New Hope Mills niskowęglowodanowe mufiny bez cukru z jagodami
Uwielbiasz domowe ciasta ale odstraszają cię zawarte w nich węglowodany i cukier? Jeśli tak, mieszanki New Hope Mills są właśnie dla ciebie - jeden mufin upieczony z mieszanki New Hope Mills to zaledwie 120kcal, w tym aż 9g białka, 4g błonnika i ani grama cukru!
Ciasta i babeczki New Hop Mills bazują na tradycyjnych recepturach, ale wysokowęgloodanowe składniki są zastąpione białkiem i skrobią o niskim indeksie glikemicznym. Odpowiedni dobór składników w tych mieszankach pozwala istotnie zwiększyć zawartość białka i błonnika a jednocześnie zminimalizować zawartość węglowodanów - dzięki temu pysznymi domowymi ciasami mogą cieszyć się także osoby na diecie bezcukrowej lub diecie opartej o indeks glikemiczny.
W New Hope Mills nie stosuje się składników modyfikowanych genetycznie, dzięki czemu mieszanki są wolne od GMO. Do słodzenia nie stosuje się ani cukru, ani polioli, które mogą u niektórych osób wywoływać dolegliwości ze strony układu pokarmowego - zamiast tego stosowane są naturalne, roślinne słodziki, a oprócz nich aromatyczne orzechy włoskie i suszone banany.
Najważniejsze informacje o produktach niskowęglowodanowych New Hope Mills:
- naturalny skład, domowy smak
- bez cukru
- bez polioli
- bez sztucznych słodzików
- bez sztucznych aromatów i konserwantów
- bez GMO
- niski indeks glikemiczny
- tradycyjna receptura
Porcja 19 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | 60.00 kcal | 315.79 kcal | ||
kJ | 251.40 kJ | 1,323.16 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 1.00 g | 5.26 g | ||
tłuszcze nasycone | 0.00 g | 0.00 g | ||
tłuszcze trans | 0.00 g | 0.00 g | ||
tłuszcze jednonienasycone | 0.00 g | 0.00 g | ||
tłuszcze wielonienasycone | ||||
Węglowodany, w tym | 4.00 g | 21.05 g | ||
cukry | 0.00 g | 0.00 g | ||
poliole | ||||
skrobie | ||||
Białko | 8.00 g | 42.11 g | ||
Błonnik | 4.00 g | 21.05 g | ||
Erytrytol | ||||
Sód | 180.00 mg | 947.37 mg | ||
(ekwiwalent soli) | 450.00 mg | 2,368.42 mg | ||
Uwagi |
New Hope Mills Low Carb Blueberry Muffin & Bread Mix - mieszanka bez cukru do wypieku mufinów, babeczek i ciast niskowęglowodanowych z jagodami
Waga netto: 227g (do przygotowania 12 mufinek)
Skład: Gluten pszenny, niskoglikemiczna skrobia kukurydziana, koncentrat białek mleka {kazeina, białko serwatkowe, śmietana w proszku}, pełnoziarnista mąka owsiana, naturalne aromaty, jagody, mączka chleba świętojańskiego, substancja spulchniająca pirofosforan sodu i wodorowęglan sodu, sól morska, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, substancja spulchniająca fosforan wapnia, substancja słodząca ekstrakt melona i ekstrakt liści stewii.
Alergeny: mleko, pszenica; może zawierać śladowe ilości jaj, soi i orzechów, w tym orzechów ziemnych.
Wartości odżywcze na 1 porcję (19g mieszanki): 60kcal/ 251kJ, 1g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 4g węglowodanów (w tym 0g cukru), 8g białka, 4g błonnika, 180mg sodu (ekwiwalent 450mg soli)
Wartości odżywcze na 100g: 315kcal/ 1323 kJ, 5,2g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 21,1g węglowodanów (w tym 0g cukru), 42g białka, 21g błonnika, 947mg sodu (ekwiwalent 2,36g soli)
Wartości odżywcze na 1 porcję (po przygotowaniu z 19g mieszanki według proporcji na opakowaniu): 120kcal/ 495kJ, 7,15g tłuszczu (w tym 4g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 4g węglowodanów (w tym 0g cukru), 9g białka, 4g błonnika, 200mg sodu (ekwiwalent 0,5g soli)
Producent: wyprodukowano w USA przez New Hope Mills Mfg. Inc., New York, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sposób przygotowania:
Mufinki niskowęglowodanowe (12 babeczek): Przygotuj 3 jajka, 60g miękkiego masła lub oleju kokosowego, szklankę wody.
Nagrzej piekarnik do 190°C. Przygotuj papierowe papilotki albo natłuść blachę. W dużej misce zmieszaj wodę z jajkami i tłuszczem. Dodaj suche składniki i mieszaj aż nie będzie większych grudek suchej masy - ważne, żeby nie mieszać masy na uffiny za długo, bo nie wyrosną.
Podziel masę na rowne porcje, wlej do foremek i piecz 20-25 minut na złoto do suchego patyczka. Wyjmij mufiny z piekarnika i odczekaj 10 minut, dopiero po tym czasie wyjmij je z foremek i odstaw na kartce do ostygnięcia. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku bez dopływu powietrza.
Blueberry bread - ciasto jagodowe (forma 20cm x 10cm): przygotuj masę jak dla mufinów. Wlej ciasto do formy, piecz 48-58 minut do suchego patyczka. Przed wyjęciem z blachy i pokrojeniem na kawałki odczekaj minimum 10 minut.