Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Pure Traditions Pizza Crust Mix - mieszanka na wegańską pizzę bezglutenową
Pure Traditions Grain & Gluten Free Paleo Pizza Crust Mix – to idealne rozwiązanie dla wszystkich fanów pizzy, którzy dbają o idealną sylwetkę, a przy okazji nie chcą rezygnować z tej klasycznej potrawy kuchni włoskiej. Jest to również propozycja dla osób nie tolerujących glutenu i zbóż, bądź na diecie Paleo, które w szybki i przyjemny sposób chcą przygotować w domu te 30 cm przyjemności
Pure Traditions Grain & Gluten Free Paleo Pizza Crust Mix – to wyjątkowa alternatywa dla każdego, kto kocha pizzę, a przy okazji nie chce zaburzyć swojej diety zbędnymi kaloriami. Jest to propozycja dla diety Paleo, wegańskiej i niskowęglowodanowej.
Zestawienie mąki migdałowej oraz organicznej kokosowej ma wiele zalet. Podstawową jest to, że są bezglutenowe. A że, są stworzone z orzechów, czyli zawierają większą ilość zdrowego tłuszczu oraz białka.
Dlaczego Pure Traditions Grain & Gluten Free Paleo Pizza Crust Mix jest najlepszym rozwiązaniem?
- Porcja do przygotowania spodu dla jednej osoby to zaledwie 190 kcal. Przy doborze zbilansowanych dodatków uzyskujemy zdrowy, smaczny i pełnowartościowy posiłek lub idealne rozwiązanie na sobotni wieczór z znajomymi.
- Ciasto na pizzę ma wiele innych zastosowań! Ogranicza nas tylko wyobraźnia, więc dietetyczny obiad może zmienić się w rewelacyjną formę spędzania czasu z rodziną i przyjaciółmi w zdrowy sposób. Czy zrobimy mini pizzeriny, czy paluszki grissini, czy calzone rodem z włoskiej restauracji – wszystko zależy już od nas.
- A może coś słodkiego? Nie ma problemu. Do suchej mieszanki dodajmy cynamonu, który idealnie wspomaga nasz metabolizm, a zamiast sosu i sera dodajmy starte jabłka z orzechami i namoczonymi rodzynkami ,zawijając ciasto w roladę i mamy struclę
Przygotowanie ciasta zajmuje zaledwie kilka minut. W misce mieszamy jedno jajko (bądź jego substytut), pół szklanki wody i łyżkę oliwy. Dodajemy suche składniki do mokrych i zagniatamy ciasto do uzyskania jednolitej i elastycznej konsystencji. Możemy to zrobić również przy użyciu miksera z końcówką do zagniatania (tzw. hak). Gotowe ciasto wałkujemy do uzyskania koła o średnicy około 30 cm. Przekładamy na blaszkę do pieczenia, dla pewności podsypaną mąką (migdałową lub kokosową). Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni Celcjusza, ustawionego na pieczenie góra-dół, na około 10 minut.
Po tym czasie wyciągamy pizzę z piekarnika, dodajemy sos oraz inne wybrane przez nas składniki i ponownie wkładamy do pieca na około 10 minut.
Gotowe!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Pure Traditions Grain & Gluten Free Paleo Pizza Crust Mix - mieszanka do wypieku pizzy lub pieczywa chrupkiego o niskiej zawartości węglowodanów*
84% węglowodanów w chlebie upieczonym wg proporcji podanych na opakowaniu
Masa netto: 163g (średnica pizzy po upieczeni wg proporcji na opakowaniu około 30cm)
Składniki: mąka migdałowa, tapioka, organiczna mąka kokosowa, nasiona chia, substancja spulchniająca (soda oczyszczona), winian potasu.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: migdał, kokos.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 463,4kcal/1941,7kJ, tłuszcze 24,3g (w tym tłuszcze nasycone 2,4g), węglowodany 41,4g (w tym cukry 0,0g), błonnik 9,7g, białko 12,1g, sól 1,0g
Wartości odżywcze w 41g: wartość energetyczna 190,0kcal/796,0kJ, tłuszcze 10,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 17,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 4,0g, białko 5,0g, sól 0,4g
Producent: wyprodukowano w USA dla Pure Traditions, Oregon, Stany Zjednoczone
Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka
Dodatkowo potrzebne składniki:
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 110ml wody
Sposób przygotowania:
-
Połącz mokre składniki, dodaj do nich zawartość opakowania
- Od razu przełóż ciasto na blachę do pizzy lub blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozsmaruj równą warstwą na pożądaną wielkość, jeśli ciasto jest zbyt gęste by je rozsmarować, pomóż sobie zwilżając dłonie
- Piecz 10 minut na chrupko w piekarniku nagrzanym do 220°C
- Dodaj z wierzchu dodatki i piecz jeszcze 5 minut