Good Dee's Low Carb Multi Purpose Bread Mix
  • Good Dee's Low Carb Multi Purpose Bread Mix
  • Good Dee's Low Carb Multi Purpose Bread Mix
  • Good Dee's Low Carb Multi Purpose Bread Mix
  • Good Dee's Low Carb Multi Purpose Bread Mix
  • Good Dee's Low Carb Multi Purpose Bread Mix
  • Good Dee's Low Carb Multi Purpose Bread Mix
Kod produktu: 860001992427
Good Dee's

Good Dee's Low Carb Multi Purpose Bread - uniwersalna mieszanka do keto chlebka niskowęglowodanowego bez glutenu

Data ważności: 14.03.2025Ostatnie sztuki w magazynie

Uniwersalna mieszanka do wypieku odpowiedniego dla diety ketogenicznej pieczywa: chleba, bułek i focacci. Kromka takiego chlebka to tylko 2g węglowodanów netto, bez  jakichkolwiek sztucznych składników.

65,59 zł netto

68,87 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 258 g; 26.69zł/100g

Główny smak: Smak migdały – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Oparta o mąkę migdałową bezglutenowa mieszanka do przygotowania miękkiego, odpowiedniego dla diety ketogenicznej pieczywa: chleba, bułek i focacci. Kromka takiego chlebka to tylko 2g węglowodanów netto, dzięki czemu pieczywo jest odpowiednie dla diety niskowęglowodanowej, ze szczególnym uwzględnieniem diety ketogenicznej, diabetycznej i LCHF. Przygotowany z tej mieszanki chlebek jest idealnie pyszny jak najlepszy domowy wypiek.

W zależności od proporcji dodatków (jajka, woda, oliwa, ocet jabłkowy),  z mieszanki możesz przygotować tradycyjny domowy biały chleb, apetyczne bułeczki albo śródziemnomorską focaccię. Szczegółowe instrukcje znajdziesz na opakowaniu i w zakładce 'Skład'.

Najważniejsze informacje o uniwersalnej keto mieszance chlebowej Good Dee's:

  • bez dodatku cukru
  • tylko 2g węglowodanów netto w kromce
  • odpowiednia dla diety keto, peleo, diabetycznej, LCHF, Atkins, South Beach
  • 100% w pełni naturalne składniki
  • bez glutenu,
  • bez zbóż,
  • bez soi,
  • bez kukurydzy,
  • bez słodzików
  • łatwa w przygotowaniu, wymaga dodania tylko mokrych składników

Mieszanki Good Dee's Still Sweet są nie tylko łatwe w użyciu (poradzi sobie z nim nawet totalny kulinarny laik), ale przede wszystkim genialnie smakują - chociaż mają bardzo prosty i krótki skład, w opakowaniu jest niemal wszystko czego potrzebujesz, żeby wyczarować ciasto, musisz tylko dodać 1, 2 lub 3 mokre składniki.

Szukasz inspiracji? Dodaj do chlebka zioła, chilli, ostry ser cheddar albo bekon. Podaj go jako dodatek do mięsa, pieczonego kurczaka albo Strogonova, świetnie sprawdza się jako przystawka do dań kuchni hinduskiej w miejsce tradycyjnej pity czy chlebka naan.

Wartości Odżywcze

Porcja 22g

Wartości odżywcze w:
Porcja 22g
100g
Kalorie
100.00
454.55
kJ
419.00
1,904.55
Tłuszcze, w tym
6.00
27.27
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
2.00
9.09
cukry
1.00
4.55
Błonnik
6.00
27.27
Białko
5.00
22.73
Sól
0.60
2.73

Good Dee's Low Carb Multi Purpose Bread Baking Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego chleba bez dodatku cukru

Masa netto: 258g

Składniki: mąka migdałowa, rozpuszczalny błonnik z tapioki, białko jaja w proszku, łuska psyllium, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, drożdże, sól.

Alergeny: migały, jaja; może zawierać soję, mleko i orzechy; produkt bezglutenowy, wolny od zanieczyszczeń krzyżowych glutenem

Wartości odżywcze w 1 porcji mieszanki (22g, 12 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 100,0kcal/419,0kJ, tłuszcze 6,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 2,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 6,0g, białko 5,0g, sól 0,6g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 454,5kcal/1904,5kJ, tłuszcze 27,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 9,0g (w tym cukry 4,5g), błonnik 27,2g, białko 22,7g, sól 2,7g

Producent:  Wyprodukowano w USA dla Good Dee's

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Sposób przygotowania: 

CHLEB (16 kromek)

Dodatkowo przygotuj: 4 duże jajka, 2 łyżki octu jabłkowego albo winnego, 60ml bardzo ciepłej wody

  1. Rozgrzej piekarnik do 175°C 
  2. Natłuść keksówkę długości 20cm
  3. Zmieszaj wszystkie składniki i całą zawartość opakowania
  4. Przelej masę do natłuszczonej formy, piecz przez 30-40 minut do 'suchego patyczka'
  5. Ostudź i dopiero po całkowitym ostudzeniu wyjmij z formy i pokrój na kromki

BUŁKI (9-12 sztuk)

Dodatkowo przygotuj: 2 duże jajka, 2 łyżki octu jabłkowego albo winnego, 2 łyżki oliwy

  1. Rozgrzej piekarnik do 175°C 
  2. Wyłóż blachę papierem
  3. Zmieszaj wszystkie składniki i całą zawartość opakowania
  4. Podziel ciasto na części, ułóż na blasze kulki ciasta w równych odstępach, piecz przez 10-15 minut na złoto
  5. Jedz  po przestudzeniu

FOCACCIA (2 sztuki o średnicy 15cm)

Dodatkowo przygotuj: 1 duże jajko, 30ml bardzo ciepłej wody, 3 łyżki oliwy

  1. Rozgrzej piekarnik do 175°C 
  2. Wyłóż blachę papierem
  3. Zmieszaj wszystkie składniki i całą zawartość opakowania
  4. Uformuj dwa placki zwilżonymi dłońmi, aby się równomiernie upiekły powinny mieć grubość  max 1,5cm
  5. Piecz 10-15 minut na złoto
  6. Przed jedzeniem, krojeniem lub dodaniem z wierzchu dodatków odczekaj na całkowite wystudzenie

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 454,5kcal/1904,5kJ, tłuszcze 27,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 9,0g (w tym cukry 4,5g), błonnik 27,2g, białko 22,7g, sól 2,7g

Wartości odżywcze w 22g: wartość energetyczna 100,0kcal/419,0kJ, tłuszcze 6,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 2,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 6,0g, białko 5,0g, sól 0,6g