LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
Kod produktu: a754205301690
LC Foods

LC Foods Gluten Free Baking Flour - uniwersalna bezglutenowa mąka niskowęglowodanowa (keto-freindly)

Dostępny w magazynie

W pełni naturalna niskowęglowodanowa, bezglutenowa mąka uniwersalna, odpowiednia do wypieku ciast, chleba czy naleśników. Charakteryzuje się bardzo niską zawartością węglowodanów i wysoką zawartością białka, jest odpowiednia w diecie keto.

102,08 zł netto

102,08 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 454 g; 22.48zł/100g

Kupując ten produkt dostaniesz 20 pkt lojalnościowe. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 20 pkt lojalnościowe. Więcej informacji


LC Foods Gluten Free Baking Flourto uniwersalna mieszanka będąca doskonałą alternatywą dla mąki na diecie jednocześnie bezglutenowej i niskowęglowodanoej. Cechuje się niezwykle niską zawartością węglowodanów, można ją stosować 1:1 jako zamiennik tradycyjnej mąki, jest odpowiednia do wypieku ciast, chleba czy naleśników.

Unikalna mieszanka tapioki, siemienia lnianego i mąki migdałowej gwarantuje odpowiednią konsystencję wypieków.

Starannie dobrane składniki mąki LC Foods sprawiają, że ma ona niezwykle korzystne proporcje składników odżywczych:

  • w niemal 50% składa się z wartościowego błonnika,
  • węglowodany stanowią niewiele ponad 6% (kilkanaście razy mniej niż w zwykłej mące!)
  • zawiera ponad 13% białka

Mieszanka LC Foods doskonale sprawdza się jako baza do pieczenia niskowęglowodanowego chleba, miękkich bułek, bułeczek do hot-dogów lub hamburgerów.

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 135.71  kcal 452.38  kcal
kJ 568.64  kJ 1,895.48  kJ
Tłuszcze, w tym 6.35  g 21.16  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
Węglowodany, w tym 1.98  g 6.61  g
cukry 0.00  g 0.00  g
Błonnik 14.68  g 48.94  g
Białko 2.94  g 9.79  g
Sól 0.13  g 0.43  g

LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour - niskowęglowodanowa bezglutenowa mąka uniwersalna

Masa netto: 454g

Składniki: opatentowana mieszanka mąki z tapioki, migdałów, kokosa i siemienia lnianego

Alergeny: mleko, migdały, kokos; w zakładzie są przetwarzane produkty zawierające gluten i orzechy, w tym orzechy ziemne.

Wartości odżywcze w 100g: 1895kJ /452kcal, 21,2g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone), 6,6g węglowodanów (w tym 0g cukru), 9,8g białka, 49g błonnika, 0,42g soli

Producent:  Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.