Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
MyProtein Impact Whey Hokkaido Milk 0,5kg - legendarnie najlepszy smak odżywki białkowej
Odżywki białkowe MyProtein Impact Whey Protein są cenione z uwagi na skład, jakość, wysoka zawartość białka, niską zwartość węglowodanów i tłuszczu. To znana marka i od tej strony nie trzeba jej przedstawiać nikomu, kto 'siedzi' w tematyce fitness. MyProtein ma prawdopodobnie najszerszą ofertę makową odzywek białkowych na europejskim rynku - jest ich łącznie kilkadziesiąt! Na półkach Guiltfree znajdziesz 'tylko' kilkanaście z nich, wybieramy w podstawowych smakach, które lubią wszyscy, takie jak wanilia, czekolada czy truskawka, oraz te wyjątkowe, których nie znajdziesz w ofercie innych marek, takie jak Stracciatella, Stroopwafel (holenderskie wafle cukrowe), Crème brûlée czy Pastél de Nata (portugalskie babeczki z kremem budyniowym). I to właśnie ten drugi powód stoi za pojawieniem się u nas tego konkretnego smaku MyProtein Impact Whey Hokkaido Milk, bo to nasze odkrycie sezonu i chcemy się z wami nim podzielić!
Hokkaido Milk - co to jest i jak smakuje?
Przyznajemy bez bicia: nasze pierwsze spotkanie ze smakiem Hokkaido Milk było napędzane jesiennymi nastrojami i poszukiwaniem odżywki o smaku dyniowym albo ciasta dyniowego. A tu niespodzianka:
Smak Hokkaido Milk nie ma nic wspólnego z dynią!
Hokkaido słynie nie tylko z uprawy niewielkiej dyni Hokkaido (nazywanej także dynią Uchiki Kuri), ale przede wszystkim z niezwykłego mleka i wyrobów mleczarskich najwyższej jakości. Pomijając fakt, że Japonia jest drogim krajem sama w sobie, mleko Hokkaido od tamtejszych krów jest uznawane za wyrób luksusowy i ma wysoką cenę nawet jak na japońskie standardy, i pomimo wysokiej ceny, mleko z Hokkaido stanowi 50% całkowitej sprzedaży mleka na całym japońskim rynku! Wypasane na otwartych przestrzeniach, na zielonych pagórkach owianej optymalnym klimatem wyspy, bezstresowo hodowane krowy, które ich opiekunowie traktują z troską taką, jakby to był ich własne dzieci, dają mleko o niezwykłej kremowości, cenione za swój smak nie tylko w Japonii, ale także odległych zakątkach świata - mleko Hokkaido Milk jest eksportowane m.in. do Australii, Singapuru czy Kanady. To właśnie słynne mleko Hokkaido Milk stanowi o wyjątkowości takich wypieków jak puszysty chałkopodobny, słodkawy Hokkaido Milk Bread, czyli mleczny chleb Hokkaido, czy Hokkaido Milk Beer Bilk (Bilk = Beer + Milk), czyli słodkie połączenie piwa i 30% mleka.
Jeśli odżywka proteinowa to dla ciebie nie tylko sposób na suplementację białka, ale także, a może przede wszystkim, słodycz, składnik deserów, to MyProtein Impact Whey Hokkaido Milk może okazać się dla Ciebie takim samym odkryciem jak dla nas! Smak jest bardzo słodki, przypomina nieco w smaku mleko w proszku dla dzieci (kto jadł, ten wie o czym mowa), to połączenie smaku kremówki, bitej śmietany, tradycyjnych lodów śmietankowych na śmietance - wszystkie te smaki łączy intensywna słodycz, mleczność i tłustość, i taka właśnie jest ta odżywka, daje autentyczne wrażenie tłustego smaku, przepięknie paruje się więc z odtłuszczonym nabiałem: skyrem czy owsianką, ale też tworzy fenomenalne combo z masłem orzechowym w proszku PB2
Zmieszaj 2 łyżki PB2 i porcję odżywki MyProtein Impact Whey Hokkaido Milk, dodaj 4 łyżki wody do uzyskania kremowej konsystencji, rozsmaruj na waflu ryżowym.
Nie ma za co :)
Podobnie jak wszystkie pozostałe smaki Impact Whey Protein, także i ten poza walorami smakowymi stanowi bogate źródło koncentratu białek serwatkowych WPC charakteryzujących się najwyższą wartością biologiczną (BV) z pośród wszystkich znanych koncentratów białek serwatkowych na rynku. Impact Whey protein zawiera wysoki poziom aminokwasów egzogennych i endogennych i dostarcza 80g białka na 100g (suchej masy) przy bardzo niskiej zawartości tłuszczu i laktozy, co oznacza znakomity stosunek kaloryczności do ilości białka w porcji.
Najważniejsze zalety MyProtein Impact Whey Protein:
- intensywne, naturalne i wyjątkowe smaki
- krótki skład, bez wypełniaczy
- najwyższej jakości białko
- optymalnie słodkie, nie wymaga dosładzania
- dobrze się miesza i rozpuszcza
- bardzo dobry profil aminokwasowy, ponad 2g leucyny w porcji
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
MyProtein Impact Whey Protein Hokkaido Milk - odżywka białkowa o smaku mleka, suplement diety bez dodatku cukru z substancjami słodzącymi
Masa netto: 500g
Składniki: koncentrat białka serwatkowego (mleko) (97%) [zawiera emulgatory; lecytyna słonecznikowa, lecytyna sojowa], aromat mleczny, substancja słodząca (sukraloza).
Alergeny: mleko, soja; może zawierać jaja, orzechy i sezam.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 398,8kcal/1670,9kJ, tłuszcze 8,0g (w tym tłuszcze nasycone 4,8g), węglowodany 5,1g (w tym cukry 3,9g), białko 80,1g, sól 0,5g
Wartości odżywcze w 25g: wartość energetyczna 99,7kcal/417,7kJ, tłuszcze 2,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,2g), węglowodany 1,2g (w tym cukry 0,9g), białko 20,0g, sól 0,1g
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: Dodaj 1 miarkę (25g) do 150-200ml wody lub mleka i spożyj 30 minut przed i/lub po Twoim treningu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia! Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Ostrzeżenie: Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i matki karmiące
Producent: wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla MyProtein The Hut Group, The Stables, Gadbrook Park, Gadbrook Way, Rudheath, Northwich, UK, CW9 7RA
Najlepiej spożyć przed końcem (miesiąc/ rok) i nr partii: patrz na opakowaniu obok kodu kreskowego. Uwaga! Data DOM oznacza datę produkcji i nr partii, a nie termin przydatności do spożycia
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wilgocią, światłem i gorącem. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.