Grenade Carb Killa Cookie Dough, baton białkowy z ksylitolem, Ciasteczka & Czekolada
Smak batona Carb Killa Chocolate Chip Cookie Dough
Solidny baton oblany grubą warstwą polewy z mlecznej czekolady (a nie 'o smaku' czekolady!) skrywa grubą warstwę chrupiących kuleczek, solidną warstwę solidnego karmelu i gęstą masę do złudzenia przypominającą masę ciastową, naszpikowaną imponująco wielkimi kawałkami czekolady. Gruba czekoladowa polewa kusząco pęka przy pierwszym kęsie uwalniając mocno klejącą masę karmelową, milą niespodzianką dla podniebienia są kawałeczki ciasteczek / biszkopcików w wewnętrznej masie batona, które nadają mu dodatkowej kruchości. Wnętrze batona to połączenie smaków ciasteczkowego, waniliowego, karmelowego, nugatu i oczywiście czekolady. Prawdziwa eksplozja smaku!
Jeśli szukasz batona białkowego o świetnych makrach, dużej ilości białka i błonnika, małej ilości tłuszczu i jak najmniejszej ilości węglowodanów - Carb Killa spełnia wszystkie te wymagania, a dodatkowo rewelacyjnie smakuje. Brytyjska marka Grenade tworzenie batonów białkowych rozpoczęła od zaledwie jednego smaku, po entuzjastycznych opiniach klientów pojawiały się stopniowo kolejne, dobrze przemyślane i doskonale zrównoważone smaki od których testowania zaleje cię fala endorfin.
Skład batonów białkowych Carb Killa
Przechodząc do szczegółów - najważniejszą pozycję na liście składników batona zajmuje mieszanka białek - podczas gdy inne marki sięgają po białka przeciętnej jakości, podobnie jak ma to miejsce w przypadku najlepszych odżywek białkowych Grenade wykorzystuje nie jedno, ale aż 3 źródła białka najwyższej jakości różnicując je pod względem kinetyki trawienia i wchłaniania: kazeinian, izolat białek mleka i koncentrat białka serwatkowego - dodatek białka sojowego to składniki chrupiących kuleczek.
Jednym z najtrudniejszych zadań przy komponowaniu formuły batona białkowego jest dobór substancji słodzących - to od nich zależy, czy baton będzie naturalnie słodki, czy będzie zostawiał sztuczny posmak. Podstawowym słodzikiem jest znany i ceniony za swoje zdrowotne właściwości ksylitol, który uzupełnia maltitol oraz sukraloza. W batonach Carb Killa wykorzystano długoletnie doświadczenie producentów czekolad bez cukru - w czekoladach dla diabetyków łączy się ze sobą różne słodziki, aby osiągnąć optymalną słodycz maksymalnie zbliżoną do smaku cukru; dzięki temu, że żaden słodzik nie dominuje, nie są wyczuwalne żadne posmaki.
Najważniejsze informacje o batonach białkowych Grenade Carb Killa:
- fenomenalny smak pochodzący z 3 warstw różnych smaków i tekstur
- kompleks 3 rodzajów białka o zróżnicowanej kinetyce trawienia
- naturalnie słodki smak osiągnięty dzięki zastosowaniu mieszanki różnych słodzików w tym m.in. ksylitolu
- minimalna ilość węglowodanów, w tym <1g węglowodanów aktywnych tj. mających wpływ na skoki poziomu cukru we krwi
- < 1g cukru
- żadnych tłuszczy utwardzonych
- wysoka zawartość białka - nawet 23g w batonie
- wysoka zawartość błonnika - do 10g w jednym batonie
- bez GMO
Porcja 60 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | ||||
kJ | ||||
Tłuszcze, w tym | ||||
tłuszcze nasycone | ||||
Węglowodany, w tym | ||||
cukry | ||||
poliole | ||||
Białko | ||||
Błonnik | ||||
Sól |
Grenade Carb Killa Chocolate Chip Cookie Dough - Wysokoproteinowy wypiekany niskowęglowodanowy baton w polewie z mlecznej czekolady o smaku kruchego ciastka z kropelkami czekolady, bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 60g
Składniki: czekolada mleczna (20%) (substancja słodząca: maltitol, masło kakaowe, mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, aromaty), białka mleka {kazeinian wapnia, izolat białek mleka, izolat białek serwatki (mleko)}, hydrolizowana żelatyna, środek wypełniający: polidekstroza; środek utrzymujący wilgoć: glicerol; czekoladowe chrupki z dodatkiem substancji słodzących (6,7%) (masa kakaowa, substancja słodząca: maltitol, emulgator: lecytyna sojowa, odtłuszczone kakao, wanilia), olej sojowy, prażone ziarna kakaowa, orzechy ziemne (1,7%), odtłuszczone mleko w proszku, substancja słodząca: ksylitol, sukraloza; aromaty, sól, emulgator: lecytyna sojowa. Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Alergeny: mleko, soja. W zakładzie przetwarzane są pszenica, gluten, jaja, orzechy w tym orzechy ziemne i sezam.
Nie zawiera składników GMO. Nie zawiera tłuszczy utwardzonych.
Wartości odżywcze w 1 batonie 60g: wartość energetyczna 912kJ/218kcal, tłuszcze 8,9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3g), węglowodany 16,9g (w tym cukry 1,9g, poliole 14,4g), białko 20,3g, błonnik 6,6g, sól 0,34g.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1520kJ/364kcal, tłuszcze 14,8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,2g), węglowodany 28,2g (w tym cukry 3,1g, poliole 24,0g), białko 33,8g, błonnik 11,0g, sól 0,56g
Producent: Wyprodukowano w Wielkie Brytanii dla Grenade (UK) Ltd., Grenade HQ, Marsh Lane, Hampton in Arden, B920AJ, United Kingdom
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15°C - 22°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów.