Sans Sucre Szarlotka ze stewią, mix do ciasta bez cukru
Błyskawiczne i łatwe w przygotowaniu ciasto typu blondie z kawałkami jabłek - do gotowej mieszanki do ciasta Sans Sucre dodaj tylko wodę i 2 łyżki oleju, a po 30 minutach wyjmiesz z piekarnika apetyczną szarlotkę - jeden kawałek tego ciasta to tylko 140kcal, zaledwie 2g cukry i znikoma ilość tłuszczu.
To, że dbasz o siebie i chcesz jeść zdrowo nie oznacza, że musisz rezygnować z ciast. Sięgnij po bezcukrowy, beztłuszczowy mix Sans Sucre do przygotowania szarlotki i przekonaj się, że przygotowanie lekkiego ciasta zajmie ci kilka minut a wszystko czego potrzebujesz to odrobina wody i 2 łyżki oleju.
Mieszanki Sans Sucre stworzono z myślą o tych, którzy ograiczają ilość cukru, tłuszczu, cholesterolu i kalorii w swojej diecie - dzięki temu kawałek szarlotki Sans Sucre ma zaledwie 140kcal.
Wartości Odżywcze
Sans Sucre No Sugar Added Apple Cinnamon Coffee Cake Mix with Stevia - Mieszanka do wypieku ciasta o smaku maślano-waniliowym z suszonymi jabłkami, z dodatkiem substancji słodzących
Waga netto: 227g (waga gotowego wypieku ok 340g)
Skład: wzbogacona witaminami mąka pszenna (mąka pszenna, niacyna, zredukowane żelazo, monoazotan tiaminy, ryboflawina, kwas foliowy), substancja słodząca sorbitol, maltodekstryna, suszone jabłka, emulgator (mono- i diglicerydy, odtłuszczone mleko w proszku, modyfikowana skrobia kukurydziana), suszone białko jaja w proszku, lecytyna {lecytyna sojowa, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna}, proszek celulozowy, substancja spulchniająca fosforan monowapniowy i wodorowęglan sodowy, przyprawy, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, naturalne aromaty, substancja słodząca ekstrakt stewii (rebiana).
Alergeny: mleko, jaja, gluten, soja.
Produkt odpowiedni dla wegetarian.
Produkt odpowiedni dla diabetyków wyłącznie po konsultacji z lekarzem prowadzącym; nie zawiera dodatku cukru, zawiera cukier występujący naturalnie w składnikach w ilości 5,8g/100g suchego produktu
Wartości odżywcze na 1 kawałek gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu (1/7 ciasta): 140 kcal / 586kJ, 3g tłuszcze (w tym 0,4g tłuszcze nasycone), 26g węglowodany (w tym 2g cukru, 10g poliole), 2g białka, 1g błonnika, 130mg sodu (ekwiwalent 325mg soli).
Producent: Wyprodukowano w USA dla Bernard Food Industries, Inc., Evanston, Illinois 60204, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska
Przygotowanie:
- Potrzebne będą: 1/2 szklanki wody, 2 łyżki oleju roślinnego .
- Rozgrzej piekarnik do 190°C jeśli używasz szklanej lub metalowej blachy albo do 175°C jeśli używasz silikonowej formy.
- Natłuść blachę 20cm x 20cm bezkalorycznym sprayem.
- Miksuj przez 30 sekund na niskich obrotach i 2 minuty na średnich obrotach wodę z olejem i mieszanką Sans Sucre.
- Rozłóż masę równomiernie w formie.
- Piecz 25 do 30 minut lub do momentu gdy włożona wykałaczka wychodzi czysta.
- Schłodzić przed krojeniem. Przechowywać pod przykryciem.
- Opcjonalnie: możesz do masyciastowej dodać 1/4 szklanki rodzynek albo 1/4 szklanki świeżego pokrojonego w kawałki jabłka