• Obecnie brak na stanie
LiteFOOD konjak shirataki pasta 1kg
  • LiteFOOD konjak shirataki pasta 1kg
  • LiteFOOD konjak shirataki pasta 1kg
  • LiteFOOD konjak shirataki pasta 1kg
Kod produktu: 5900779360570
liteFOOD

LiteFOOD Makaron Konjac Standard Spaghetti 1kg

Obecnie brak na stanie

Makaron konjac jest zaliczany do produktów zero kalorii (ma 9kcal w 100g). Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru ani soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac jest znany w azjatyckiej kuchni od wieków. Makaron nie ma własnego smaku, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i sosów. Odpowiedni dla wegan.

21,59 zł netto

22,67 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 1000 g; 2.27zł/100g

  

Makaron konjak shirataki w kształcie spaghetti

Duże opakowanie cateringowe 1kg, wystarcza na 4-5 posiłków

Makaron konjac LiteFood, dzięki wysokiej zawartości błonnika glukomannan, pomaga ograniczyć ilość spożywanych wraz z pokarmem kalorii. Zjawisko to wiąże się z właściwościami wchłaniania wody, pod wpływem której błonnik pęcznieje i wypełnia żołądek, zapewniając uczucie sytości na długo po jego spożyciu. Dodatkowo, glukomannan spełnia także szereg innych działań, a w tym normalizuje stężenie cukru we krwi, zmniejsza poziom złego cholesterolu LDL, a także dostarcza bogactwa wapnia, pełniąc rolę suplementacyjną. Wapń, jak wiadomo, wspomaga usuwanie toksyn z organizmu oraz wspiera oczyszczanie żołądka. Glukomannan, wpływając wielorako na apetyt, pomaga przywrócić nad nim kontrolę, i tak też: wypełnia jelita, steruje hormonami apetytu, spowalnia wchłanianie się pożywienia. W związku z tym, glukomannan, poparty zdrową dietą i treningiem, zauważalnie wspiera odchudzanie, przyspieszając utratę zbędnych kilogramów.

Makaron konjac to innowacja w dziedzinie odchudzania, albowiem jest to produkt nie tyle niskokaloryczny, co “bezkaloryczny”, gdyż zawiera jedynie 6,4 kcal na 100g. Makaron konjac jest produkowany z błonnika glukomannan; ten z kolei pozyskuje się z azjatyckiej rośliny - Konjac, która rośnie naturalnie na terenach Japonii oraz Chin. Co ciekawe, chociaż produkt ten gości na polskim rynku stosunkowo od niedawna, jest on znanym elementem posiłków w kuchni azjatyckiej, gdzie stosowany jest już od ok. 2000 lat. Makaron konjac stanowi nie tyle dozwoloną pozycję w menu osób będących na diecie, co wspomaga proces odchudzania, o czym stanowi bogaty udział błonnika rozpuszczalnego w wodzie, o którym jednak więcej piszemy w dalszej części artykułu. Makaron konjac z trudem dostać można w zwykłych sklepach spożywczych; bez problemu można go jednak nabyć, robiąc zakupy online bądź udając się do specjalnych sklepów ze zdrową żywnością. Makaron konjac różni się od tradycyjnych makaronów zawartością (brak udziału węglowodanów, tłuszczy, białek oraz glutenu), jak i wyglądem (przezroczysty), i jest podatny na aromatyzację za pomocą przypraw. Umiejętne przygotowanie makaronu konjac sprawi, że będzie on nie tylko ciekawym urozmaiceniem diety, ale też przyspieszy redukcję i przywróci nam kontrolę nad apetytem.

Sposób przygotowania makaronu shirataki LiteFood:

  • Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy
  • Sposób przygotowania II: Gotować ok. 3 minuty, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.                                                        
  • Sposób przygotowania III: Smażyć przez 5 minut na patelni, dodać do ulubionej potrawy.

Wartości Odżywcze

Porcja 300g

Wartości odżywcze w:
Porcja 300g
100g
Kalorie
kJ
Tłuszcze, w tym
tłuszcze nasycone
Węglowodany, w tym
cukry
Błonnik
Białko
Sól