• Obecnie brak na stanie
Kania Low Fat Pesto alla Genovese - zielone pesto z bazylii o obniżonej o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Kania Low Fat Pesto alla Genovese - zielone pesto z bazylii o obniżonej o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Kania Low Fat Pesto alla Genovese - zielone pesto z bazylii o obniżonej o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Kania Low Fat Pesto alla Genovese - zielone pesto z bazylii o obniżonej o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Kania Low Fat Pesto alla Genovese - zielone pesto z bazylii o obniżonej o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Kania Low Fat Pesto alla Genovese - zielone pesto z bazylii o obniżonej o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Kania Low Fat Pesto alla Genovese - zielone pesto z bazylii o obniżonej o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Kania Low Fat Pesto alla Genovese - zielone pesto z bazylii o obniżonej o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Kania Low Fat Pesto alla Genovese - zielone pesto z bazylii o obniżonej o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Kania Low Fat Pesto alla Genovese - zielone pesto z bazylii o obniżonej o obniżonej zawartości tłuszczu
Kod produktu: 4056489571490

Kania Low Fat Pesto alla Genovese - zielone pesto z bazylii o obniżonej o obniżonej zawartości tłuszczu

Data ważności: 28.02.2026Obecnie brak na stanie

Oryginalne włoskie pesto z dużą ilością bazylii (prawie 50%), serem owczym Pecorino Romano i Grana Padano, z nerkowcami i orzeszkami piniowymi, niskotłuszczowe - ma aż o 30% mniej tłuszczu niż pełnotłuste Pesto alla genovese tej samej marki. Świetny skład, na pierwszym miejscu bazylia, z dodatkiem nerkowców, orzeszków piniowych - autentyczne smaki z włoskiej knajpki.

8,09 zł netto

8,74 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 190 g; 4.60zł/100g

Główny smak: Smak bazylia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Bazyliowe pesto Kania Low Fat Pesto Genovese to klasyczny włoski sos do makaronu na bazie bazylii, nerkowców i orzeszków piniowych, to świetny sposób na szybki i smaczny obiad dla osób uwielbiających włoskie smaki i szukających przepisów na łatwe, szybkie lekkie obiady o ograniczonej kaloryczności i obniżonej zawartości tłuszczu.

Klasyczne włoskie pesto jest pysznym ,ale dość kalorycznym produktem, ze względu na duże ilości oleju, sera i orzechów piniowych, które są jego składnikami. Jedna łyżka tradycyjnego pesto alla genovese zawiera około 80-90 kalorii. W przypadku pesto z dodatkiem sera, zawartość tłuszczu i kalorii może być jeszcze wyższa. Z tego powodu, osoby, które chcą kontrolować ilość spożywanych kalorii powinny spożywać pesto w umiarkowanych ilościach, bo mimo, że może być dobrym źródłem zdrowych składników odżywczych, takich jak olej z oliwek, bazylia czy orzechy piniowe, spożywane w nadmiarze może przyczynić się do nadwagi i innych problemów zdrowotnych. Chyba, że... zamienisz zwykłe pesto na takie o obniżonej o 30% zawartości tłuszczu!

Oparte o prawdziwe, naturalne, intenywnie aromatyczne składniki odchodzone fit pesto jest dobrym wyborem dla osób, które chcą zmniejszyć spożycie tłuszczu w diecie, ale wciąż cieszyć się smakiem pesto alla genovese.  Mieszanka ta zamknięte w słoiczku to prawdziwa kwintesencja śródziemnomorskiej Italii, a makaronowe penne oblepione tym aromatycznym sosem stanowi królewską potrawę samo w sobie i nie wymaga już żadnych więcej dodatków. 

Bazyliowe pesto Kania Low Fat Pesto Genovese to niskokaloryczna wersja bazyliowego pesto na bazie bazylii, nerkowców, orzeszków piniowych i dojrzewających twardych włoskich serów. Idealnie dobrana kompozycja przypraw dodatkowo nadaje śródziemnomorskiego, ziołowego aromatu. Jest to idealny dodatek do sałatek,  jak również kanapek, naleśników czy prawdziwej włoskiej pizzy.

Najważniejsze informacje o Bazyliowe pesto Kania Low Fat Pesto Genovese:

  • prosty skład
  • aż 49% bazylii
  • 30% mniej tłuszczu niż zwykłe pesto
  • bez dodatku cukru
  • z doskonałej jakości składnikami oddającymi klimat i charakter włoskiej kuchni: nerkowcami, orzeszkami pinii, serem owczym Pecorino Romano i Grana Padano

Wartości Odżywcze

Porcja 47.5g

Wartości odżywcze w:
Porcja 47.5g
100g
Kalorie
86.93
183.00
kJ
359.10
756.00
Tłuszcze, w tym
7.36
15.50
tłuszcze nasycone
1.24
2.60
Węglowodany, w tym
2.80
5.90
cukry
0.29
0.60
Białko
1.47
3.10
Sól
0.67
1.42

Kania Low Fat Pesto alla Genovese- sos do makaronu z bazylią o obniżonej zawartości tłuszczu*

*Zawiera o 30% mniej tłuszczu niż standardowy sos Pesto alla Genovese tej samej marki

Masa netto: 190g (212ml)

Składniki: włoska bazylia (49%), woda, olej słonecznikowy (10%), ser Grana Padano ChNP (2,5% {mleko, sól, podpuszczka zwierzęca, substancj konserwująca liozym (z jaj)}, nerkowce (2%), mąka ryżowa, błonnik bambusowy, ser Pecorino Romano ChNP (1%) {mleko owcze, sól, podpuszczka zwierzęca}, 1% orzeszki piniowe, sól, kwas mlekowy, przeciwutleniacz kwas cytrynowy, kwas askrobinowy, czosnek.

Alergeny: mleko krowie i owcze, jaja, orzechy nerkowca i piniowe, może zawierać inne orzechy.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 756kJ / 183kcal, tłuszcze 15,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6g), węglowodany 5,9g (w tym cukry 0,6g), białko 3,1g, sól 1,42g

Producent:  wyprodukowano w UE

Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 tygodni.