• Obecnie brak na stanie
Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Kakemix A low carb baking mix
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Kakemix A low carb baking mix
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Kakemix A low carb baking mix
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
  • Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
Kod produktu: a27090017540425
Sukrin

Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku

Data ważności: 31.07.2024Obecnie brak na stanie

Mieszanka do wypieku ciasta niskowęglowodanowego zawiera zamiast mąki pszennej mąkę sezamową oraz Fiberfine, a cukier zastąpiliśmy Sukrin. Dzięki temu upieczone z niej ciasto ma pyszny smak i doskonałą, wilgotną konsystencję, ale zawiera minimalne ilości kalorii, tłuszczu i węglowodanów. 80% mniej węglowodanów, niskie IG, bez glutenu, mniej kalorii & tłuszczu

35,95 zł netto

37,75 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 360 g; 10.49zł/100g

Główny smak: Smak cookie dough – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Mieszanka do wypieku doskonałego ciasta – teraz pysznym ciastem możesz cieszyć się także na diecie!

Najważniejsze cechy mieszanki do ciasta bezglutenowego Sukrin:

  • niskowęglowodanowa (80% mniej węglowodanów)
  • bogata w błonnik
  • bogata w białko
  • bez glutenu
  • bez dodatku cukru
  • nie podnosi poziomu cukru we krwi
  • zawiera mąkę sezamową zamiast pszennej
  • prosta w przygotowaniu

Ta wszechstronna mieszanka do ciast, która nie zawiera żadnych dodatków, pomoże Ci upiec ulubione ciasta bez cukru i mąki. Używając naszej mieszanki jako bazy, łatwo jest przygotować ciasta, którymi wszyscy będą się cieszyć całkowicie bez poczucia winy. Mieszanka zawiera mąkę sezamową i FiberFin zamiast mąki pszennej, a cukier zastąpiliśmy Sukrinem. Rezultatem jest pyszne i smaczne ciasto, które ma duży smak, ale mało składników, których chcesz uniknąć!

Możesz stworzyć różnorodne pyszne, soczyste ciasta z jednej łatwej mieszanki! Użyj go tak, jak jest, lub jako podstawy do stworzenia własnego dzieła. Dlaczego nie spróbować ciasta marchewkowego, szarlotki, ciasta cytrynowego lub ciasta czekoladowego? Mieszanka jest prosta w użyciu i zapewnia cudownie bogate w smaku ciasto.

Bezglutenowe ciasto Sukrin dla diabetyków - kilka słów o składnikach

  • Mąka sezamowa - czyli łuskane, drobno zmielone nasiona sezamu, z których 80% oleju jest usuwane przez tłoczenie na zimno.
  • Erytrytol (Sukrin) jest wytwarzany wyłącznie z naturalnego poliolu erytrytolu pochodzącego z wolnej od GMO skrobi kukurydzianej. Nie zawiera sztucznych barwników, dodatków ani konserwantów i jest naturalnie bezglutenowy. Nie zawiera węglowodanów, kalorii i nie ma indeksu glikemicznego.
  • Oporna skrobia kukurydziana  (FiberFin) to naturalna, bezglutenowa mąka z wysoką zawartością skrobi opornej. FiberFin korzystnie wpływa na trawienie, florę bakteryjną i układ odpornościowy. Przeczytaj więcej o FiberFin tutaj.
  • Błonnik z korzenia cykorii i łuski psyllium - to błonniki roślinne, które służą zapewnieniu odpowiedniej konsystencji oraz zwiększeniu zawartości błonnika.
  • Skrobia kukurydziana i ziemniaczana sprawia, że ciasto jest soczyste i miękkie.
  • Białko grochu - kompletne białko roślinne z grochu o niskim potencjale alergennym
  • substancje spulchniające - wodorowęglan i fosforan disodowy to składniki zwykłego proszku do pieczenia.
  • Zwykła sól kuchenna (chlorek sodu).
  • Emulgator (Mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych) służy do wiązania wody i tłuszczu oraz nadawania ciastu ładnej skórki i jędrnej konsystencji, pochodzi wyłącznie ze źródeł roślinnych.
  • Regulator kwasowości kontroluje rośnięcie ciasta.
  • Aromat - po prostu wanilia
  • Sukraloza jest substancją słodzącą, około 600 razy słodszą od cukru i jest stosowana w bardzo małych ilościach w celu wzmocnienia słodkiego smaku Sukrin.

Wartości Odżywcze

Porcja 60g

Wartości odżywcze w:
Porcja 60g
100g
Kalorie
157.20
262.00
kJ
658.67
1,097.78
Tłuszcze, w tym
10.08
16.80
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
6.12
10.20
cukry
0.18
0.30
poliole
skrobie
Białko
8.16
13.60
Błonnik
4.86
8.10
Erytrytol
5.94
9.90
Sód
240.00
400.00
(ekwiwalent soli)
600.00
1,000.00
Uwagi

Sukrin Cakemix - Mieszanka do wypieku ciasta niskowęglowodanowa, bez glutenu i cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 360g (masaa gotowego wypieku 800g)

Składniki: odtłuszczona mąka sezamowa, substancje słodzące (substancja słodząca erytrol), błonnik (z opornej skrobi kukurydzianej, inulina z korzenia cykorii, nasiona psyllium), skrobia (kukurydza, ziemniak), białko grochu, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu, fosforan dipotasowy), sól, emulgator mono- i di- glicerydy kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości kwas cytrynowy, aromat, substancja słodząca sukraloza.

Alergeny: sezam

Produkt odpowiedni dla wegetarian. Produkt bezglutenowy. Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu: 258kcal / 1070kJ, 1g tłuszcze (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5g), 9,5g  węglowodany (w tym erytrytol 8,2g, cukier 0g), 7,4g błonnik, 13g białka, 1,6g soli.

Wartość odżywcza na 100 g suchej mieszanki: Kcal: 262 | białko: 21,6 g | węglowodany:21,7 g (w tym cukry 0,2 g) | błonnik pokarmowy: 17,4 g | tłuszcz: 6,8 g

Producent:  Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe ciasto zachowuje świeżość przez kilka dni, należy przechowywać go jak tradycyjne ciasto tj. nie dopuszczać do przesuszenia ani zawilgocenia - najlepiej trzymać w papierowej torbie w lodówce.

Przygotowanie - przepis podstawowy:

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza.

W misce wymieszaj 4 duże jajka, 200 ml wody i 100 ml oleju.

Dodaj mieszankę do ciasta i mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.

Dodaj wybrany aromat lub użyj tak, jak jest, a następnie wlej do natłuszczonej i wyłożonej okrągłą foremką o średnicy 9-10 cali (24 cm) lub do formy na babeczki wyłożonej papierami do babeczek (10-12 babeczek).

Duże ciasto: Piec ok. 30 minut. Babeczki: Pieczemy ok. 20 minut.