Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Adam's Cake Cytryna & Chia - bezglutenowe proteinowe ciasto Adama, mix do wypieku
** DATA WAŻNOŚCI 2023-06-01 **
Uwielbiasz domowe ciasta? My też! :)
Kompletna mieszanka do wypieku bezglutenowego ciasta niskowęglowodanowego z cytryną i nasionami chia - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera. Przygotowanie ciasta zajmie ci kilka minut, a czas pieczenia to nieco ponad pół godziny - po 3kwadransach możesz cieszyć się smakiem aromatycznego, własnoręcznie przygotowanego zdrowego ciasta bez dodatku cukru i bez glutenu, o wysokiej zawartości białka.
Mieszanka Adam's Bread umożliwia wypiek dużej formy bezglutenowego ciasta, albo partii apetycznych mufinek. Jedna muffinka dostarczy aż 17g białka i jednocześnie mniej niż 2g węglowodanów!
Do przygotowania mieszanki zostały zastosowane składniki najwyższej jakości: czyste białko serwatkowe, organiczna mąka kokosowa, mąka migdałowa oraz cenne nasiona chia i naturalny olejek cytrynowy. Jak wszystkie produkty Adam's Bread także ta mieszanka do przygotowania ciasta jest wolna od soi.
Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Adam's Cake Lemon - Chia - mieszanka do wypieku bezglutenowego ciasta wysokobiałkowego, na bazie mąki kokosowej i migdałowej, z dodatkiem nasion chia i skórki cytrynowej
Masa netto: 200g (masa gotowego wypieku około 400g)
Składniki: białko serwatkowe (z mleka), częściowo odtłuszczona mąka migdałowa, częściowo odtłuszczona organiczna mąka kokosowa, białko jaja w proszku, nasiona chia, substancja spulchniająca dwuwęglan sodu, błonnik cytrusowy, przeciwutleniacz kwas askrobinowy (witamina C), skórka cytryny, aromaty, naturalny aromat cytrynowy, substancja słodząca sukraloza.
Alergeny: jaja, mleko, migdały. Może zawierać gluten i soję
Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku: wartość energetyczna 178kcal/748kJ, tłuszcze 2,4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g), węglowodany 3,2g (w tym cukry 1,8g), białko 30,4g, błonnik 12,2g, sól 0,63g.
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe ciasto przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryte lnianą ściereczką.
Sposób przygotowania:
- Wsypać zawartość opakowania do miski
- Dodać 300 ml przegotowanej wody
- Wymieszać składniki na jednolitą masę
- Przelać ciasto do formy lub foremek na mufinki
- Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C z termoobiegiem i piec przez około 35 minut.