• Obecnie brak na stanie
Skinny Bread
  • Skinny Bread
  • Skinny Bread
  • Skinny Bread
  • Skinny Bread
  • Skinny Bread
  • Skinny Bread
Kod produktu: a35905279424081
Skinny Body

Skinny Chleb - Mix do wypieku chleba niskowęglowodanowego

Obecnie brak na stanie

Skinny Chleb to mieszanka na chleb na o niezwykle niskiej zawartości węglowodanów! Tosty, tosty francuskie, smakowite kanapki - znikają z listy dań zakazanych! Jeśli tęsknisz za smakiem świeżej, pachnącej kromki miękkiego chleba, posmarowanej masłem... zapomnij o ograniczeniach.

10,96 zł netto

11,51 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 4.60zł/100g

  

Skinny Chleb zawiera w 100g wagi tylko 1g węglowodanów. Dla porównania w 100g białego chleba mamy do 70g węglowodanów. Skinny Chleb to odpowiedź na zapotrzebowanie rynku na "zdrowy chleb", który jest wolny od wszelkiego rodzaju polepszaczy i konserwantów, a równocześnie zawierający minimalne ilości węglowodanów i cukru. 

Ilość węglowodanów w białym chlebie dochodzi do 70g na 100g chleba, a w ciemnym do 36g. W przypadku białego chleba zjadamy 190g węglowodanów, a ciemnego ok. 100g węglowodanów dziennie. 
Skinny Chleb to gotowa mieszanka, z której upieczesz piękny, smaczny i zdrowy chleb nie wychodząc z domu. Jedno opakowanie pozwala upiec 450-gramowy bochenek lub 10 bułeczek, a przygotowanie ciasta zajmie ci zaledwie kilka minut. 

Wartości Odżywcze

Porcja 60g

Wartości odżywcze w:
Porcja 60g
100g
Kalorie
138.60
231.00
kJ
580.73
967.89
Tłuszcze, w tym
5.52
9.20
tłuszcze nasycone
0.78
1.30
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
0.66
1.10
cukry
0.66
1.10
poliole
skrobie
Białko
19.80
33.00
Błonnik
3.48
5.80
Erytrytol
Sód
72.00
120.00
(ekwiwalent soli)
180.00
300.00
Uwagi

Skinny Chleb - mieszanka do wypieku białego chleba niskowęglowodanowego

Waga netto: 250g (waga gotowego wypieku około 450g)

Składgluten pszenny witalny, mąka ze słodkich pestek moreli, mąka z łuski gryczanej, ziarna słonecznika, siemię lniane sól, przyprawy, drożdże.

Alergeny: gluten, pestki moreli; może zawierać śladowe ilości zbóż i produktów zawierających gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku: 231kcal/967kJ, 9,2g tłuszcze (w tym 1,3g tłuszcze nasycone), 1,1g węglowodany (w tym 1,1g cukry), 33gbiałko, 5,8g błonnik, 0,3g soli

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać
  • Dodać 230 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C) 
  • Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie
  • Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
  • Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.
  • Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piec przez około 50 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia