Mąka migdałowa 1kg - nieodtłuszczona keto mąka z migdałów kalifornijskich
Duże opakowanie 1KG
Targroch mąka migdałowa nieodtłuszczana, niebielona, odpowiednia dla diety ketogenicznej, znakomicie nadaje się do pieczenia ciast, chlebów, pizzy, gofrów czy omletów.
Pełnotłusta mąka migdałowa jest podstawowym rodzajem mąki stosowanym na diecie ketogenicznej, charakteryzuje się niezwykle niską zawartością węglowodanów (poniżej 12%) i wysoką zwartością tłuszczu (powyżej 50%), stanowi bogate źródło białka (20%) i błonnika. Mąka migdałowa Targroch powstaje z mielonych w całości ze słodkich migdałów kalifornijskich.
Mąka migdałowa jest bogatym źródłem witaminy E, B1, B2, PP, potasu, cynku i magnezu, a także zapewnia porcję nienasyconych kwasów tłuszczowych. Regularne spożywanie migdałów zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się. Mąka migdałowa charakteryzuje się niską zawartością węglowodanów i jest bogata w białko - dzięki właściwej proporcji składników odżywczych, mąka migdałowa jest odpowiednia dla diabetyków, bo ma niski indeks glikemiczny i dzięki temu nie podwyższa poziomu cukru we krwi.
Czy mąka migdałowa i mielone migdały to to samo?
Tak i nie. Zarówno migdały w całości, mielone migdały, mąka migdałowa i masło migdałowe to w 100% migdały, ale różnią się między sobą stopniem zmielenia. Całe migdały mają formę stałą, zmielone przybierają postać orzechowych okruszków, intensywniejsze mielenie zmienia okruszki w przypominającą mokry piasek sypką, półkleistą formę, a najdłuższe mielenie wytrąca z części stałej tłuszcz tworząc krem nazywany masłem migdałowym. W większości przepisów można zastąpić mąkę migdałową mielonymi migdałami, bez większego wpływu na smak, ale będzie to miało wpływ na konsystencję gotowego dania, w szczególności w przypadku ciast i ciastek - ciastka upieczone z mąki migdałowej będą kruche w sposób zbliżony do ciastek maślanych wypiekanych na mące pszennej, a ciastka, w tym także spód do ciasta, upieczone z mielonych migdałów będą miały mniej jednorodną strukturę z tendencją do kruszenia się. Do ciast o charakterze biszkoptowym zamiast pełnotłustej mąki migdałowej lepiej sprawdzi się odtłuszczona mąka migdałowa.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Targroch mąka migdałowa nieodtłuszczona
Masa netto: 1kg
Składniki: mąka migdałowa 100%
Alergeny: może zawierać gluten, orzechy ziemne, soję, sezam i inne orzechy
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 600,0kcal/2519,0kJ, tłuszcze 50,0g (w tym tłuszcze nasycone 3,6g), węglowodany 10,7g (w tym cukry 3,6g), błonnik 10,7g, białko 21,4g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 30g: wartość energetyczna 180,0kcal/755,7kJ, tłuszcze 15,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 3,2g (w tym cukry 1,0g), błonnik 3,2g, białko 6,4g, sól 0,0g
Dystrybutor: kraj pochodzenia surowca USA, zapakowana dla Targroch
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Polecane produkty
Targroch Erytrol 0,5kg - czysty erytrytol kryształ
Sukrin Mandelmehl - odtłuszczona mąka migdałowa 366kcal, 51g białko / 11g węglowodany
Hiszpańska odtłuszczona mąka migdałowa 39g białko / 283kcal
Hiszpańska odtłuszczona mąka migdałowa 1KG - 39g białko / 283kcal
THIS1 Almond niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku chleba z mąką migdałową
NaturAvena mąka migdałowa pełnotłusta, nieodtłuszczona
Targroch Erytrol 1kg - czyty erytrytol sypki słodzik 0kcal
Helcom mąka migdałowa bezglutenowa, pełnotłusta (nieodtłuszczona)
AllNutrition Apple & Pear in Jelly - frużelina jabłkowo-gruszkowa bez dodatku cukru z całymi owocami
Pięć Przemian hiszpańska mąka migdałowa pełnotłusta 0,5kg
Targroch Malinela White - krem o smaku malinowym bez dodatku cukru
Targroch Orangela Choco - krem o smaku kakaowo-pomarańczowym bez dodatku cukru
Targroch Karmela z Solą - krem karmelowy bez cukru z solą morską
Targroch Chocoela White - krem o smaku białej czekolady bez dodatku cukru
BIO PLANET MIGDAŁY MIELONE (MĄKA MIGDAŁOWA) BIO 250 G
Targroch Syrop daktylowy 350g - 100% syrop z daktyli bez dodatku cukru i zagęstników
Targroch Pasta orzechowa 100% orzechów ziemnych 0,9kg
Targroch Pasta kokosowa 500g - kremowy mus100% kokosa bez cukru i słodzików
Targroch Mąka kokosowa 1kg - mocno odtłuszczona, 324kcal & 40g błonnika
Targroch Erytrol 5KG - czysty słodzik erytrytol kryształ 100% w ekonomicznym opakowaniu
Targroch Coco NUTela - krem kokosowy 'crunchy' z wiórkami bez dodatku cukru i oleju palmowego
More Nutrition Brownie Bowl - wegańskie proteinowe ciasto czekoladowe bez cukru i glutenu 0,6kg
Scitec 100% Whey Strawberry - odżywka białkowa WPC z aminokwasami, bromelainą i papainą, Truskawka
Max De Génie BIO Farine d'amande - organiczna odtłuszczona mąka z prażonych migdałów
AllNutrition Apricot & Orange in Jelly - frużelina morelowo-pomarańczowa bez dodatku cukru z całymi owocami
Inni klienci wybrali także
Aerosoles Al Gusto Grilled Chicken - smakowa oliwa extra virgin w spray'u, smak Grillowany Kurczak
N!CK'S Nicks Brownie Crisp - baton 188kcal bez dodatku cukru ze stewią i erytrolem
Mniam Lizak malinowy bez cukru, z ksylitolem i stewią
InStick Mandarin Sticks - rozpuszczalna saszetka smakowa do napoi bez cukru, Mandarynka
Silikonowa foremka do domowych batonów białkowych, na 8 batonów
Basia Basia krem laskowy 100% - pasta laskowa bez dodatku cukru
Sly Nutritia Hazelnut Wafer 91kcal - wafelek z kremem z orzechów laskowych bez cukru
Funky Flavors Sweet Brioche - słodzony aromat babki drożdżowej
BeKeto Erytrol 0,5KG - naturalny słodzik bez kalorii, 0 IG
Krukam pasta orzechowa z ciasteczkami mini 30g
Balviten KETO bajgle z sezamem bez glutenu, 1,28g węglowodanów
Ciao Carb LowBrioche Natural - keto croissant 5g węglowodanów & 10g błonnika
Granex ORGANIC chrupki kukurydziane 40% mniej kcal, Kwiatki

Mąka migdałowa nieodtłuszczana, niebielona. Doskonała jako baza bezglutenowych wypieków, ciast i chlebów, jako dodatek do naleśników, gofrów czy deserów a także jako bezglutenowy zagęstnik lub bezglutenowa panierka.