• Promocja
  • -41,18%
Tova Carbalose Flour
  • Tova Carbalose Flour
  • Tova Carbalose Flour
  • Tova Carbalose Flour
  • Tova Carbalose Flour
  • Tova Carbalose Flour
  • Tova Carbalose Flour
Kod produktu: 011283160954

Tova_Carbalose 1KG - mąka niskowęglowodanowa 80% mniej węglowodanów (karbaloza)

Data ważności: 27.07.2024Ostatnie sztuki w magazynie

Tova Carbalose All-Purpose Baking Flour to mąka o niskiej zawartości węglowodanów, odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej, którą można stosować zamiast mąki pszennej, jako niskowęglowodanową alternatywę mąki. 

99,08 zł

55,50 zł netto

58,28 PLN brutto Zniżka 41,18%
Ilość produktów:

Masa netto 1000 g; 5.83zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

Tova Carbalose All-Purpose Baking Flour to mąka o niskiej zawartości węglowodanów, odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej, którą można stosować zamiast mąki pszennej, jako niskowęglowodanową alternatywę mąki. Mąka Carbalose zawiera 80% mniej węglowodanów niż zwykła mąka i może być używana jak zwykła mąka w większości przepisów.  Carbalose może być stosowana do naleśników, ciast, gofrów, pizzy, pierogów, panierowania i niemal każdego innego wypieku, sprawdza się nawet w smażonych potrawach!

Niskowęglowodanowa karbaloza jest tak zbliżona do prawdziwej mąki, jak to tylko możliwe, nie będąc prawdziwą mąką.

Większość mąk niskowęglowodanowych jest wytwarzana z pochodnych soi i w praktyce nie zachowują się tak jak mąka, szczególnie w pieczeniu, są trudne w obróbce i kiepsko smakują. Tymczasem Carbalose zachowuje się jak mąka pszenna, ponieważ w przeciwieństwie do podobnych produktów jest wytwarzana głównie z pszenicy, z tym, że nie zawiera zawartych w pszenicy składników niebłonnikowych.

Karbaloza jest wytwarzana w unikalnym procesie i zawiera zmodyfikowaną enzymatycznie pszenicę, a także błonnik roślinny, białko pszenicy oraz formułę wyjątkowych enzymów i emulgatorów. Karbaloza nie zawiera białka sojowego, alkoholi cukrowych, produktów mlecznych, pochodzenia zwierzęcego, tłuszczów trans ani tłuszczów nasyconych. Mąka Carbalose zawiera soję w formie błonnika roślinnego

Najważniejsze informacje o mące niskowęglowodanowej Carbalosę

  • zachowuje właściwości mąki pszennej nie będąc nią
  • 80% mniej węglowodanów niż mąka pszenna
  • odpowiednia dla osób na diecie ketogenicznej, LCHF, niskwęglowodanowej, diabetycznej
  • bez białka sojowego
  • bez polioli
  • bez mleka i jego pochodnych
  • bez składników pochodzenia zwierzęcego, odpowiednia dla wegan
  • źródło białka i błonnika
  • zastępuje w przepisach mąkę 1:1*

*Praktyczne uwagi dotyczące stosowania karbalozy:

  • zawartość płynów w przepisie może wymagać niewielkich korekt
  • zwiększ drożdże lub zakwas, aby podwoić oryginalną recepturę
  • zmniejsz temperaturę pieczenia o 15C 
  • nieznacznie wydłuż czas pieczenia

Wartości Odżywcze

Porcja 25g

Wartości odżywcze w:
Porcja 25g
100g
Kalorie
70.00
280.00
kJ
293.30
1,173.20
Tłuszcze, w tym
2.00
8.00
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
8.00
32.00
cukry
0.00
0.00
Błonnik
6.00
24.00
Białko
7.00
28.00
Sól
0.16
0.65

Tova Carbalose Flour - Kompletna mieszanka do wypieków o właściwościach mąki i zawartości węglowodanów obniżonej o 90%

Masa netto: 1kg 

Składniki: Mąka Carbalose™ [komponenty pszeniczne wzbogacone o enzymy] (wysokoproteinowa maka pszenna, błonnik pszenny, białko pszenne, witalny pszenny gluten, skrobia pszenna), błonniki (owies, sojowy), olej rzepakowy, sól, emulgatory (soja), enzymy, przeciwutleniacz kwas askorbinowy.

Alergeny: pszenica, gluten, soja

Wartości odżywcze w 25g (40 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 70,0kcal/293,3kJ, tłuszcze 2,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 8,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 6,0g, białko 7,0g, sól 0,1g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 280,0kcal/1173,2kJ, tłuszcze 8,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 32,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 24,0g, białko 28,0g, sól 0,6g

Producent:  Wyprodukowano w USA przez Tova Industries LLC, KY 40299, United States

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.