Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Sukrin Cake Mix - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku
Mieszanka do wypieku doskonałego ciasta – teraz pysznym ciastem możesz cieszyć się także na diecie!
Najważniejsze cechy mieszanki do ciasta bezglutenowego Sukrin:
- niskowęglowodanowa (80% mniej węglowodanów)
- bogata w błonnik
- bogata w białko
- bez glutenu
- bez dodatku cukru
- nie podnosi poziomu cukru we krwi
- zawiera mąkę sezamową zamiast pszennej
- prosta w przygotowaniu
Ta wszechstronna mieszanka do ciast, która nie zawiera żadnych dodatków, pomoże Ci upiec ulubione ciasta bez cukru i mąki. Używając naszej mieszanki jako bazy, łatwo jest przygotować ciasta, którymi wszyscy będą się cieszyć całkowicie bez poczucia winy. Mieszanka zawiera mąkę sezamową i FiberFin zamiast mąki pszennej, a cukier zastąpiliśmy Sukrinem. Rezultatem jest pyszne i smaczne ciasto, które ma duży smak, ale mało składników, których chcesz uniknąć!
Możesz stworzyć różnorodne pyszne, soczyste ciasta z jednej łatwej mieszanki! Użyj go tak, jak jest, lub jako podstawy do stworzenia własnego dzieła. Dlaczego nie spróbować ciasta marchewkowego, szarlotki, ciasta cytrynowego lub ciasta czekoladowego? Mieszanka jest prosta w użyciu i zapewnia cudownie bogate w smaku ciasto.
Bezglutenowe ciasto Sukrin dla diabetyków - kilka słów o składnikach
- Mąka sezamowa - czyli łuskane, drobno zmielone nasiona sezamu, z których 80% oleju jest usuwane przez tłoczenie na zimno.
- Erytrytol (Sukrin) jest wytwarzany wyłącznie z naturalnego poliolu erytrytolu pochodzącego z wolnej od GMO skrobi kukurydzianej. Nie zawiera sztucznych barwników, dodatków ani konserwantów i jest naturalnie bezglutenowy. Nie zawiera węglowodanów, kalorii i nie ma indeksu glikemicznego.
- Oporna skrobia kukurydziana (FiberFin) to naturalna, bezglutenowa mąka z wysoką zawartością skrobi opornej. FiberFin korzystnie wpływa na trawienie, florę bakteryjną i układ odpornościowy. Przeczytaj więcej o FiberFin tutaj.
- Błonnik z korzenia cykorii i łuski psyllium - to błonniki roślinne, które służą zapewnieniu odpowiedniej konsystencji oraz zwiększeniu zawartości błonnika.
- Skrobia kukurydziana i ziemniaczana sprawia, że ciasto jest soczyste i miękkie.
- Białko grochu - kompletne białko roślinne z grochu o niskim potencjale alergennym
- substancje spulchniające - wodorowęglan i fosforan disodowy to składniki zwykłego proszku do pieczenia.
- Zwykła sól kuchenna (chlorek sodu).
- Emulgator (Mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych) służy do wiązania wody i tłuszczu oraz nadawania ciastu ładnej skórki i jędrnej konsystencji, pochodzi wyłącznie ze źródeł roślinnych.
- Regulator kwasowości kontroluje rośnięcie ciasta.
- Aromat - po prostu wanilia
- Sukraloza jest substancją słodzącą, około 600 razy słodszą od cukru i jest stosowana w bardzo małych ilościach w celu wzmocnienia słodkiego smaku Sukrin.
Porcja 60 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 0.00 | |||
kcal | 157.20 kcal | 262.00 kcal | ||
kJ | 658.67 kJ | 1,097.78 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 10.08 g | 16.80 g | ||
tłuszcze nasycone | ||||
tłuszcze trans | ||||
tłuszcze jednonienasycone | ||||
tłuszcze wielonienasycone | ||||
Węglowodany, w tym | 6.12 g | 10.20 g | ||
cukry | 0.18 g | 0.30 g | ||
poliole | ||||
skrobie | ||||
Białko | 8.16 g | 13.60 g | ||
Błonnik | 4.86 g | 8.10 g | ||
Erytrytol | 5.94 g | 9.90 g | ||
Sód | 240.00 mg | 400.00 mg | ||
(ekwiwalent soli) | 600.00 mg | 1,000.00 mg | ||
Uwagi |
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Sukrin Cakemix - Mieszanka do wypieku ciasta niskowęglowodanowa, bez glutenu i cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 360g (masaa gotowego wypieku 800g)
Składniki: odtłuszczona mąka sezamowa, substancje słodzące (substancja słodząca erytrol), błonnik (z opornej skrobi kukurydzianej, inulina z korzenia cykorii, nasiona psyllium), skrobia (kukurydza, ziemniak), białko grochu, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu, fosforan dipotasowy), sól, emulgator mono- i di- glicerydy kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości kwas cytrynowy, aromat, substancja słodząca sukraloza.
Alergeny: sezam
Produkt odpowiedni dla wegetarian. Produkt bezglutenowy. Produkt odpowiedni dla diabetyków.
Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu: 258kcal / 1070kJ, 1g tłuszcze (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5g), 9,5g węglowodany (w tym erytrytol 8,2g, cukier 0g), 7,4g błonnik, 13g białka, 1,6g soli.
Wartość odżywcza na 100 g suchej mieszanki: Kcal: 262 | białko: 21,6 g | węglowodany:21,7 g (w tym cukry 0,2 g) | błonnik pokarmowy: 17,4 g | tłuszcz: 6,8 g
Producent: Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe ciasto zachowuje świeżość przez kilka dni, należy przechowywać go jak tradycyjne ciasto tj. nie dopuszczać do przesuszenia ani zawilgocenia - najlepiej trzymać w papierowej torbie w lodówce.
Przygotowanie - przepis podstawowy:
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza.
W misce wymieszaj 4 duże jajka, 200 ml wody i 100 ml oleju.
Dodaj mieszankę do ciasta i mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.
Dodaj wybrany aromat lub użyj tak, jak jest, a następnie wlej do natłuszczonej i wyłożonej okrągłą foremką o średnicy 9-10 cali (24 cm) lub do formy na babeczki wyłożonej papierami do babeczek (10-12 babeczek).
Duże ciasto: Piec ok. 30 minut. Babeczki: Pieczemy ok. 20 minut.