Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Good Dee's Low Carb Multi Purpose Bread - uniwersalna mieszanka do keto chlebka niskowęglowodanowego bez glutenu
Oparta o mąkę migdałową bezglutenowa mieszanka do przygotowania miękkiego, odpowiedniego dla diety ketogenicznej pieczywa: chleba, bułek i focacci. Kromka takiego chlebka to tylko 2g węglowodanów netto, dzięki czemu pieczywo jest odpowiednie dla diety niskowęglowodanowej, ze szczególnym uwzględnieniem diety ketogenicznej, diabetycznej i LCHF. Przygotowany z tej mieszanki chlebek jest idealnie pyszny jak najlepszy domowy wypiek.
W zależności od proporcji dodatków (jajka, woda, oliwa, ocet jabłkowy), z mieszanki możesz przygotować tradycyjny domowy biały chleb, apetyczne bułeczki albo śródziemnomorską focaccię. Szczegółowe instrukcje znajdziesz na opakowaniu i w zakładce 'Skład'.
Najważniejsze informacje o uniwersalnej keto mieszance chlebowej Good Dee's:
- bez dodatku cukru
- tylko 2g węglowodanów netto w kromce
- odpowiednia dla diety keto, peleo, diabetycznej, LCHF, Atkins, South Beach
- 100% w pełni naturalne składniki
- bez glutenu,
- bez zbóż,
- bez soi,
- bez kukurydzy,
- bez słodzików
- łatwa w przygotowaniu, wymaga dodania tylko mokrych składników
Mieszanki Good Dee's Still Sweet są nie tylko łatwe w użyciu (poradzi sobie z nim nawet totalny kulinarny laik), ale przede wszystkim genialnie smakują - chociaż mają bardzo prosty i krótki skład, w opakowaniu jest niemal wszystko czego potrzebujesz, żeby wyczarować ciasto, musisz tylko dodać 1, 2 lub 3 mokre składniki.
Szukasz inspiracji? Dodaj do chlebka zioła, chilli, ostry ser cheddar albo bekon. Podaj go jako dodatek do mięsa, pieczonego kurczaka albo Strogonova, świetnie sprawdza się jako przystawka do dań kuchni hinduskiej w miejsce tradycyjnej pity czy chlebka naan.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Good Dee's Low Carb Multi Purpose Bread Baking Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego chleba bez dodatku cukru
Masa netto: 258g
Składniki: mąka migdałowa, rozpuszczalny błonnik z tapioki, białko jaja w proszku, łuska psyllium, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, drożdże, sól.
Alergeny: migały, jaja; może zawierać soję, mleko i orzechy; produkt bezglutenowy, wolny od zanieczyszczeń krzyżowych glutenem
Wartości odżywcze w 1 porcji mieszanki (22g, 12 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 100,0kcal/419,0kJ, tłuszcze 6,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 2,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 6,0g, białko 5,0g, sól 0,6g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 454,5kcal/1904,5kJ, tłuszcze 27,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 9,0g (w tym cukry 4,5g), błonnik 27,2g, białko 22,7g, sól 2,7g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Good Dee's
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Sposób przygotowania:
CHLEB (16 kromek)
Dodatkowo przygotuj: 4 duże jajka, 2 łyżki octu jabłkowego albo winnego, 60ml bardzo ciepłej wody
- Rozgrzej piekarnik do 175°C
- Natłuść keksówkę długości 20cm
- Zmieszaj wszystkie składniki i całą zawartość opakowania
- Przelej masę do natłuszczonej formy, piecz przez 30-40 minut do 'suchego patyczka'
- Ostudź i dopiero po całkowitym ostudzeniu wyjmij z formy i pokrój na kromki
BUŁKI (9-12 sztuk)
Dodatkowo przygotuj: 2 duże jajka, 2 łyżki octu jabłkowego albo winnego, 2 łyżki oliwy
- Rozgrzej piekarnik do 175°C
- Wyłóż blachę papierem
- Zmieszaj wszystkie składniki i całą zawartość opakowania
- Podziel ciasto na części, ułóż na blasze kulki ciasta w równych odstępach, piecz przez 10-15 minut na złoto
- Jedz po przestudzeniu
FOCACCIA (2 sztuki o średnicy 15cm)
Dodatkowo przygotuj: 1 duże jajko, 30ml bardzo ciepłej wody, 3 łyżki oliwy
- Rozgrzej piekarnik do 175°C
- Wyłóż blachę papierem
- Zmieszaj wszystkie składniki i całą zawartość opakowania
- Uformuj dwa placki zwilżonymi dłońmi, aby się równomiernie upiekły powinny mieć grubość max 1,5cm
- Piecz 10-15 minut na złoto
- Przed jedzeniem, krojeniem lub dodaniem z wierzchu dodatków odczekaj na całkowite wystudzenie
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 454,5kcal/1904,5kJ, tłuszcze 27,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 9,0g (w tym cukry 4,5g), błonnik 27,2g, białko 22,7g, sól 2,7g
Wartości odżywcze w 22g: wartość energetyczna 100,0kcal/419,0kJ, tłuszcze 6,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 2,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 6,0g, białko 5,0g, sól 0,6g