• Obecnie brak na stanie
Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
  • Hoosier Italian Style Hard Cheese Powder
Kod produktu: B07XRW5S94
Hoosier Hill Farm

Hoosier Italian Style Hard Cheese - 100% ser w typie parmezan w proszku bez dodatków

Obecnie brak na stanie

Ser w proszku - czysty, sproszkowany dojrzewający twardy ser włoski typu parmezan o ultra intensywnym  smaku i aromacie pochodzącym wyłącznie z naturalnego sera - zero dodatku aromatów, zero sztucznych barwników, czysty ser w najdoskonalszej postaci o tak skoncentrowanym smaku, że wystarczy 1 łyżka, aby zmienić zwykłą potrawę w serową cudowność.

92,88 zł netto

92,88 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 300 g; 30.96zł/100g

Główny smak: Smak ser – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Jeśli z pizzy najbardziej lubisz ser, jedzenie tostów zaczynasz od obskubania kawałków przypieczonego sera wystających po bokach, w spaghetti  najbardziej lubisz parmezan, jedząc makaron a la Alfredo najbardziej interesujesz się serem a Mac & Cheese możesz jeść na każdy posiłek od rana do wieczora... to ser w proszku jest właśnie dla Ciebie.

Hoosier Farm to tradycyjna rodzinna farma specjalizująca się w produkcji serów i nabiału w proszku - pełnych intensywnego smaku, i tylko smaku - bo wypełnione nieziemskim smakiem i aromatem słoje to czysty ser, zero wypełniaczy, aromatów czy sztucznych barwników. Tym właśnie produkty Hoosier Farm różnią się od mieszanek takich jak np. Kernel Seasons - Hoosier to po prostu ser. Nie przyprawa o smaku sera, nie aromat sera, tylko ser. I to ser w nie byle jakiej postaci - niemal całkowicie pozbawiony wody serowy proszek ma niebywale intensywny aromat, dzięki temu wystarczy naprawdę nieduża ilość, dosłownie jedna łyżka, aby nadać potrawie bajeczny serowy smak i zapach, od którego aż kręci w nosie a kubeczki smakowe włączają piąty bieg w oczekiwaniu na serowe morze cudowności, w którym będą się taplać.

Fit Mac & Cheese - spróbuj!

Żółte sery i sery pleśniowe to jedna z pierwszych pozycji, którą usuwamy przechodząc na dietę - są tłuste i kaloryczne. I pyszne. Naszym odkryciem ostatnich tygodni są makarony w sosie serowym - trudno nazwać takie danie fit, prawda? Nieprawda! Spójrz na zdjęcie, widzisz tę makaronową pokusę skąpaną w gęstym sosie serowym? Pełen talerz mega sycącego makaronu serowego nie ma nawet 100kcal! Oryginalna wersja Mac & Cheese  ze zwykłym makaronem, masłem i  żółtym serem to bagatela 800kcal. Spora różnica, prawda? :) Dla niektórych to połowa dziennego zapotrzebowania kalorycznego w czasie redukcji!

To przepyszne danie wyczarujesz w 3 minuty wrzucając na patelnię opakowanie makaronu (najbardziej polecamy penne LiteFood Xtra, ten kształt świetnie łączy się z sosem) i podgrzejesz na patelni z 20g cheddara w proszku. Wolisz makaron a la Alfredo - wybierz mieszankę Cheddara z serem bleu, a do tortilli a la Quatro Fromaggi polecamy mega aromatyczną mieszankę ze Stiltonem.

Sery w proszku Hoosier Farm - najważniejsze informacje

  • skoncentrowany smak sera
  • sam ser - zero dodatku aromatów
  • ultra wydajny, także pod względem kalorycznym - do 1 porcji serowego sosu wystarczy 15g - 20g proszku (ok 80kcal - 100kcal)
  • odpowiedni dla wegetarian - ser hodowany na bazie podpuszczki drobnoustrojowej, a nie pochodzenia zwierzęcego 

Ser w proszku - propozycje zastosowania w przepisach i daniach

  • sos serowy: zmieszaj 50g masła, 50ml mleka i 2 łyżki sera w proszku, podgrzewaj 5 minut na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje
  • jako posypka do warzyw: kalafiora, brokułów, szparagów
  • posypka do wafli ryżowych, np. z odrobioną masła
  • dodatek do frytek, popcornu, precelków
  • dodatek do makaronów i ryżu w każdej postacie
  • dodatek do nadzienia do pieczonego kurczaka i innych mięs
  • dodatek do tortilli, burito itp.
  • w połączeniu z jogurtem, śmietaną lub awokado - jako dip serowy

Wartości Odżywcze

Porcja 5g

Wartości odżywcze w:
Porcja 5g
100g
Kalorie
25.50
510.00
kJ
106.85
2,136.90
Tłuszcze, w tym
1.78
35.50
tłuszcze nasycone
1.15
23.00
Węglowodany, w tym
0.25
5.00
cukry
0.25
5.00
Białko
2.08
41.50
Sól
0.44
8.80

Hoosier Hill Farm Italian Style Hard Cheese Powdered - sproszkowany pasteryzowany dojrzały twardy ser typu parmezan w proszku

Masa netto: 300g

Składniki: ser (mleko), sole emulgujące fosforany sodu.

Alergeny: mleko, może zawierać soję i orzechy, w tym orzechy ziemne, jaja, łubin i pszenicę.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 510,0kcal/2136,9kJ, tłuszcze 35,5g (w tym tłuszcze nasycone 23,0g), węglowodany 5,0g (w tym cukry 5,0g), białko 41,5g, sól 8,8g

Wartości odżywcze w 5g: wartość energetyczna 25,5kcal/106,8kJ, tłuszcze 1,7g (w tym tłuszcze nasycone 1,1g), węglowodany 0,2g (w tym cukry 0,2g), białko 2,0g, sól 0,4g

Producent: zapakowano w Belgii dla Willshire Europe bvba, Meirelos 41, 9800Deinze, Belgia, z surowca wyprodukowanego w USA przez Hoosier Hill Farm LLC, 6931 Lincoln Parkway, Fort Wayne, IN 46804

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie ma potrzeby przechowywania w lodówce przed otwarciem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy.