• Obecnie brak na stanie
Ciao Carb Spaghetti low carb Noodles
  • Ciao Carb Spaghetti low carb Noodles
  • Ciao Carb Spaghetti low carb Noodles
  • Ciao Carb Spaghetti low carb Noodles
  • Ciao Carb Spaghetti low carb Noodles
  • Ciao Carb Spaghetti low carb Noodles
  • Ciao Carb Spaghetti low carb Noodles
Kod produktu: ciao_2_luz_spagh
Ciao Carb

Ciao Carb Nutriwell, Spaghetti - makaron niskowęglowodanowy z psyllium 229kcal / 30g białka 0,5kg

Data ważności: 30.11.2026Obecnie brak na stanie

Nowe opakowanie z dozownikiem! Niskokaloryczny makaron (30% kcal mniej niż zwykły makaron), niskowęglowodanowy (tylko 25g węglowodanów), o wysokiej zawartości błonnika (aż 30g), a przede wszystkim pyszny jak każdy włoski makaron - oto makaron idealny. Odpowiedni dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową lub niskoglikemiczną.

23,81 zł netto

23,81 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 500 g; 4.76zł/100g

  

Nowość! Opakowanie dozujące porcję 50g makaronu!

Linia produktów CiaoCarb Nutriwell została stworzona zmyślą o osobach, które chcą włączyć do  swojej diety więcej białka wyeliminować znaczącą część węglowodanów a jednocześnie ograniczyć kaloryczność posiłków zachowując ich smak. W ten sposób powstały makarony CiaoCarb Nutriwell - niskokaloryczne, niskowęglowodanowe, o zwiększonej zawartości białka i błonnika.

Niskokaloryczne dania z makaronu to optymalne uzupełnienie diety gwarantujące sytość przy obniżonej kaloryczności. Tajemnica makaronów Nutriwell tkwi w połączeniu tradycyjnej włoskiej receptury makaronu z psyllium - naturalnym błonnikiem roślinnym maksymalizującym uczucie sytości, ograniczającym wchłanianie węglowodanów, wspomagającym pracę układu trawiennego i zmniejszającym wahania poziomu cukru we krwi, dzięki czemu zapobiega napadom 'wilczego głodu'.

Najważniejsze informacje o niskowęglowodanowym makaronie Nutriwell:

  • jest wysokoproteinowy (aż 30g białka!),
  • jest niskowęglowodanowy (tylko 25g węglowodanów), dzięki czemu zapobiega skokom poziomu insuliny we krwi, które występują w przypadku jedzenia tradycyjnych makaronów i są odpowiedzialne za napady wilczego głodu.
  • ma wysoką zawartość błonnika (30g - ponad 10 razy więcej błonnika niż tradycyjny makaron)
  • ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu daje uczucie sytości na dłużej i wspomaga proces odchudzania lub utrzymania wagi na właściwym poziomie
  • doskonale sprawdza się we wszystkich przepisach wykorzystujących makaron
  • zawiera psyllium - naturalny błonnik roślinny maksymalizujący uczucie sytości i zmniejszający wchłanianie węglowodanów.

Produkty CiaoCarb charakteryzują się nie tylko doskonałym smakiem, ale też wysoką jakością zastosowanych składników, do ich wypiekania nie są stosowane wzmacniacze smaku, konserwanty, ani sztuczne barwniki a makarony wypiekane są w tradycyjny sposób.

 Niskokaloryczne dania z makaronu Nutriwell SPaghetti

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
149.00
298.00
kJ
623.50
1,247.00
Tłuszcze, w tym
1.00
2.00
tłuszcze nasycone
0.15
0.30
Węglowodany, w tym
12.50
25.00
cukry
0.50
1.00
Błonnik
15.00
30.00
Białko
15.00
30.00
Sól
0.14
0.28

Spaghetti preparazione alimentare a basso contenuto di carboirati - Makaron niskowęglowodanowy Spaghetti

Masa netto: 500g

Składniki: pszenica durum, błonnik pszenny, białko pszenne (gluten), błonnik akacjowy, białko jaja w proszku (jaja), białko sojowe, stabilizator: guma guar E412, psyllium.

Alergeny: produkt zawiera soję, gluten, jaja i pszenicę. W zakładzie przetwarzane są mleko i orzechy.

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1209kJ / 229kcal, tłuszcze 1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g), węglowodany 25g (w tym cukry 1g), błonnik 30g, białko 30g, sól 1,35g

Producent: wyprodukowano we Włoszech przez FOODITALIA srl Viale Stefano Tinozzi snc 65024 MANOPPELLO SCALO (PE) - Włochy

Wyłączny dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem

Czas gotowania: 10 minut w dużej ilości osolonej wody