Dr Oetker galaretka bez cukru marzanka, 2-pak
Marzankowa (świeży, ziołowo-cytrusowy smak) galaretka bez cukru Dr Oetker to łatwy i szybki do przygotowania deser - możesz połączyć ją z lodami, świeżymi owocami, podać z syropem. Gotową galaretkę możesz podać jako dodatek do lekkiego biszkoptu. Jednym z łatwiejszych do przygotowania ciast jest sernik na zimno przygotowany na bazie twarogu i galaretki - jeśli użyjesz do tego galaretki bez cukru Dr Oetker, gotowe ciasto będzie bogate w białko, niskokaloryczne i niskowęglowodanowe.
Jedna porcja galaretki ma tylko 8kcal i 0g węglowodanów - 10 razy mniej kalorii i ponad 30 razy mniej węglowodanów niż tradycyjna galaretka słodzona cukrem. Jeśli lubisz słodkie desery albo chcesz podać galaretkę bez dodatków jako samodzielny deser, dodaj do niej ulubiony słodzik - najlepiej sprawdzi się stewia albo sukraloza.
Galaretka bez cukru Dr Oetker:
- niskokaloryczna
- niski indeks glikemiczny
- odpowiednia dla diabetyków
- bez cukru
- bez tłuszczu
Porcja 125 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | 8.00 kcal | 6.40 kcal | ||
kJ | 33.52 kJ | 26.82 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 0.00 g | 0.00 g | ||
tłuszcze nasycone | 0.00 g | 0.00 g | ||
tłuszcze trans | ||||
tłuszcze jednonienasycone | ||||
tłuszcze wielonienasycone | ||||
Węglowodany, w tym | 0.00 g | 0.00 g | ||
cukry | 0.00 g | 0.00 g | ||
poliole | ||||
skrobie | ||||
Białko | 2.00 g | 1.60 g | ||
Błonnik | ||||
Erytrytol | ||||
Sód | 12.00 mg | 9.60 mg | ||
(ekwiwalent soli) | 30.00 mg | 24.00 mg | ||
Uwagi |
Dr. Oetker Götterspeise Waldemeister-Geschmack - Galaretka instant, bez cukru, o smaku marzankowym
Masa netto: 25g (2 opakowania x 12,5g; jedno opakowanie do przygotowania 500ml galaretki)
Składniki: Żelatyna, regulator kwasowości kwas fumarowy, barwniki (koncentrat krokosza barwierskiego), aromat, barwnik E131.
Wartości odżywcze w 100g gotowej galaretki przygotowanej według zaleceń na etykiecie: wartość energetyczna 6,4kcal / 28kJ, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 0g (w tym cukry 0g), białko 2g, błonnik 0g, sól 30mg
Producent: wyprodukowano w Niemczech dla Dr. August Oetker Nahrungsmittel KG. Lutterstraße 14. 33617 Bielefeld
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.
Sposób przygotowania:
- Wsyp zawartość 1 saszetki do dużego garnka; jeśli chcesz możesz dodać słodzik - wybierz taki, który nie zmienia smaku w wysokiej temperaturze, np. tagatozę, erytrol, ksylitol, stewię albo sukralozę.
- Zalej zimną wodą i mieszaj, aż proszek się całkowicie rozpuści
- Podgrzewaj cały czas mieszając - nie dopuść do zagotowania
- Zostaw do ostygnięcia, po ostygnięcia wstaw do lodówki, aby galaretka całkowicie zastygła na około 5h
- Serwuj w salaterkach, samą galaretkę, lub z dodatkiem owoców albo ulubionych syropów
- Jeśli chcesz do galaretki dodać owoce zanim zastygnie, unikaj ananasa, kiwi i papai - zawarte w nich enzymy utrudniają zastyganie