Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
LC Foods Gluten Free Baking Flour - uniwersalna bezglutenowa mąka niskowęglowodanowa (keto-freindly)
LC Foods Gluten Free Baking Flourto uniwersalna mieszanka będąca doskonałą alternatywą dla mąki na diecie jednocześnie bezglutenowej i niskowęglowodanoej. Cechuje się niezwykle niską zawartością węglowodanów, można ją stosować 1:1 jako zamiennik tradycyjnej mąki, jest odpowiednia do wypieku ciast, chleba czy naleśników.
Unikalna mieszanka tapioki, siemienia lnianego i mąki migdałowej gwarantuje odpowiednią konsystencję wypieków.
Starannie dobrane składniki mąki LC Foods sprawiają, że ma ona niezwykle korzystne proporcje składników odżywczych:
- w niemal 50% składa się z wartościowego błonnika,
- węglowodany stanowią niewiele ponad 6% (kilkanaście razy mniej niż w zwykłej mące!)
- zawiera ponad 13% białka
Mieszanka LC Foods doskonale sprawdza się jako baza do pieczenia niskowęglowodanowego chleba, miękkich bułek, bułeczek do hot-dogów lub hamburgerów.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
LC Foods Gluten Free Low Carb Baking Flour - niskowęglowodanowa bezglutenowa mąka uniwersalna
Masa netto: 454gSkładniki: opatentowana mieszanka mąki z tapioki, migdałów, kokosa i siemienia lnianego
Alergeny: mleko, migdały, kokos; w zakładzie są przetwarzane produkty zawierające gluten i orzechy, w tym orzechy ziemne.
Wartości odżywcze w 100g: 1895kJ /452kcal, 21,2g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone), 6,6g węglowodanów (w tym 0g cukru), 9,8g białka, 49g błonnika, 0,42g soli
Producent: Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.