• Promocja
  • -4,81%
LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
  • LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour
Kod produktu: a754205301690
LC Foods

LC Foods Gluten Free Baking Flour - uniwersalna bezglutenowa mąka niskowęglowodanowa (keto-freindly)

Data ważności: 30.06.2025Ostatnie sztuki w magazynie

W pełni naturalna niskowęglowodanowa, bezglutenowa mąka uniwersalna, odpowiednia do wypieku ciast, chleba czy naleśników. Charakteryzuje się bardzo niską zawartością węglowodanów i wysoką zawartością białka, jest odpowiednia w diecie keto.

102,08 zł

97,17 zł netto

97,17 PLN brutto Zniżka 4,81%
Ilość produktów:

Masa netto 454 g; 21.40zł/100g

Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to PLN

  

LC Foods Gluten Free Baking Flourto uniwersalna mieszanka będąca doskonałą alternatywą dla mąki na diecie jednocześnie bezglutenowej i niskowęglowodanoej. Cechuje się niezwykle niską zawartością węglowodanów, można ją stosować 1:1 jako zamiennik tradycyjnej mąki, jest odpowiednia do wypieku ciast, chleba czy naleśników.

Unikalna mieszanka tapioki, siemienia lnianego i mąki migdałowej gwarantuje odpowiednią konsystencję wypieków.

Starannie dobrane składniki mąki LC Foods sprawiają, że ma ona niezwykle korzystne proporcje składników odżywczych:

  • w niemal 50% składa się z wartościowego błonnika,
  • węglowodany stanowią niewiele ponad 6% (kilkanaście razy mniej niż w zwykłej mące!)
  • zawiera ponad 13% białka

Mieszanka LC Foods doskonale sprawdza się jako baza do pieczenia niskowęglowodanowego chleba, miękkich bułek, bułeczek do hot-dogów lub hamburgerów.

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
135.71
452.38
kJ
568.64
1,895.48
Tłuszcze, w tym
6.35
21.16
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
1.98
6.61
cukry
0.00
0.00
Błonnik
14.68
48.94
Białko
2.94
9.79
Sól
0.13
0.43

LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour - niskowęglowodanowa bezglutenowa mąka uniwersalna

Masa netto: 454g

Składniki: opatentowana mieszanka mąki z tapioki, migdałów, kokosa i siemienia lnianego

Alergeny: mleko, migdały, kokos; w zakładzie są przetwarzane produkty zawierające gluten i orzechy, w tym orzechy ziemne.

Wartości odżywcze w 100g: 1895kJ /452kcal, 21,2g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone), 6,6g węglowodanów (w tym 0g cukru), 9,8g białka, 49g błonnika, 0,42g soli

Producent:  Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.